Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s atopickým exemem

Od: lounacek odpovědí: 6 změna:

Dobrý den všem. Přivítám jakoukoli zkušenost s atopickým exemem,pořád se drbu na kolenech,holeni,zápěstí,ruce. Zkoušel jsem už všechny možné mastičky a nic mi nepomáhá. Nasadil jsem stravu bez mléka a citrusových plodin ale nic. Děkuji moc za vaše zkušenosti. Jirka

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to jistě atopie?

lounacek
hodnocení

Já nevím,ale trpěl jsem i alergií v známé podobě svědění očí,nosu,uší atd.,no a před dvěma lety jsem začal pociťovat toto nepříjemné svědění,které si v noci rozškrábu až do krve.Od někoho jsem taky slyšel,že je to porucha imun. systému. Svědění se násobí při spocení-sport. Byl jsem i na alergologii,ale nic mi nenašli. Pomáhá mi jen mast beloderm,ale ta se nesmí používat dlouho-obsahuje kortikoidy. Děkuji vám za zájem a ochotu

Můj táta trpěl exémem asi 20 let. Pak jsme jeli na dovolenou do Maďarska. Tam se s námi čvachtal v blátivé vodě Balatonu, jednou v bažině termálu v Hevízu. A když jsme se vrátili, zjistil, že je vyléčen. Dalších 40 let měl od exému pokoj, až do smrti. Nejel tam kvůli nějakému léčení, jel tam s námi jako dětmi, protože jinam to moc nešlo.

rnk*
hodnocení

0x

Zkuste konopný olej. koupíte ho v lékárně nebo prodejně s bylinkami či "zdravou" výživou. je zbytečné do něj cokoliv přidávat, namažte si to přímo olejem. na svědění také pomáhá krém Exema od Cannadermu.

Rovněž zvažte, zda ve skutečnosti nejde o alergickou reakci na zvíře, prací prášek aviváž či něco podobného.

doplněno 28.10.13 10:13:

Ten konopný olej určitě vyzkoušejte. Je lepší než všecny kortikoidy dohromady a bez jakýkoliv vedlejších účinků. Prodávaný neobsahuje žádné THC.

K antihistaminikám (Zodac apod.): V příbalovém letáku je uvedeno:

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů: Novější antihistaminika jako např. cetirizin obsažený v přípravku Zodac jsou spojena s nižším výskytem ospalosti než starší antihistaminika. Přesto se doporučuje nepřekročit doporučenou denní dávku, pokud budete řídit motorové vozidlo nebo obsluhovat stroje.

hodnocení

0x

Ke kožnímu chodíte a máte trpělivost a jste ukázněný pacient? Co vám píše? ;) Na drbání mi nesmírně pomáhají prášky Zodac. Lékař napíše a nedoplácí se nic, volně se také dají koupit. Nejsou spací, nijak neomezují a jsou na záchvatovité svědění. Drbáním porušená horní vrstva kůže je náchylnější k novým výsevům víc, než pokožka neporušená.

doplněno 28.10.13 09:25:

Než jsem to nadatlovala, tak už jste svou odpověď doplnil. Beloderm používám už velmi dlouho a nic špatného se mi neděje. Na noc zobněte ten Zodac. Opravdu pomáhá!

doplněno 28.10.13 09:30:

diskuse.patakyovi.cz/... ;) Takovýchle specializovaných diskuzí je spousta. Pohledejte a koukněte na zkušenosti ostatních. Atopák je mrcha!

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, před chvílí jsem to psala do jiné otázky - Jarišova voda. S ekzémy bojuji od školky, a tuto vodu užívám asi čtyři dny. Jsem velmi překvapená, kůže se vyrovnala, ekzematická ložiska světlají. Potírám namočeným vatovým tamponkem třeba 5x denně, a dá se použít na jakoukoli část těla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]