Nejste přihlášen/a.
Dobrý den rok jsem marodila, měla jsem to vedene jako pracovní uraz, po uschopnění jsem byla po dohodě přeazena na jinou mene namáhavou vzhledem k tomu že mě ruka a loket neposlouchá na 100% nelze už delat těžší praci jako dříve ale taky měně placenou pozici, proto se ptám jestli mám právo na dorovnání prumerné mzdy kterou sem mela před marodením, a nebo jestli i když je to zapříčiněno s tim pracovním urazem na dorovnání měsíčního platu nárok nemam..
Záleží na tom, na základě čeho Vás zaměstnavatel převedl na jinou práci.
Jestli jste kvůli pracovnímu úrazu dlouhodobě ztratila způsobilost vykonávat původně sjednaný druh práce, měla byste nárok na náhradu ztráty na výdělku.
Ovšem převedení na jinou práci by muselo být na základě posudku závodního lékaře nebo kliniky pracovního lékařství.
Jde-li pouze o dohodu mezi Vámi a zaměstnavatelem, nemáte na dorovnání nárok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.