Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nehojící se pooperační rána po bypassu

Od: aneta* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, otec je po operaci bypassu (dali mu umělou žílu) v tříslech. Je to tři měsíce, rána se nehojí. Pořád je otevřená, k lékaři jezdí pravidelně, používá Flamigel. Ránu každý den převazujeme a pokrok žádný. Nemáte s tím někdo zkušenosti?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Zdravim:)Na tuto otazku by vam mel odpovedet sam lekar.U nas v rodine byly bypassy 2x,a pokud vim,tak se to hojilo jedna basen.Napadlo mne,nema vas tatinek nahodou cukrovku?To by byla mozna pricina nehojeni.
aneta*
hodnocení

Cukrovku nemá. Lékař tvrdí, že to chce čas, ale tři měsíce a žádné velké zlepšení. Děláme vše, co nám říká. Otec má ještě k tomu velké bolesti, prý má poškozené podkožní nervy.

Teď mi došlo,přes třísla to není bypass,nýbrž angioplastika.Viz,zde: ikem.cz/...

aneta*
hodnocení

Ano, ale tomu se také říká bypass - je to i v tom článku

pohanka*
hodnocení

0x

Moje babička používala na hojení řepíček lékařský, nebo můžete zkusit klasický heřmánek /obklady/. Nebo český výrobek Hemagel to je špička. Pokud má otec mokvavou ránu, tak pokud se neurazíte, tak jsem u psa vyřešila tuto záležitost tak, že jsem ho každou možnou chvíli nechala venku na vzduchu, seděla u něj, hladila na bříšku a nechala ránu volně na sluníčku vysychat a hojit. To sice již není možné, sluníčko není a otec by ležel v klidu, ale rána by se mohla zkusit nechat volně bez přikrytí zasychat a hojit. Na menší nekrvácející rány je možné zkusit ozáření infra lampou, ale to po konzultaci s lékařem! Zkuste něco, podle své intuice a podle svého nejlepšího svědomí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]