Nejste přihlášen/a.
Hned na začátku hovoru jim oznamte, že si hovor nahráváte, a ať zopakují čitelně, kdo volá, když je budete chtít vytrestat, nechte si to zopakovat několikrát. Spousta slabších jedinců odpadne,a zavěsí. Na spoustu z nich platí dotaz, kde vzali kontakt na mě a nekompromisní požadavek na vymazání mého čísla z jejich seznamu. Trvejte na svém a nepřipusťte další - jinou debatu. S tel. čísly a emaily se kšeftuje ve velkém, ale v okamžiku kdy s tím nesouhlasíte, tak oni Vás musí smazat z databáze. A oni nevědí, jestli blafujete, nebo si hovor skutečně nahráváte, a pokud by došlo ke sporu, a prokázalo se, že vedou záznam dál, přestože jste s tím nesouhlasili, byli by v průseru. Pokuty pro firmy od Úřadu na ochranu os. údajů nejsou malé. Mě už teď tolik nevolají, praktikuji to tak už asi rok, a asi jsem někde na černé listině, označené "Nevolat. nemá to cenu." Hi.
Musíte několikrát dát jasně najevo nezájem a budete mít klid. Dnes mi zavolá, tak 1 do měsíce. Předtím snad 3x za den. Jak je okřiknete a rychle zavěsíte budete mít klid. Oni si snad ty databáze čísel vzájemně proházují a když uvidí u čísla BAD, tak už to pak většinou ani nezkoušejí. Musíte se naučit řikat NE a neslušně položit telefon. Pak je to klídek. Navíc na Internetu existujou stránky, kde zjistíte komu patřil číslo a hned víte
Hele, moje číslo zase někdo napsal do své smlouvy (nebo při přemisu vznikla chyba). Ptají se, zda volají s panem XX. Psala jsem na podporu dané společnosti - pro vymazání je třeba číslo jméno XX, které nevím, protože vždy volají v nejblbější dobu.
Jinak nemá UPC nějakou stránku po přihlášení, kde zjistíte útratu apod. Zkusila bych se podívat, zda tam není něco jako "chci, aby moje číslo bylo v telefonním seznamu". Vzhledem k pokrytí UPC by to byl pro různé firmy dobrý zdroj. Případně zda UPC rovnou neslupracuje s firmami. Předají nějaké firmě, která nabízí nové služby od nich (říká se tomu zákaznický servis) a ta je zároveň použije pro něco jiného.
Mě ted zase volali z pojištovny, protože už 3x jsem na ně neměl čas, tak jsem si ho ted udělal. Tak mi paní vysvetlila, jak je pro mne strašně moc duležité probrat mou smlouvu na byt z roku 1988 z bytu kde uz nebydlím ( maji v tom koukam pětný bordýlek), a vnutila mi na pondělí domů nějakou jinou paní. Požadal jsem ji ať mi to v pondělí telefonem potvrdí ( dodávám, že to byla jen oparatorka, která to domlouvala). No řekla že ráno pošle SMS. No škoda, na SMS neodpovídam, tak mě hold nestihne doma. Az bude volat příště tak si to zas domluvím za 14 dní a až mi bude ráno schůzku potvrzovat, tak ji připomenu at přinese zákusky, že kafe mám. No když se tak vecpala na pokec, tak s prazdnou se nehodí chodit na navštěvy. Využiju te navštěvy na psychologickou studii ) Aspon udělám seminárku do školy
A paní si těžko nějakou smlouvu odnese. To spíš ji pěkně rozložím já
s telefonními kontakty se obchoduje a jednu dobu prý jedno číslo stálo 100 KČ. Všichni šmejdi je mezi sebou šmelí. Možná že vaše babička či prababička dala vaše číslo nějakému dohazovači i s vaším jménem, no a už kšefty jely.
Obávám se, že jestli chcete mít klid, pak jediná možnost je změna čísla.
Často mi poslední dobou volají na mobilní číslo které nikde nedávám (stejného operátora má jen maminka a sestry), v životě jsem neměla půjčku a drze mi řeknou, že jsem jejich velmi dobrý klient a proto mi nabízí..., poslední hovor byl: máte chvilku čas? Ano mám. Můžu se vás zeptat zda máte salelit, chytrý telefon? Má odpověď byla: Můžete a můžu se zaptat já co je vám do toho? Zavěsila jsem. Minulý týden ráno v 7.30 zvonek u domovních dveří, za dveřmi mladík ve slušivém obleku a jelikož otevřít šel manžel tak než ten chudák řekl dobrý den, manžel na něj spustil: nic nekupuju, nic neprodávám a dodavatele energií neměním, naschledanou. Ten člověk klepal vytrvale na dveře a vykřikoval, že s takovým přístupem nikdy nebudeme nic mít a navíc nic nevyhrajeme, to už jsem nevydržela já, otevřela a s úsměvem mu sdělila, že ještě jednou zaklepe tak volám městskou policii. Odpoledne se mě ptal soused co ten člověk vlastně chtěl jelikož on jak ho viděl, řekl naschledanou a zavřel dveře a tak vlastně netuším co jsem to mohla vyhrát a u jaké společnosti. bydlím v paneláku a dost se divím, že je některý nájemník pustí do domu, po mě když chtěl jeden zvonící zabzučet tak uslyšel jen BZUM, stejně mi za chvíli zvonil u dveří.
