Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ischemický a hyperventilační test

Od: marrlen odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, až doma jsem si uvědomil, že jsem si nenechal vysvětlit, co mi vlastně je a doktorku to také nenapadlo. Řekla mi jen co mám brát a co bude pokračovat. No a nemohu vygooglit co znamená ischemický a hyperventilační test pozitivní. Prosím, nevíte někdo o co přesně jde, nebo kde najdu nějaký odkaz? Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den. Dle mého názoru může jít o nedostatek magnezia a s tím související zdravotní problémy. Zkuste lékařce zatelefonovat, jistě Vám řekne více. internimedicina.cz/...

hodnocení

0x

tak obávám se, že tohle by asi bylo nejlepší probram přímo s lékařem - nemůžete jí zavolat a poptat se? bývá obvyklé, že v první chvíli člověka otázky nenapadnou.

pokud vím, tak ischemický a hyperventilační test se dělají při podezření na tetanii, když jsou pozitivní, tak to tetanii nasvědčuje. ale nejsem odborník a rozhodně byste to fakt měl probrat s lékařem, který má výsledky testů.

jinak o tetanii:

cs.wikipedia.org/...

narf
hodnocení

0x

ischemický
>>
týkající se místní nedokrevnosti tkáně a orgánu vedoucí k poškození až smrti

hyperventilace
>>
prohloubené a zrychlené dýchání, nadměrné dýchání Přímo testy jsem také nenašla, ale raději léky berte...

lili*
hodnocení

0x

Síce otázka je dosť stará, ale práve som dnes tieto dva testy podstúpila na diagnostiku Tetánie. Možno to už nepomôže zakladateľovi, ale možno pomôže niekomu inému. Ischemický a hyperventilačný test sa robí naraz na určenie tejto DG. Spočíva v tom, že do svalu na dlani ľavej ruky je zavedevá ihlová dióda /trochu to bolí ale len chvíľku/, ktorá sníma sval a nervy a to ako reagujú na podnety. Takže dióda sa zapiche, okolo zápastia vám to trošku stiahnu. Najprv ste chvíľku v kľude aby lekár videl aké máte kľudové hodnoty a potom vás donúti hyperventilovať a teda rýchlo dýchať asi takým śtýlom ako povedal môj lekár "dýchajte tak ako keby vás naháňal pes". Mňa vyhecovali až do plaču a paniky :D. Tam už zachytili prvé známky Tetánie. To bolo prvé potvrdenie na hypervenitlačńú tetániu. K tomu urobili ischemický test a ten spočíval v tom že mi dali na ruku tlakomer a napumpovali mi ju viac ako keď vám merajú tlak tak, aby mi stŕpla. Vtedy u mňa stačilo pár sekúnd a prístroj už bláznil čim sa mi potvrdila aj neurogénna tetánia a celkovo tetánia druhý krát. Čiže pokiaľ je takýto test pozitívny znamená to diagnózu Tetánia.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]