Nejste přihlášen/a.
Prosím, jak mi má zaměstnavatel správně proplatit služební cestu? Jedu na školení, které bude od pondělí do pátku, každý den 8h. Mám to přes půl republiky, takže pojedu už v neděli ve 13h (mám to tak naplánované zaměstanvatelem, dostala jsem jízdenky na konkrétní hodiny). Jak má být správně cesta proplacena? Mám nárok na nějaké peníze i za neděli, kdy sice nebudu pracovat, ale přijdu o svůj volný den který strávím na cestě? Nebo se proplácí jen čas školení? Na týden musím zrušit všechny své koníčky, závazky atp...
Já když byl na školení, měl jsem to proplaceno durch včetně diet a cestovného. Tedy i volný čas atd.
Právě mi není jasné, jak se to počítá. Cestovné mám uhrazené, stravné dostanu (je prý na to ze zákona nějaký výpočet) ale do docházky si mám prý napsat klasicky hodiny od do podle délky školení. Mně se to nějak nezdá, protože třeba pátek je školení kratší, končí ve 2, tak je divné že bych měla odpracováno jen do 2 když domů se dostanu až v 10 večer... To samé ta neděle... Sice nepracuji, ale na nařízení zaměstnavatele nemohu být doma. Z mého pohledu v práci jsem, i když nevykonávám zrovna žádnou činnost
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.