Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fotka jako důkaz

Od: kami95 odpovědí: 20 změna:

Dobrý den. Chci se zeptat, zdali se fotky mých modřin, které mi způsobil přítel dají u soudu použít jako důkaz? S přátelským pozdravem Kami.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Bylo by lepší zajít s modřinama k lékaři a říct, že Vám je udělal přítel. Lékař bude mít zápis v kartě a ten si pak soud může u lékaře vyžádat.

hodnocení

2x

6 odpovědí od 5ti mužů jeden na grc víc, než ostatní. S jakým nadhledem a despektem! Fuj, chlapi, vy si vůbec nedovedete představit tu hrůzu, když vás uhodí někdo, koho milujete, jen proto, že má lepší fyzičku. Z vašich odpovědí na mě vykukuje burka. Fakt! Ještě jednou fuj! *plac*

rnk*

Nechápu proč by vás někdo koho milujete měl uhodit. Ledaže byste ho "z lásky" ponižovala. Vám se to stalo? Jestli ano tak napište popravdě za jakých okolností. Jestli ne, tak nechápu proč tu šíříte nenávist.

doplněno 27.10.13 17:11:

Ticíce let ženy muže ovládaly a manipulovaly s nimi svým žeským způsobem. Muži si to buď neuvědomovali nebo ano, ale vlastně byli rádi, protože navenek rozhodovali oni. Pak se objevilo pár ambiciozních žen, které se hříčkou přírody narodily s mužským mozkem. Ty pochopitelně takové ženské umění neovládaly a rozhodly se muže ovládnout po mužsku, proti jejich vůli. Začalo se jim říkat feministky. Uspěly. A to co se dnes děje je důsledek. Rozvodů tolik jako svateb, vztahy v rodině se řeší trestním právem a děti vyrůstají v neúplných rodinách a ke všemu vychovávány v nenávisti k otci. Mnoho žen ani netuší jak by se měly k muži vlastně chovat, protože se samy chovají jako muži...

kovanda

I ta burka má něco do sebe. Běda mužům, kterým žena vládne. Neznáte to? Žena je podřízena svému muži, nic vám to nepřipomíná? :-P

amadeus*

Život vás už dávno měl naučit, že za muži si máte chodit pro radu, ne pro politování a pochopení. Těžko můžu zodpovědně poradit, aby slečna/paní šla s fotografií k soudu, když jsem si téměř jistý, že je to zbytečné. Možná jsem trošku cynik, ale jsem si jistý, že pokud by mě někdo týral, ať už fyzicky, nebo psychicky, obratem bych ji/ho vymazal ze svého života ať už bych tu osobu předtím miloval sebevíc.

kami95
hodnocení

Přesně tak..mám asi nějaký stockholmský syndrom nebo něco..i přesto ho miluji ale vím, že mě to užírá..nevím jak se rozhodnout ale chci aby věděl, že toto si k ženě dovolit nemůže!

iz*

Jestli jej opravdu tak milujete (jak píšete i ve své další otázce), začněte to řešit!

Neshánějte se po fotkách nebo po tom, co byste mohla předložit soudu, ale řešte situaci přímo s tím, kdo Vám ubližuje!

Zastavit jej můžete jen Vy sama. (Pokud by se Vám to nepodařilo, nezbylo by než jej opustit.)

Dejte mu na výběr: Buď Vás má rád a chce s Vámi být, pak za takovývh a takových podmínek. Nebo Vás rád nemá a jenom Vás zneužívá, pak ať si jde, kam chce.

Nenechte si to líbit!

amadeus*
hodnocení

1x

Domácí násilí se hrozně těžko prokazuje. Pokud jde jen o pár modřin, pak je téměř zbytečná snaha tahat to k soudu, nemáte-li svědka. Navíc to může vaši situaci ještě zhoršit. Za pár facek určitě nepůjde do kriminálu a je možné, že se bude chtít pomstít. Mám kamarádku, která už podobnou situaci řešila a stálo jít to hodně nervů a dosáhla jen zákazu styku, což moc nepomohlo. Nakonec jsme ji dokonce museli chodit hlídat, protože to její expřítel neunesl. Doporučuji odejít od přítele co nejdál a nechat to vyšumět. Pokud to nepřichází v úvahu, pak uproste kamarády, aby vám s tím individuem pomohli.

davidp*
hodnocení

1x

Dobrý den,

fotky by mohly být užitečné, ale je potřeba doplnit trestní oznámení vyjádřením lékaře, který vyhodnotí, zda ty modřiny mohly být způsobeny napadením. Dále bych doporučil, abyste na podporu svého tvrzení získala nějaké svědky ze svého okolí, čím méně zaujaté, tím lépe. Zkuste se také informovat u bývalých partnerek, zda se Váš bývalý přítel neprojevoval jako násilník již dříve.

