Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč žít?

Od: smutnydobrak odpovědí: 12 změna:

Jak už jsem nesčetně krát četl, i můj život se skládá z dětství, bolesti a pochopení. Celých 18 let co žiju se mi nic nedaří, špatný zdravotní stav (již od mala) dává psychice dosti zabrat. Pochopil jsem, že by bylo lepší pro mě ale i pro ostatní kdybych tady nebyl. Říká se že nejlepší léta jsou od těch 15-18 let, kdy je samá zábava, spousta kamarádů, první rande atd. Já zatím nic nezažil nikde jsem nebyl nic jsem nepoznal, avšak poznal jen lidskou zlobu, hněv, zkázu. Nepoznal jsem radost z úspěchu, či lásku. V tanečních se mnou nikdo nechtěl tančit, když jdu po ulici, pohledy lidí mě probodávají a aniž bych je znal znají mě a udělají si ze mne pouličního šaška. Můj čas se nachýlil ke svému konci. Jistě zde budete namítat, že mám chodit do společnosti ale přinuťe introverta jít do společnosti, nebo častokrát slýchávám o tom že mám mít hobby, ale mějte hobby, když skoro každé 2 týdny ležím v nemocnici. A také slyšívám že si mám někoho najít, ale já jsem nevzhledný, přitělě a na kluky. No teď poraďte nevím jak dál... . *plac*

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

davidp*
hodnocení

5x

Ahoj,

vidím, že se v tom docela plácáš. Nevím, kdo ti nakecal, že věk od 15ti do 18ti jsou nejlepší léta. Možná jsou to telecí léta, ale rozhodně ne nejlepší. To nejlepší tě rozhodně teprve čeká, takže neházej flintu do žita, život teprve začíná.

David

hodnocení

5x

Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody proč to nejde a proč to nemá dělat..Začněte se o sebe starat. Nevzhledný a při těle...S tím se dá vždycky něco udělat a jistě k lepšímu. Na kluky...S každou orientací se dá žít a nejste s ní na světě sám. Na lidskou zlobu nedejte, s tou se setkává každý z nás a nemusí mít ani problémy o kterých píšete Vy. Začněte si věřit a léčit si duši (třeba i s pomocí odborníků)..Ale hlavně začněte se sebou něco dělat. Je to pořád lepší, než nedělat nic. Váš čas se ke konci rozhodně nenachýlil. Nastal čas se sám se sebou poprat. Tak se do toho pusťte a nevzdávejte to sám se sebou ve chvíli, kdy na Vás mnoho pěkného teprve čeká. Vy jste totiž nenapsal ani slovo o to, co jste pro sebe již dokázal udělat...Máte tedy motivaci i cíl..Hoďte nářky za hlavu, zapracujte na svém sebevědomí. Jistě máte ve svém okolí někoho, kdo Vás podpoří, podrží a pomůže Vám najít ztracenou důvěru v sebe sama. Nevěřím, že jste na své problémy úplně sám...V žádném případě netvrdím, že je Váš život lehký a jednoduchý, ale rozhodně stojí za to, snažit se ho zkvalitnit a zlepšit...Já vím, že se druhým lehce řekne, ale žít za Vás život nikdo nemůže. Je to tedy jen a jen na Vás...

smutnydobrak
hodnocení

Děkuji za Vaší reakci, opravdu nemám nikoho v okolí komu bych se mohl svěřit, nebo řešit s ním problémy. Kamarády jsem neměl nikdy k tomu mám otčíma se kterým se nedá bavit, minulý rok mi tragicky zemřel strýc ke kterému jsem mě dosti dobrý vztah, no a minulý týden zemřel spolužák který chodil semnou do třídy v mém životě ještě NEBYLO nic pozitivního, opravdu nenajdu jedinou vzpomínku na kterou by člověk mohl vzpomínat v dobrém.

korina*

Je mi z tebe smutno, tolik pesimismu na jedné hromadě se hned tak nevidí. Věřím že jsi z toho neštastný a přál by sis aby se to obrátilo k lepšímu. Víš nutné je hlavně proto něco udělat , hlavně ty sám. Máš asi velké zdravotní potíže že tak často jsi ve zdravotním zařízení a tím pádem se ti zmenšují možnosti jako je cvičení, plávání, běh. Ale snaž se najít ve svém bydlišti třeba kuželky nebo šipky. Skýtá se ti možnost seznámení s ml. lidmi, najdeš si přátelé. Dobře že tě baví škola, studuj jazyky, vdělání není nikdy dost. Víš málokdo je sám ze sebou spokojený jak vypadá , , se svou rodinou atd. Věřím že při trošce snahy , pozitivního myšlení a dobré nálady to pujde, moc ti to přeji a držím palce...

