Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škodlivé rozinky - jdou vrátit?

Od: romanap odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,prosím Vás o velkou radu,zhlédl jsem video na Streamu-D-Test o rozinkách a byl jsem a jsem přímo zděšen,protože ty co jsou na prvním místě ty nejhorší a zdraví nejškodlivější jsem nedávno bohužel,protože jsem to nevěděl,koupil,bohužel.A taky jsme jich trošinku i snědli do vánočky.PROSIM poradtě co tedˇ´! Bylo jich celkem 200g/ted o hrstičku mín´,Vyhodit?,Nechat?-Vrátit zpět do obchodu-to mi nevemou,když je pytlík roztržený!Reklamovat?-D-Test,jsem si ted opatřil.To by asi v marketu na to ohled asi nebrali.aby bud vyměnili nebo vrátili peníze.Co tedy dělat?Jak by jste to Vy řešili?Díky Všem za odpovědi případně rady,Je to HRůza s těmi potravinami!?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

dTest beru také, ale nemám z výsledků testů nijakou paniku. Co jsem snědl neřeším, napříště ale respektuji výsledky jednotlivých testů. Proto testy sleduji a musím říci, že mně dost převychovávají... a nejen v potravinách :)

doplněno 03.12.13 14:48:

Aha, a co s těmi rozinkami? Já bych je naložil do rumu a pak použil. Víte kolik všelijakých sajrajtů denně konzumujeme? A pokud z toho máte blbej pocit, raději je vyhoďte...

hodnocení

3x

pokud se to týká i vaší šarže, tak bych vzal zbývající část sáčku a šel je vrátit. Myslím, že to projde... stejně je to zboží na vyhození. Spíše bude problém s účtenkou... za jídlo ji fakt vyhazuju.

hanher*

Některé řetězce naštěstí mívají rozum a účtenku nechtějí.

hodnocení

1x

Člověče nešťastná, Vy jste opravdu velice šetrný. Co mi v načatém sáčku zbylo, vyhodila bych. Nejsem taky rozhazovačná a nenechám si všechno líbit, ale jít reklamovat načatý pytlík rozinek, to by mě vážně byla hanba. Přijdete tak maximálně o 10 - 15 Kč. A když si pak dáte něco dobrého při ochutnávce místo jednou třikrát, tak se Vám to vrátí zpátky. *smich*

To mi pak připadá, že byste mohl jít reklamovat i toaletní papír, že nebyl pevný a protrhl se Vám. *haha* Ona šetrnost je dobrá věc, neodsuzuji ji, ale jak říkávala má babička " odcamcaď až pocamcaď" Jaga.

rafn
hodnocení

0x

Zrovna hrozinky patří mezi hodně alkalické potraviny - taky jsem zakoupila zlevněné, kde byla sem tam nějaká divná - a žiju. Zdraví prospěšná potravina.

hodnocení

0x

Načaté zboží bych nikdy nereklamovala. Handrkování se s prodavači by mi asi pokazilo zdraví víc než samotný zbytek zboží.

Ale s těmito závadnými rozinkami mám docela problém. U nás není kilová zásoba nic mimořádného, jednak se hodně peče, jednak se téměř nekupují bonbony a čokolády, jako sladkost pro děti sloužívaly vždycky rozinky. Zejména syn, už dávno dospělý, jich dokáže spořádat sáček za večer.

Takže mám z Lidlu tři nenačaté sáčky po 250 g a asi tři už vysypané v dóze.

Informaci o rozinkách jsem objevila včera někdy ráno. Zdála se mi neúplná, bez informací o maržích, bez výzev k vracení zboží atd. Napsala jsem přímo do Lidlu, co jako dál. Odpověď přišla téměř obratem. Rozinky z Lidlu v balení 250 g mají být nezávadné, ale pokud k nim nemám důvěru, mám je v prodjeně vrátit i bez paragonu. Ještě vyčkám, jestli se nedozvím něco dalšího. A pak si asi pro jistotu vytisknu mail s doporučením k reklamaci a vydám se do prodejny to vrátit.

V každém případě mě chuť na rozinky přešla. Možná je vyměním za datle, za mandle, možná jen za mouku...? A budu si namlouvat, že ty nové potraivny jsou nezávadné...

Jednou jsme koupili dvě flašky vína jednu otevřeli a byla senzoricky zkažená (zkyslá či čo, už přesně nevím ale pít se to nedalo. Tak jme je obě šli vrátit do kšeftu, kde jsme je před půlhodinou koupili, oni celkem bez problémů vzali to zavřenou, ale s tou načatou se cukali, že už to takhle neprodají,

Jinak fakt to už bylo hodně dávno.

Vědomě prodávat zkažené víno, to je úroveň... :)
blbablondyna*

Me spise pobavilo, jak jinak zjistit, ze je vino spatne, nez otevrenim?:-D Ale to je mnoho lidi, co vyrizuji reklamace. Ja reklamovala boty u Bati a slecna se cukala, ze jsem je nosila na nohou:) Nektere reklamace pobavi (a spesl u Bati by meli davat propozice, jak chodit v botach po rukou atd)

zabu

Mám stejnou zkušenost. Koupili jsme tři balení mléka poi 6ti kusech. Otevřeli jsme dvě, obě kyselé. Tak jsme je šli reklamovat, počítali jsme s tím, že dostanem zpátky jen za 16ks. Kupodivu nám reklamaci vyřídili tak, že jsme okamžitě dostali zpět peníze za 18ks, aniž by někdo zkoumal jestli v těch zbylých 16 ks, je mléko zkyslé taky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]