Pro ostatní, kdo obhajují násilí ve vztahu doporučuji, aby se nad sebou zamysleli, protože bít partnera/partnerku není normální natož jakkoli obhajitelné.

David

doplněno 27.10.13 17:10:

Každopádně určitě stojí za to, zvážit možnost udělal za vším tlustou čáru. Pokud budete mít málo důkazů, pak se věci potáhnou a nakonec si ublížíte psychicky včetně zvýšení rizika pomsty ze strany expřítele. Není to o tom, abyste se vzdávala, ale abyste si neubližovala a měla jednou pro vždy tuhle ošklivou zkušenosti za sebou.

David

buss
hodnocení

1x

Ano, jak se dočtete v tr. řádu za důkaz může sloužit vše..., ale to se dá klidně načančat a jak dokázat, že to způsobl ten a e ten. Takže hajdy k doktorovi a je aspoň ten výsledek na papíře.

On taky doktor své vyjádření datuje. Ty fotky mohou být z kdykoli. Pokud nejsou dogitální, tak tam vůbec není datum, a i EXIF není zase přesvědčivé, lze ho změnit.

Leda ty fotky kdyby byly s rukou položenou na dněšních novinách.

pfpetr*
hodnocení

0x

řekl bych že dokud ti nezláme nohu nebo nezpůsobý úraz a budeš se léčit na neschopenku tak nemá cenu o soudu přemýšlet . Mou manželku bych neuhodil a i přesto mám pocit že modřiny se jí udělaj jen pohledem. Co se konkrétně stalo , určitě se najde i jiné řešení

rnk*
hodnocení

0x

To vám nestačí se s ním rozejít, musíte ho dostat do kriminálu?

doplněno 27.10.13 16:27:

Znám případ, kdy žena neměla ani modřinku, ale tvrdila, že jí ten chlap kroutil rukou a nadával jí a chlapa odsoudili. Rovněž vím o několika případech, kdy ten chlap neunesl vykázání z domu a tu ženskou prostě zabil.

ohneta*

A myslíš snad, že rozchod vše vyřeší? Někteří magoři nedají ženské pokoj ani po rozchodu. Kdo mlátí ženy si ten kriminál zaslouží.

Jestli ji neuhodil jen jednou a bije ji často, tak ať to řeší. Rozchod je též řešení.

bmwz3
hodnocení

0x

byli už u vás policajti? Nebo máte to podložena třeba tím lékařem jak psali výše? Nebo ví někdo o tom že vás přítel mlátí? Jak vznikly ty fotky? Ono totiž vám kde jaký právník i ten béčkový řekne u soudu, že jste si to způsobila pádem z kola, nebo i sama, nebo že jste se nechala zbít někým třetím aby jste mohla očernit stávajícího přítele... Doporučuji toho lékaře. Fotky samo taky nejsou na škodu, ale musíte to mít nečím podloženo. Třeba ať vás nafotí u lékaře...

kami95
hodnocení

Z těch fotek je jasné, že bych si to sama neudělala, modřiny na krku atd. na ruce mám dokonce i otisky ruky..svěřila jsem se sestře, ta řekla že si za to můžu sama takže nevím, zdali by mě u soudu podpořila, viděla ty modřiny i moje matka, ale něco jsem si vymyslela aby si o mě nedělala starosti..modřiny už vymyzely takže nevím, který lékař by mi to potvrdil, zvlášť když se to stalo v pátek a do úterý než bude pracovní den zmizí uplně..

jumba
hodnocení

0x

Nechápu, jakou chcete radu. Když ho milujete, jak píšete, tak se nechte týrat a nehledejte důkazy, nikde si nestěžujte! Žádným soudem takového ubožáka nezměníte. Může to být pak ještě horší. Nebo si myslíte, že pak Vás bude jen hladit a říkat zamilované slova, nebo se bude kát? Jestli si toto myslíte, tak jste hloupá.

Rozchod je jediná moudrá věc, co můžete udělat. Nezáleží, za jakých okolností Vám to dělá, prostě toto, dělá jen ubožák, debil. A ženská, která si to nechá líbit, tak si nezaslouží ani politovat.

syfrig*
hodnocení

0x

tak nevim foto dukaz?Modřiny,kdy,od koho jak?Ja si myslim jak tady piši ostatni 1.lekař-zaznam-pak foto-a policie a pak by to byl ňaky podloženy dukaz a pak teprve ňake soudy.Ale to musite vědět co chcete

pfpetr*

chlapa nezměníte a pouze ztrácíte čas . Jednou si řeknete že já kr... jsem neodešla už tenkrát . Počítám že ani nemáte děti a vlastně i víte co chcete ale to vám nevyjde takže si alespon uzavřete pojistku, za chvylku už může být pozdě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]