Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zánět zvukovodu - jak si ulevit

Od: oslik odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, 4 dny jsem měl zalehlé prvé ucho, asi pátý den jsem cítil v uchu nějakou tekutinu. Včera jsem šel na ORL, doktor mi předepsal ATB po 8 hodinách, prášky na snížení sekrece z nosu, abych měl stále nosní dutiny a eustachovu trubici volnou, potom Ibalgin 400 proti bolesti a borovou vodu. Včera se do ucha dostal i ušním tamponem, aby mi ukázal, že tam mám opravdu hnis (bubínek praskl sám). Na kotrolu jdu příští úterý a dnes (přes noc) to bolí ještě víc a ucho mám totálně zalehlé, když si zacpu zdravé ucho, vůbec nic neslyším a mám pocit, že mě otekla celá sliznice v uchu, chtěl jsem si zkontrolovat ušním tamponem, jestli mi neteče hnis, nemohu se tam vůbec dostat a bolí to. Po pár hodinách si nakapu borovou vodu do ucha a vyteče úplně čistá tekutina, myslím si, že se to nedostane úplně k zánětu přes nateklou sliznici. Napadlo mě si tam nakapat i peroxid vodíku, aby to vyčistli, ale mám obavy, že se to nebude mít rádo s praským bubínkem a dostane se to do středního ucha a stalo by se něco nepřijemného. Nepředepsal mi nic proti otoku sliznice v uchu, prosím, jak mám vyřešit tento problém? Na netu jsem si četl, že hodně lidí má za uchem, nebo kolem něj nějaké trvdé bulky, já ne a žádný hnis a nečistoty netečou a ucho svírá tupá bolest, není to špatně? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

0x

není to zánět zevního zvukovodu? já tím trpím poměrně často, je to příšerná bolest, zlatý zuby! :D nepomůže nic, jen do sebe rvát ty ibalginy. příště hned jak začne pobolívat ucho, tak ušní svíčku, rozpustí ty svinstva, a kapky do ucha od doktora na předpis. neříkám,že to pak bude procházka růžovým sadem, ale aspoň bývá bolest pak menší. teď jste bohužel ve fázi, kdy to musíte přetrpět.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Neužívejte nic , co vám lékař nepředepsal, hlavně si do ucha nic nekapte, iečistěte ani ušním tamponem, ucho nechte v klidu.

Z vlastní zkušeností vím, že antibiotika mi na zánět ucha zabraly až po třech dnech. Ucho mě bolelo nejvíce v leže, takže pokud jsem se chtěla vyspat, spala jsem skoro v sedě - s několika polštáři pod hlavou. Samozřejmě, pokud se bude bolest stupňovat či budete mít vysokou teplotu, navštivte znovu lékaře nebo mu alespoň zavolejte a poraďte se s ním.

hodnocení

0x

S tím peroxidem bych se poradil s doktorem. Někdo říká, že si s tím klasicky čistí uši od mazu a někdo jiný zas říká, že je to blbost.

oslik
hodnocení

Právě já si jednou za měsíc vyčistím ucho peroxidem, jinak používám ušní tampony. A právě nevím, jestli to mohu použít i na prasklý bubínek a hnis v něm.

oslik
hodnocení

Děkuji, nějak to teda přetrpím. No dneska mám v sobě už druhý ibalgin a do večera si budu muset dát tak třetí, možná i čtvrtý. S tím ležením máte pravdu, sice usnu, ale asi tak po 3 hodinách se probudím se strašnou bolestí a nemůžu dál ležet, takže třeba ve 3 vstanu dám si ibalgin a jsem na notebooku, nebo dokonce uklízím, protože na ucho nemyslím a když stojím, tak to nebolí tak jak když ležím . Je zajímavé jak bolest může člověka donutit k různým věcem.

xixi*
hodnocení

0x

Pokud máte prasklý bubínek, je to zánět středního ucha, oteklý zvukovod značí že máte i zánět zvukovodu. Dělejte jen to co vám doporučil lékař, mohl byste si ublížit. Pokud se váš stave nelepší nebo horší, jedte na ušní, at vás prohlídnou. ATB zabírají po třech dnech, chce to trpělivost. Pokud by ATB nezabrala, ať vám udělají stěr a rozbor. Na bolest berte ibalgin, můžete kombinovat s druhým lékem, který má jinou základní složku, třeba s Paralenem. Najděte si o tom na netu. A bolí to fest, vím o tom své (třetí den bolestí, kdy mi pan primář na pohotovosti nevěřil jak to bolí, mě ráno manželka našla na bakoně, rozhodnutého ulevit si od bolesti skokem, já si to nepamatuju, byl jsem už bolestí mimo).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]