Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prosím má někdo zkušenost s boreliozou?

Od: annadou odpovědí: 15 změna:

Asi bude tento dotaz netradiční.

Prosím, je možno získat pozitivní protilátky proti borelioze pouze infikovaným hmyzem?

Případně zda existuje varianta kdy jeden z partnerů před lety měl nález boreliozy cca 10 let s velmi vážným průběhem.Mohl případně jeho životní partner tento problém získat od něj např. líbáním...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Borelioza je můj úděl.Před lety jsem získal borelii a určitě ne od klíštěte.Po aplikaci antibiotik příznaky-teplota,bolesti kloubů a skvrny na pokožce,pominuly a zůstal jediný projev.Skvrna na sítnici.V krvi zůstanou protilátky,ale jejich úroveň klesá pomalu.

Lymesskou boreliozu způsobuje bakterie,spirocheta,která je velmi podobná jedné nechvalně známé spirochetě-syfilidě.Jeho šíření v organizmu je umožněno nervovou soustavou a poslední stanice je mozek a jeho paralyza.Od nákazy se člověk musí dvakrát ročně podrobovat kontrolám krve a pokud se stav zhorší,nastupuje opět aplikace antibiotik.

Vniknutí do organizmu je možné pouze krevní cestou,většinou bodavým hmyzem,nejčastěji klíštětem.Líbáním,ani pohlavní cestou určitě ne.

JABRAKA

annadou
hodnocení

Díky moc, za ujasnění. Snažím se řešit nějak tento problém info je celkem čerstvá s trochou nadsázky ,,pátek 13,,

martina30*
hodnocení

0x

Ahojky já měla ve 20 borelku a celkem sem s tím boovala 10 let.Bohužel to může být i infikovaným hmyzem.Líbáním určitě né.Pokud budeš mít něaké otázky písni ráda odpovím.

lidka*
hodnocení

0x

Znám holčinu, která se nakazila lymskou boreliozou. Protože pozdě zjistili původce nemoci, byly následky onemocnění hodně zlé. Nyní už je na tom mnohem lépe. Hodně jsem s její matkou sháněla informace, ale nikdy jsem nečetla a ani neslyšela o přenosu nemoci z člověka na člověka. Poznatky o této nemoci připouštějí pouze jednu cestu - viz výňatek ze článku o přenosu:

Jak se přenáší Lymská borelióza?
LB přenášejí hlavně klíšťata (Ixodes ricinus). V menší míře potom i krev sající hmyz (hlavně komáři, blechy, muchničky a také ovádi a bzikavky). Při sání klíště vypouští do krve látky proti srážení krve a tím pádem také borrelie. Přítomnost borrelií byla prokázána také u asi 20 druhů dalších členovců. Jako zdroj původců pro přenašeče často slouží drobní volně žijící obratlovci. Z člověka na člověka je přenos možný jen z matky na potomky během nitroděložního vývoje.
annadou
hodnocení

Budu vděčna za jakoukoliv zkušenost.

Díky

martina30*

Jak píše liduška v poslední větě,pokud mám borelku nesmím a spon 2 roky otěhotnět.

annadou
hodnocení

Marti, Jabru a Lidko snažím se vybavit své příznaky z poslední doby, velkou únavu jsem za poslední měsíc připisovala vysokému pracovnímu vytížení spousta povinností od rána do večera a zůstala jsem v práci od ledna sama. navíc jsem špatně spala spíše nespala.V noci brnění prstů.

Tak tedy bolesti kloubů zejména kyčle a kolena a nohy tlak stehna a lýtka - celý den na nohou takže večer jsem řešila namazáním .V únoru jsem měla pocit, že na mne něco leze lehce začalo škrábat v krku, což jsem zaléčila.Nejsilnější únavu pociťuji zhruba 14 dní po práci rovnou do do postele a lehčí forma apatie.Tento týden v pondělí únava občasné bušení srdíčka v pondělí pocit nedostatku kyslíku, bolest hlavy, v úterý se přidal třes a únava, zintenzivnila malátnost. Další den bolest hlavy unavenost.Čtvrtek slabost a hlava ve svěráku, jiný termín mě bohužel nenapadá a srdíčko dávalo o sobě vědět.Od té doby hlava nepřešla i když ta razance jako ve čtvrtek není, ale pokud něco udělám chodím si odpočinout.Jsem štíhlé postavy a za uvedené období jsem zhubla cca 6-7 kg. soudě dle oblečení, šatník jsem musela pozměnit.

To je zatím vše co mne napadá.

