Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úřad práce

Od: ruzena* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,ráda bych se zeptala, pokuď jsem v evidenci uchazečů o práci a úřednice mne nedává doporučenky na místa, které se musí potvrdit razítkem-výsledek jednání,pouze informace o volném pracovním místě,kam mám napsat e-mail nebo si hledám práci vlastní aktivitou na internetu a já pracovnici oznamuji,jestli mám nějaké místo rozjednané a co mne zaměstnavatelé odepsali nebo odpověděli přes mobil.Má doporučenka stejnou váhu pro úřad práce,jako nalezení práce z mé vlastní iniciativy, myslím v případě že do té práce nenastoupím z nějakého důvodu a nedostala jsem na to doporučenku,jen jsem informovala úřad o náboru do té firmy.?Může mne úřad práce vyřadit,pokuď jsem nedostala na konkrétní firmu od nich doporučenku? Jde mi o to, že jsem si sama našla práci na internetu,napsala k nim e-mail a oni mne pozvali na nábor.Když jsem zjistila,že se tam dělají 12h.směny i noční a výplata je 8500Kč,tak mi to připadá finančně nerentabilní a s dojížděním bych měla méně než mi doposuď platí úřad práce.Navíc mi úřad práce zajistil rekvalifikační kurz a ta paní na úřadě mi řekla,pokuď do té doby nenastoupíte do zaměstnání,tak s Vámi sepíšeme smlouvu na kurz a dostanete podle poslední vaši výplaty podporu a ta byla v předchozí firmě dosti vysoká.Ty podmínky jsou lepší na úřadě práce než v tom zaměstnání a motivace taky. Na náboru jsem zatím vyplnila osobní dotazník,daňové prohlášení,školení o bezpečnosti práce,ale pracovní smlouvu mi prý vystaví až po lékařské prohlídce.Tu jsem ještě nepodepsala.Mne to tam za tak malou výplatu neláká,původně měli napsáno 11tis.Kč,ale to mistr řekl,že se spletli a ve skutečnosti je mzda minimální.Přemýšlím, jak to mám říct té personalisce,že o to zájem nemám,aby to zase neřekla telefonicky úřadu práce,že to odmítám(doporučenka na tuto práci nebyla ÚP vystavena) A zájem o rekvalifikační kurz je doufám známka toho, že chci spolupracovat s úřadem práce.Děkuji všem za pomoc.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

O jakou práci jde? Nemyslím firmu ani název pozice, zajímá mne druh práce.

Zaměstnavatel totiž musí odměňovat minimální zaručenou mzdou, která je ve většině případů vyšší, než 8.500 Kč měsíčně.

S odmítnutím práce byste v tomto případě neměla mít problém, ten by nastal v případě, že byste bez vážného důvodu odmítla práci, na niž jste obdržela doporučenku.

pacourek*
hodnocení

0x

Stačí říct že jste se nedohodli (na uřadě) a personalisce řekněte že nemáte zájem .Uřad práce vás muže vyloučít když vás ta pošle (s doporučenkou)

doplněno 25.10.13 23:11:

Ivzez vnitřní pošta prosím

dobrman*
hodnocení

0x

Myslím si, že hodně záleží na jednotlivých pracovnicích na úřadech práce, já jsem s tím problém neměla, snažila jsem si hledat práci sama, doporučenku mi dali jen jednou, jinak mi řekli jen ústně, kde bych to mohla zkusit

A v té dané firmě jistě nebude problém jim říct, že na místo nemůžete nastoupit, jistě mají i jiné zájemce a hlásit to nebudou. Já bych se vyřazení z ÚP nebála

V případě že není od ÚP doručenka k danému zaměstnavateli,jde jen o vaši iniciativu,tak ÚP nenastoupení neřeší.

Osobně když jsem se ucházel o novou práci,tak ihned po registraci koukala do PC a jen říkal kde bych mohl jít-tak jsem ji řekl,že tam nic nenajde o čem nevím a to co mi sdělila,tam že jsem byl ještě před registrací (měl jsem 2 měsíční lhůtu tak jsem hledal ihned po podpisu výpovědí-firma krachovala).Také jsem jedno umístění (ne od ÚP)odmítl-práce dobrá,prac doba taky,ale sumár by byl- to co dostanu,to projedu a nula od nuly pojde!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]