Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jít/nejít na rentgen

Od: jiristransky® odpovědí: 9 změna:

Ahoj Rádcové,

dnes jsem ošklivě upadl z hliníkových štafliček (upadl šroubek co drží příčku na kterou se stoupá). Upadl jsem docela nešťastně stranou kotníkem na roh schodu a druhou nohou jsem v této polodopadové poloze druhou nohou dopadl na kotník první nohy, který byl na rohu schodu a od té doby nemůžu pořádně došlápnout, neudržím rovnováhu na té noze a cítím palčivou/štípavou bolest v kotníku. Nevím, jestli to je naražené nebo nějak pohmožděné, a doufám že né zlomené. Chtěl jsem se zeptat: šli byste v mé situaci k doktoru? Po špitálech chodím jen když je to urgentní a není jiná cesta, ale v tento moment jsem v rozpacích, jestli pro klid duše zajít na RTG nebo nezajít. Nejsem ten typ, který by kvuli každé odřenince chodil po doktorech, ale vzhledem k tomu jak jsem pomlácený a sedřený, samá modřina a strup po tom pádu, tak jsem na vážkách. Pracuji od nevidím do nevidím a nemám zrovna moc času lítat po doktorech, tak by mě zajímal i Váš názor. Kosti mám celkem pevné a nikdy jsem zlomeninu neměl (jen nalomeninu)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

2x

Ahoj. Vážený Jiříku. K doktorovi a na rentgen by jsi neměl jít pro klid duše, ale z čistého rozumu. Aby jsi místo makání od nevidím do nevidím nepříjemně nemarodil i v čase, kdy vidíš. Doufej jen v to, že se rozhodneš v téhle situaci správně. Taky si tím můžeš zmordovat nohu na zbytek života. Mě by spíš zajímalo, proč se tady lidi poptávají rady v případech, kdy by neměli otálet s návštěvou lékaře?

hodnocení

2x

Nemám ráda pochůzky po lékařích, nesnáším dlouhá čekání v čekárně. Nerada užívám léky, kromě těch skutečně nutných. Ale: ve Vašem případě bych zašla na chirurgii. Udělají Vám rentgen a uvidí se, co dál. Zvlášť se mi nelíbí ta palčivá bolest v kotníku. Přece nechcete něco zanedbat a pak do smrti kulhat? V každém případě si udělejte čas a k lékaři zajděte. A budeme se těšit, až nám pak napíšete, že to třeba ani nic nebylo. Lepší občas problém kapánek přecenit, než jej hodně podcenit. Tak ať to dobře dopadne. A pokud jste pojištěný, třeba Vám to hodí i nějakou tu korunku na blížící se Vánoce. Jaga.

iz*
hodnocení

0x

Každý úraz je jiný, desetkrát se kost nezlomí, po jedenácté může.

Rozhodně rentgen doporučuji!

hodnocení

0x

šel bych s tím k doktorovi a řídil se jeho radou. Jestli rentgen nebo ne, jestli sádra nebo nic, to ať rozhodne on.

hodnocení

0x

Určitě k doktorovi. A věřím, že vzhledem k tomu, že ráno už pokročilo, jste tam už byl.

Sádra se dává i v případě, že se nejedná o zlomeninu. I poškozené vazy je potřeba zpevnit, aby se vše v klidu a co nejlépe zhojilo.

Třikrát jsem měla nezlomený, ale pochroumaný kotník v sádře, dodnes to občas zabolí. Ani jednou jsem si při těch úrazech neuměla představit, že bych s tou bolestí dokázala jen tak přecházet.

hodnocení

0x

"...nikdy jsem zlomeninu neměl..."
No ono je všechno jednou poprvé. A špatně srostlý zlomený kotník může znamenat doživotní trvalé následky. V lepším případě "jen" kulhání.

hodnocení

0x

Byt Tebou bych to sel konzultovat s vycepnim do Tvoji oblibene hospody. K cemu doktori?

narf
hodnocení

0x

ZAjděte (zakulhejte) k obvoďákovi. Podvrknutí pozná i bez rentgenu, kdyžtak vás pošle...

hodnocení

Děkuji všem za rady. K doktoru se mi moc nechtělo, ale raději jsem tam dnes ráno zašel. Prý je to ošklivá zlomenina a doktor se divil, že jsem přišel po svých (raději jsem mu ani neříkal, že jsem s tím ještě půl dne pracoval). Dostal jsem sádru a hole. Nakonec jsem udělal dobře, že jsem tam šel. Za 14dní mám přijít na kontrolu, tak doufám, že to bude srostlé

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]