hodnocení

2x

Ahoj:)Evidentně máš depresi jako vyšitou,chtělo by to psychologa.Nepíšeš,jakou máš nemoc,že každých 14dní musíš být v nemocnici,to je divné*sok*Je vyléčitelná?Myslím,že asi ano,jinak bys nechtěl radit:)Také jsi velmi zakomplexovaný,a to je dohromady spojitá nádoba s tou tvou nemocí,kterou jsi nám neřekl-jde to zkrátka s tebou ruka v ruce,pokud mi rozumíš.Zkus se podívat na svět také jinýma očima,víš co se říká?"Trocha života do toho umírání.":-DČlověk nemá nejlepší léta pouze do 18ti,to je holý nesmysl!Celý život může být pěkný,veselý,smysluplný,ale pouze se tomu musí jít naproti.Musíš chtít žít,chtít něco dokázat*hej*A můžeš začít u sebe,přestaň se litovat a začni být chlap a ne bábovka!Začni v prvé řadě hubnout,to není tak nesplnitelné,že?:)Dej se dohromady psychicky,od toho jsou lékaři a dokonce zase ta vůle:)Ta fyzická stránka bude také jistě dobrá,musíš věřit!Nemáš hobby,protože a protože?*sok*Protože se ti nechce,to je celý kámen úrazu!I když jsi omezen,jak říkáš,tak co začít malovat,fotit,psát poezii,povídky,kreslit nebo vymýšlet vtipy,číst knihy,studovat mapy-zeměpis,dějepis,přírodovědu,jazyky...Jééé,toho je,jen začít:)

Introverti jsou také lidé,tak vstaň a jdi,jdi za svým cílem!

smutnydobrak
hodnocení

No ani bych neřek že se mi nechce, když to ještě šlo hrával jsem florball, chodil do skola, celý svět se mi sesypal ve 13 letech, když jsem dostal "tzv periodické horečky" vice si najdete na google. Teď momentálně dělám střední průmyslovku, obor mě docela baví a dá se říct že mi i jde ale mám katastrofální počet zameškaných hodin minulý rok ccc 440hodin :..(

dezz*
hodnocení

2x

Chápu.. Do 19 jsem na tom byla jako ty.. A jednoho dne jsem se prostě ocitla před rozhodnutím, jestli to ukončit nebo jít dál.. A tenkrát jsem se opravdu hecla, sebrala poslední zbytky sil a otočila o 180 stupňů.. Nebylo to jednoduché a stále není, též jsem neměla přátele (resp. musela jsem se vzdát těch, kteří se za ně považovali), ale jakmile jsem se vydala jiným směrem, i ty jsem si postupně našla.. I když.. Jakmile jednou člověk zjistí, že nejlépe se spolehne sám na sebe, už je vlastně ani tolik nepotřebuje :). Už to bude 12 let, co jsem obrátila, mám manžela, děti a teď jsem zjistila, že co mě drtí, je život v ČR, nu nic, plánuji zase obrátit, zvednout kotvy a začít někde jinde.. Teším se na to, že budu zase budovat a ten nový cíl mě znovu nabil.. Zkus to, hecni se, za zkoušku nic nedáš a skončit to můžeš vždycky :). Nejtěžší je začít, chvíli ti bude všechno pozbývat smyslu, ale pak, když se otočíš zpět, uvidíš za co stálo za to žít.. Krása života není v jeho celku, ale v drobnostech, které život provází.. Zkus si každý den takovou drobnost najít, časem zjistíš, že jich je víc a víc.. No a sexuální orientace přeci už není žádný problém.. Zajdi někam do klubu, určitě potkáš spřízněnou duši.. A nemoc.. Může být odrazem duše, je to autoimunitní, zkus alternativní léčbu a také zacílit na ozdravení duše.. Medicína je zaměřená na potlačení už vzniklé choroby, neléčí její příčiny, ty je potřeba hledat a vyloučit, takže najdi jiného lékaře, zkus homeopata, podívej se na zahraniční stránky.. Hlavně nestůj na místě a nefňukej, tím nic nevyřešíš..

pt®
hodnocení

0x

Život je dar a měli bychom jej žít, jak nejlépe umíme. wedme.cz/...

buss
hodnocení

0x

Je to v tvé hlavě. Podívej se na jiné těžce zdravotně postižené a jaký mají vztah k životu, co dokáží, styď se.

narf
hodnocení

0x

Hobby je, i do nemocnice: Čtěte knihy. Začněte detektivkami nebo sci-fi, co vás baví. Kdybyste byl dáma, radila bych něco pěstovat. To je pak takový mlčenlivý chápavý kamarád.

amadeus*
hodnocení

0x

V poslední době jsou tyto životní krize nějak populární. Na otázku "proč žít?" znám dvě jednoduché odpovědi.

A) máte něco, co vás naplňuje a baví.

B) bojíte se umřít.

Buď si najděte něco, co vás baví. Něco, kvůli čemu jste ochoten trávit x-hodin denně prací, studiem, či nějajakou jinou nepříjemnou činností. Nebo si prostě přestaňte neustále si klást otázky tohoto typu a přestaňte se bát umřít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]