Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můj bývalý přítel Martin mi dělá naschvály. Respektive roznáší pomluvy o mě, mém zesnulém manželovi(Shazuje smrt na mě, že - prasknutí srdečnice) a dobírá si mé přátelé. Rodinného kamaráda na diskotéce někdo napadl a kamarád má vážné zdravotní problémy.Pachatel z místa utekl a je neznámí. Martin kamarádovi tvrdí že ví kdo ho napadl.A zná jméno.Po schůzkách to ale dopadá tak, že žádné informace neřekne, jen pak dále pomlouvá a hádá se. Martin si ale dává pozor na to aby informace nikam nenapsat a tak se pomluvy ale i důkaz o napadaní kamaráda jen šíří mluvou.Mě to ale vadí, jelikož když na malém městě začne někdo tvrdit že jsem si poslala manžela do hrobu, může mi to škodit ať v práci nebo společenském životě.A to ani, jak by pomohlo kamarádovi zjistit kdo mu zmzačil tělo,aby to konečně mohla policie dořešit. Co s tím můžu udělat, je nějaká možnost jak na takového?
Děkuji moc
1x
Pomluva je trestný čin podle §184 trestního zákoníku se sazbou do dvou let. Takže záleží už jen na závažnosti a samozřejmě na důkazech.
doplněno 29.10.13 15:14:Ano, svědecká výpověď může být jedním z důkazů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.