Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Mám 4letý vztah s přítelkyní.Byt mám v Ov garsonku. V garsonce bydlela její dcera s přítelem. Já jsem bydlel u přítelkyně v bytě 1+2. Dceří se narodilo druhé dítě tak jme se nastěhovali nazpět do mé garsonky a jim uvolnili k trvalému bydlení byt 1+2 po mé přítelkyni. Ale přítelkyně mi nechce dát žádné peníze do mé garsonky třeba na pořízení kobercu malování a jiné. Její odpověd je když jsem sní bydlel v jejím bytě taky jsem ji nedával peníze na byt. Auto jsem měl v opravě které vlastním chtěl jsem polovinu na opravu žádné peníze mi nedá.Garsonku chceme prodat stím že koupíme byt 1+1.A doplatek nám dají rodiče od dcery která bydlí v uvolněném bytě od přítelkyně. Přítelkyně mi řekla že dávám větší podíl do nového bytu že tam bude kupovat zařízení vybavení bytu atd. Má cenu pokračovat v takovém vztahu? Nebo se raději rozejít? Děkuji
no tak pravda, po tom co jsem si právě přečetl, bych vám radil najít si novou přítelkyni. Ta vaše je lakomec. Budete se věčně hádat a dohadovat o peníze. Víte proč si to myslím? Protože jsem jednu takovou znal. U nich doma došla situace do takového extrému, že on udělal nákup, ona mu zaplatila půlku. Nebo taky nezaplatila a řekla mu : To já nejím, to já nechci, já jsem si nic neobjednala a tak podobně.
Radím : Najděte si jinou.
Figurek má na 100% pravdu. Paní je doslova vyčuraná. Vy ustupujete její dceři, /nakonec byste ani nemusel/ a proto si chcete znovu opravit a zrenovovat tu garsonku. Pokud ona počítá , že tam s Vámi bude žít, měla by se podílet, prací i finančně.Vždyť to bude i její domov. A pokud se k tomu nemá, jen by se chtěla vézt a nic do toho nedat, opravdu by snad bylo lepší poohlédnout se po jiné ženě. Jinak budete mít na stole denní hádky o finance. A to vztahu nesvědčí. Jaga.
Zdravím, s takovou bytostí bych asi žít nemohla.
Na druhou stranu je potřeba popravdě říct, kdo financoval žití v předchozím bytě. Pokud jste na to nedal ani korunu, tak se zase nelze divit, že se paní moc nechce platit nyní. Auto využíváte oba nebo jen jeden? Kdo má větší příjem?
...doplatek nám dají rodiče od dcery která bydlí v uvolněném bytě od přítelkyně...Asi tím myslíte rodiče přítele té dcery , nebo jinak tomu nerozumím. To se úplně cizí lidé takhle nezištně angažují pro blaho chlapa, který s tou dcerou nemá nic společného?
Řeknu vám jak skončíte:
Prodáte svoji garsonku a utržené peníze plus peníze od rodičů té dcery vložíte do bytu 1+1. A vaše přítelkyně vás z toho bytu 1+1 vzápětí vykopne. Zůstane jí byt 1+1 (v lepším případě vám vysvětlí , že doplatek dali rodiče od její dcery, možná se tím ani nebude zdržovat).
Její dceři zůstane byt 2+1. Holky to mají dobře vymyšlené tak jim to koukejte zavčasu zkazit. Vykopněte urychleně ze své garsonky svoji přítelkyni. Můžete jí to zdvůdonit tím, že vám osobně garsonka stačí a navíc ušetříte peníze rodičům od její dcery. Když jsou tak laskaví a rozdávační , jistě koupí vaší přítelkyni potom garsonku , aby měla taky kde bydlet . To už nebude ale vaše starost, vy si najděte normální slušnou ženskou.
Vy napřede žijete zdarma v bytě své přítelkyně, která byt následně uvolní své dceři a nastěhuje se k Vám.
Vy po ní požadujete, aby investovala do Vašeho majetku (byt i auto jsou výhradně Vaše), tedy do majetku, z něhož jí nikdy nebude nic patřit.
Nyní si chcete spolu s přítelkyní pořídit větší byt s tím, že Vy investujete garsonku, přítelkyně doplatek a zařízení. Podle mne by to mohlo být adekvátní.
Neuvádíte, jaké právní zajištění své přítelkyni nabízíte za její investici ...
___ Souhlasím s Vaší přítelkyní a naopak bych poradila jí: Rychle od Vás!
doplněno 26.10.13 19:52:Omlouvám se, nemusela jsem to vyjádřit tak ostře. Ale vždy mne naštve, když ten, kdo hledá výhody pro sebe, z téhož osočuje svého partnera.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.