Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sovy nejsou tím, čím se zdají být?

Od: radoby odpovědí: 8 změna:

Sovy nejsou tím, čím se zdají být? Jak mám tento nesmysl chápat? Nebo to byl opravdu jen takový žblebt ze seriálu Twin Peaks?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, sova je považována za nositele moudrosti. Možná je tím míněno, že to s tou jejich moudrostí je přehnané a jsou hloupější. Seriál jsem neviděl, ale mohl to být i blábol bez hlubšího významu - záleží na tom, v jaké situaci to tam bylo uvedeno. Zdravím!

mischel
hodnocení

1x

Odpověď je nasnadě a je jednoduchá! Sovy vždy nejsou tím, čím se zdají být znamená - že nemůžeme vždy věřit v první signální všemu, co nám kdo nakuká! Že nemůžeme věřit kde komu jenom proto, že je to nějaká známá osobnost. Český ekvivalent k tomuto je - důvěřuj, ale prověřuj.

laik*
hodnocení

0x

Serial jsem nevidel a neznam, ale "hooters" znamena anglicky "sovy", ale taky "kozy" (ve smyslu "prsa").

Je tedy mozne, ze ten vyrok by spravne v prekladu mel znit: "Kozy ve skutecnosti nevypadaji tak, jak se zdaji". Tedy jako ze napriklad oblecena holka muze vypadat, jako ze ma velka prsa, ale pak se svlekne a sunda si push-up nebo molitanovou podprsenku a najednou je videt, ze ma mala prsa.

Mozna je vsechno je uplne jinak ... *ee*

Znas ten vyrok z toho serialu v originale? Mas odkaz na prepis celeho toho dialogu?

123456789*

a nebo nemá žádná prsa

Hooters je i síť restaurací v USA en.wikipedia.org/... kde skutečně chodí obsluha s bujným poprsím, bylo to v jednom z těch seriálů, kde se šéf firm převlékne za "normálního"člověka a jde pracovat k sobě do firmy a hledá chyby na zaměstnancích ale i na vedení a vymýšlí, co by se dalo dělat jinak.

vecernicek*
hodnocení

0x
Cely serial byl jedna absurdita za druhou.myslim.ze i toto nema zadny hlubsi vyznam.

hodnocení

0x

Ne, není to žblept. Podle mě je to odkaz na film Čtvrtý druh.

film-vice.osobnosti.cz/...

Ti "pacienti"mluvili o tom, že se na ně dívají sovy, ale že to nejsou sovy...

doplněno 07.03.15 07:52:

Seriál, o kterém píšete, jsem neviděla, takže moje odpověď je možná zcela "mimo mísu"a může podle kontextu jít i o ty kozy...

plavest*
hodnocení

0x

Ač jsem seriál viděla 2x, tak jsem jej nikdy nepochopila.Ale líbíl se mi a dost často na něj myslím. Já si myslím , že sovy, jsou noční ptáci a v souvislosti ze seriálem je myšleno, že ač jsou to noční ptáci, v seriáli žili ve dne, je tím ale myšleno lidi.

Je to zmatené tak to vyložím jinak: Je to asociace: Někdo, kdo se nám zdá že je daleko, je právě blízko nás.

michalk*
hodnocení

0x

V celém seriálu vystupuje celá řada nadpřirozených bytostí, různých duchů, obrů a míst v nereálném světě, snových pasáží, vizí a podobně. Sova v něm vždy byly v pozici jakéhosi pozorovatele nebo němého svědka. Otázka je, kdo se jijich očima dívá, nebo komu slouží. David Lynch ve svých surrealistických filmech vždy spoléhá na představivist a imaginaci díváka, který si film dotvoří. Nikdy nemluví sasně, a dost možná že ani on sám nemá přesný klíč. Prostě je to hra na imaginaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]