Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ucpaný nos při ležení

Od: had186® odpovědí: 16 změna:

Dobrý večer rádcové, mám takový problém,když jsem v posteli,tak jakmile si lehnu na levý bok,během několika vteřin se mi ucpe nos jako bych měl rýmu a nemůžu nosem vůbec dýchat. Jakmile se lehnu jakkoliv jinak, tak se nos uvolní a vše je normální. Nemáte někdo zkušenost čím by to mohlo být. Děkuji za odpovědi.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Dobrý večer. Pokud je problém trvalý, opakuje se a není způsobený rýmou, tak doporučuji zajít na ORL.

hodnocení

dík za odpověď

stirecek*
hodnocení

2x
Tohle dělají nosní polypy. Zajdi si na nosní, tam se ti na to mrknou a dostaneš takový sprej, který zastaví nebo zpomalí jejich růst . Další řešení je operace.
30.10.13 19:36
hodnocení

díky

hodnocení

2x

Dobrý večer,tento problém mám už velmi dlouho,vždy se mi nosní dírka na straně na které ležím zneprůchoní,někdy více,někdy méně.Byla jsem vícekrát na ORL a bez nálezu. Občas si v noci stříknu do nosu mořskou vodu a je to lepší.Ale i tak se nechte prohlédnout,je to vždy lepší,když potíže budete řešit s lékařem.

hodnocení

Děkuji za odpověd,ale já mám ucpaný nos celý, a kdybych neotevřel pusu tak nemužu dýchat. Slyšel jsem názor že by to mohlo být i neurologického původu,ale zatím všíchni radí ORL,tak zajdu tam.

Neurologický problém by to taky mohl být,zvlášť když je to jen v jedné poloze.Tak ať se Vám uleví a dejte vědět co to bylo...

hodnocení

I vám dík za názor. Jak jsem již psal výše bodíky už nejdou,tak alespoň poděkování.

Mám naprosto stejný problém už skoro 20 let. Jakmile si lehnu na levý bok, během 10 vteřin se začnu dusit, levá nosní dírka je ucpaná. Zjistila jsem, že se nos uvolní, když nepatrně zvednu hlavu z polštář. Ovšem tak se nedá spát, že. Jakmile se otočím na záda nebo na druhý bok, je dýchání v pořádku. Nos je zacpaný jakoby tlakem nějakých vnitřních struktur v hlavě. Taky nevím co s tím.

hodnocení

0x

Jéžiš, to jsou dotazy ! Samozřejmě rýmou, stačí se pořádně vysmrkat. Je-li to vážnější, tak nějaké kapky do nosu.

hodnocení

Omlouvám se že jsem nebyl až příliš přesný ve formulaci otázky,ale zase tak blbej nejsem abych nepoznal rýmu. Tento problém mám absolutně bez jakýchkoliv příznaků rýmy během dne i během noci,mimo ležení na levém boku,jak jsem zmínil v otázce. Ale i tak děkuji za odpověď.

martinaa*

Hodně hloupá odpověď. Pokud je ucpání způsobeno alergií, delší užívání kapek do nosu a násilné opakované smrkání může poškodit nosní sliznici.

K dotazu - zajděte na ORL, nejspíš je to způsobeno alergií. Volně prodejné spreje a kapky do nosu užívejte nejvýše tři týdny, a zkuste si preventivně vzít Zodac nebo jiné volně prodejné histaminikum, zda se to nezlepší. Určitě by Vás ale měl vidět odborník.

doplněno 30.10.13 21:15:

A co se týče té polohy vleže - mám ve školce chlapečka, alergika, astmatika. Jakmile se lehne na spaní, začne se zahleňovat, kašlat, smrkat, někdy se i lehce dusí. Od lékaře máme vyjádření, že to tak větší astmatici někdy mají, že je to běžné.

doplněno 30.10.13 21:27:

Rádo se stalo:) Řešila jsem to samé a mám doživotní léky:).

hodnocení

diky za odpověď, chtěl jsem dát "bodíky" ale už to nejde,škoda,pustí to jen 3x. Tak alespoň pďěkování

naoko
hodnocení

0x

Otázka , která už asi 3 roky koluje na internetu. Vysvětlení je tam asi od stovky homeopatů i jogínů.

wrtulka*
hodnocení

0x

Dobry den, mohu prosim vedet, jak to dopadlo s vasim nosem? Jak jste to vyresil? Potykam se s tim samym a jsem z toho nestastna. Ja byla na orl a dostala jsem kortikoidy do nosu, po mesici jsem je jiz vysadila, je to lepsi, ale zadna vyhra. Zkousim morskou vodu, ta tomu ulevi pres den, ale v noci hruza. Obycejne kapky uz nikdy , vice, ty mi to prave zpusobily. Moc diky za informaci. Budu vam neskutecne vdecna, vidim, ze sem stale chodite, tak snad odpovite. Mejte se pekne.

Z kapek se mi to kdysi taky povedlo. Chce to vydržet a ono se to časem upraví. Tak půl roku to mohlo být u mě. Teď několik let už v pohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]