Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat jsem na nemocenske dovolene a stále mi nepřišli peníze ze sociálky. Nevíte kde si mám zavolat, v práci mi nic neřekli jen že by to mělo přijít a že si mám kdyžtak zavolat jenže kam.
Dobrý den. Nemocenské dávky vyplácí Správa sociálního zabezpeční od 22. kalednářního dne nemoci. Termín na výplatu nemocenských dávek mají 30 kalendářních dnů po odevzdání všech podkladů pro výplatu nemocenských dávek. Záleží tedy i na tom, kdy byl na Správu sociálního zabezpečení doručen doklad o trvání pracovní neschopnosti (lístek na peníze). Pokud jej odesílal zaměstnavatel, on Vám řekne datum odeslání. Jinak na příslušnou Správu soicální zabezpečení si můžete zavolat, budete chtít oddělení nemocenských dávek a pracovnice po Vás bude chtít rodné číslo.
"Nemocenská dovolená"neexistuje. Buď čerpáte dovolenou nebo jste v pracovní neschopnosti (obojí najednou nelze).
První výplata nemocenského může trvat déle, obzvláště v období, kde je nemocí více. Bude-li nemoc trvat déle, budou už další platby chodit včas.
Ověřte si (stačí telefonicky) u zaměstnavatele, kdy předal podklady OSSZ. OSSZ má lhůtu 30 dnů. Pokud už uběhla, můžete si zkusit zavolat na OSSZ místně příslušnou podle sídla zaměstnavatele.
Kontakty najdete na webu CSSZ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.