Nejste přihlášen/a.
Sovy nejsou tím, čím se zdají být? Jak mám tento nesmysl chápat? Nebo to byl opravdu jen takový žblebt ze seriálu Twin Peaks?
Dobrý den, sova je považována za nositele moudrosti. Možná je tím míněno, že to s tou jejich moudrostí je přehnané a jsou hloupější. Seriál jsem neviděl, ale mohl to být i blábol bez hlubšího významu - záleží na tom, v jaké situaci to tam bylo uvedeno. Zdravím!
Serial jsem nevidel a neznam, ale "hooters" znamena anglicky "sovy", ale taky "kozy" (ve smyslu "prsa").
Je tedy mozne, ze ten vyrok by spravne v prekladu mel znit: "Kozy ve skutecnosti nevypadaji tak, jak se zdaji". Tedy jako ze napriklad oblecena holka muze vypadat, jako ze ma velka prsa, ale pak se svlekne a sunda si push-up nebo molitanovou podprsenku a najednou je videt, ze ma mala prsa.
Mozna je vsechno je uplne jinak ...
Znas ten vyrok z toho serialu v originale? Mas odkaz na prepis celeho toho dialogu?
a nebo nemá žádná prsa
Hooters je i síť restaurací v USA en.wikipedia.org/... kde skutečně chodí obsluha s bujným poprsím, bylo to v jednom z těch seriálů, kde se šéf firm převlékne za "normálního"člověka a jde pracovat k sobě do firmy a hledá chyby na zaměstnancích ale i na vedení a vymýšlí, co by se dalo dělat jinak.
Ač jsem seriál viděla 2x, tak jsem jej nikdy nepochopila.Ale líbíl se mi a dost často na něj myslím. Já si myslím , že sovy, jsou noční ptáci a v souvislosti ze seriálem je myšleno, že ač jsou to noční ptáci, v seriáli žili ve dne, je tím ale myšleno lidi.
Je to zmatené tak to vyložím jinak: Je to asociace: Někdo, kdo se nám zdá že je daleko, je právě blízko nás.
V celém seriálu vystupuje celá řada nadpřirozených bytostí, různých duchů, obrů a míst v nereálném světě, snových pasáží, vizí a podobně. Sova v něm vždy byly v pozici jakéhosi pozorovatele nebo němého svědka. Otázka je, kdo se jijich očima dívá, nebo komu slouží. David Lynch ve svých surrealistických filmech vždy spoléhá na představivist a imaginaci díváka, který si film dotvoří. Nikdy nemluví sasně, a dost možná že ani on sám nemá přesný klíč. Prostě je to hra na imaginaci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.