Jednoduché řešení. Doma, když zavolá nějaká firma, tak než se stačí představit, tak se představíme my. Například: Porodnice, prosím, jaké máte přání? Většinou se omluví a položí. Číslo si hned opíšeme. Většinou zavolají hned zpět, tak zase: porodnice,prosím, jaké máte přání? Pak už nevolají. Další možnost- pohřební služba, prosím. Další- domov důchodců, prosím. Nebo různá ministerstva, různé podniky. Když se představí dříve, tak jen řekneme, že mají špatné číslo a představíme se jako nějaká firma. Zda věří, nebo né, je nám šumák.
A máme pokoj. Ještě se občas někdo nový ozve, ale už je to minimum, tak jednou za měsíc. Ale pak se také neozve.
Mám také zkušenosti těmito telefonáty. A se svou nepoučitelnou maminkou. Měli jsme pevnou linku od O2, starý aparát bez displeje. A volávalo k nám hodně lidí, nejméně polovina hovorů byli přátelé. Nedalo se odhadnout, kdo právě volá, bylo potřeba přijímat všechno. A obávám se, že maminka už by se ani před pár lety nenaučila prohlížet displej na modernějším telefonu.
A tak zvedala telefon a těm obtěžovačům bezelstně vždy říkala: Já jsem stará, já ničemu nerozumím, jsem sama doma. Zavolejte večer, až tady někdo bude.
A pak mi večer vykládala, že někdo volal a že mu řekla, že je stará a sama doma... Stokrát jsem mohla vysvětlovat, aby to nedělala, marně.
Pak se situace změnila k horšímu a pevnou jsem zrušila.
Pro vás nemám radu, jak byste mohla nežádoucí volání ovlivnit, ale zkuste sledovat, co vaše babička a prababička do telefonu říkají. Aby náhodou taky nevykládaly, že jsou samy doma...
Volání na pevnou linku snad ještě pochopím, číslo se nechá najít v seznamu. Ale ty mobily jsem dlouho nechápala, kde berou čísla. Až jsem na to přišla.
U supermarketů před vchodem často číhají pěkně oblečení mladí lidé s archem papírů. Pozdraví, zeptají se, zda vás mohou chvilku zastavit a dají Vám pár otázek. Většinou se to týká zdravé stravy. Načež Vám řeknou, že bude losování odpovědí a aby vám mohli zavolat o případné výhře /chachacha/, máte jim nadiktovat ČÍSLO SVÉHO MOBILU.
A to je právě to, po čem baží, proto celá ta opičárna před tím. Pokud se dostanu až sem a neuteču už dřív, odpovídám, že svůj mobil zásadně nedávám a případnou výhru ať předají někomu jinému, že jim k tomu dávám souhlas. To se jim vůbec nelíbí, jednou začala slečna doslova hysterčit, že jí to číslo musím říct, že je pak předkládá jako důkaz, kolik lidí skutečně oslovila.
Ano, a právě takto získaná čísla se skutečně draze prodávají dalším společnostem. Takže nepočítejte s nějakou výhrou, ale se zvýšeným počtem nejrůznějších nabídek.
U mně to vždycky funguje tak, že zařvu silným hlasem /aby opravdu slyšeli/: DĚKUJŮŮŮ, NECHCÍÍÍ. A položím telefon. Jinak to nejde. Ale konstatuju, že už těch hovorů není tolik, jako třeba před rokem. Asi vidí, že jim pšenka nepokvete. jaga.
K tomu číslu se mohli dostat jakkoliv - od pojišťovny, banky či přímo UPC. Mrkněte se někdy do nějaké takové smlouvy - většinou se tam tyto instituce snaží protlačit souhlas s tím, že vás mohou oslovovat s obchodními nabídkami jejich partnerské firmy (což může být de facto kdokoliv). Nehledě na to, že když ty údaje bude někdo mít, prodá je klidně i bez vašeho souhlasu. Třeba nějaký web, kde jste z nějakého důvodu provedla registraci.
Takže ano, s vašimi osobními údaji se čile šmelí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.