Díky všem, snad se vše v dobré obrátí.

martina30*

Jak dlouho máš borelku a čím tě léči.Není mi jasné zda se jen ptáš na příznaky a nebo si pod lékařským dohledem.Já jsem měla příznaky do 3 dnů,ale já měla klíštš v hlavě.Měla sem bolesti hlavy a teplotu,taková malá chřipka.Do práce jsem chodit nemohla hučelo mi stále v hlavě a byla jsem malátná a unavená.Dostala jsem do sebe 400 antibiotik hrůza.Po půl roce jsem šla na Lumbální punkci zda není zasažen mozek,ale to bylo vše v pořádku,ale už bych na to nikdy nešla.Poslední štace byla a to ,že jsem dostala injekce ,ale bohužel drahé a dostávat jsem je mohla jen na infekčním a tak jsem tam ležela asi týden(než jsem jim utekla*smich*,ale jako jediná jsem mohla chodit ven).Co jsem ještě měla za problém(zapomínání a nepojmenování věcí,vyadřování atd)pomalu jsem se to musela učit,ale nikomu jsem o tom neřekla.Měla jsem 2 stupen chycený nervový systém,Jinak chodila jsem už jen na krevní testy a vždy se něco objevilo a muselo se to přeléčit antibiotiky,ale ty už jsem nebrala brr ty už nemohu vidět a doktory ,také nééé.Ted už to nějak nesleduji,ale pokud dbáte pokynů lékařů dá se to vyléčit,ale tvé příznaky mi připadají ,tak na ležení v nemocnici,ale nejsem lékař a borelka už se ted léčí lépe než za doby kdy jsem ji já prodělala.

annadou
hodnocení

Omllouvám se, ve středu jsem byla na krvi a v pátek jsem se dozvěděla výsledky. Tudíž jsem začátečník.V pondělí odpoledne pomažu pro ATB - musím splnit pracovní závazek.Můj lékař je velmi seriozní a na průvodku odběru uvedl vše co ho jen napadlo ostatní vyšetření krve např.štítná, ledviny, játra, krevní cukr ... bylo ok.Musím předestřít, že jsem před nedávnem cca týden dobrala imunostimulátor Tin z čehož usuzuji průběh ostatních výsledků ok. ,,Pouze,, zjištěny pozitivní protilátky proti borelce.Po léčbě ATB hodlám nasadit laktobacily. Marti Jabru, prosím nevíte zda by případně další zachranný krok mohla být homeopatika?

Marti, jak zde popisuješ tak mi přijde, že také blbnu, mám na mysli pamět. Prosím, co by fajnšmekr ta Lumbální funce je co?Budu moci na sluníčko?Od pátku se snažím sledovat teplotu a míň jak 37 nebylo dnes 37,1.Jak zde popisuješ tak ta konzumace ATB je naprosto šílená...

Díky za naději

martina30*

Počkáme co Ti řekne doktor zda je to borelka.Jinak sluníčko mi dělalo hodně dlouho moc zle.Lumbální funkci si najdi na gooegle ve vyhledávači,jinak je to odebrání míšního moku.Pokud Ti,ale není dobře a jak popisueš bych to možná viděla fakt na nemocnici.Ty homeopatika jedině probrat u odborníka a určitě pomohou,ale myslím spíše až po léčbě.Borelka už je ted známá a už se ted léčí lépe,ale určitě je hodně článku na internetu,tak něco přečti.;)

annadou
hodnocení

Tak jsem skoukla video brrr.

jabraka*
hodnocení

0x

Myslím,že se nemusíš nijak zvlášť na tu věc upínat.Pokud jsi pod lékařskou kontrolou,není další průběh choroby podstatný.Jediné,co zůstává,jsou protilátky.Někdy se stane,že při další nákaze vyletí protilátky nezvykle vysoko a to se může projevit podobně jako alergie.

JABRAKA

annadou
hodnocení

Prosím Jabru a Marti, náhodou netušíte jen tak cvičně Vaše hodnoty IgM a IgG.

Jen pro Vaši info, můj lékař je rozumný připustil ATB, ale ještě zkoušíme alternativní přístup, než se nasadí ATB.

martina30*

Pokud máš borelku musíš brát ATB a nechat se léčit doktorem,pokud nechceš umřít a to si nedělám srandu.Ničím jiným to léčit nejde.

doplněno 21.03.09 21:06:

Už si nepamatuji hodnoty,ale měla jsem je dost vysoké,ale pokud je máš hraniční i tak se musíš přeléčit ATB.

martina30*

Ahojky dnesky jsem natrefila na článek homeopatika a borelioza a byl zde popsán příklad,kdy se léčila borelka homeopatikama a došlo k velkému zlepšení,ale pokud nemáš borelku i tak bych se možná zaměřila na homeopatika,na netu je dosti článků...jinak pokud by jsi se pro to rozhodla určitě vyhledej odborníka na homeopatika...;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma borelióza

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]