Nejste přihlášen/a.
Ahoj. V televizních zprávách byla reportáž o takovéhle situaci. Chlapík přijel k restauraci, zaparkoval a šel dovnitř. Tam si poručil alkoholické pití a normálně se tam občerstvoval. V zápětí za ním přijeli policajti a násilím ho vyvedli do služebního auta. Jak bylo řečeno, nic před tím nespáchal, od ničeho neujel, nebyl nijak řešen. Jen byl zřejmě u policajtů v jakém si podezření za to, že zastavil u restu a začal pít alk. nápoj. Neměli ho nějak řešit až po té, až zase zasedne za volant a rozjede se už ovlivněn?
No já bych to vzal asi takto, pohled medií myslíte že vám daly jen čistou pravdu? Media mají tu sílu lidem ukazovat informace avšak lidé už neví zdali jsou pravdivé nebo jsou to jen a pouze lži a tak i lži považují za pravdu. Myslím že muž určitě před tímto činem něco provedl. Policisté by těžko podle SPZ u baru našli muže v baru (Pokud ho neznali, nebo pokud se v baru nezeptali komu patří ten a ten vůz s touto SPZ) Pokud by to bylo opravdu tak jak to píšete (čemu věřím tak z 10%) tak by to bylo samozřejmě neuvěřitelně obrovské pochybení policie. Mohu říct že všichni policisté co jsem kdy potkal byli normální lidé co měli v hlavě funkční mozek a to dělali jen a pouze svoji práci.
Jo Danielli, těch procent tam v tom vidění bylo určitě víc. Ale určitě souhlasím s tím, že v některých našich médiích a na bulvární a trapné NOVĚ nejvíce mordují jakékoliv zprávy ve svých reportážích. Na toho chlapa prý narukovali švestci skoro okamžitě a chvíli po tom co v klidu požil a hned ho odváželi na odběr krve. Třeba o tom bude ještě něco někdy zmíněno. V nějakých médiích. Jinak, já si taky nemůžu na jednání stáťáků nějak zásadně stěžovat. Pravda, s jedněma jsem si malou chvíli vysvětloval to, co vlastně znamená značka ZASTAVENÍ a malinko jsem ty kluky dovzdělal a rozešli jsme se v dobrém.
Samozřejmě, že v tomto případě policie zjevně jednala protiprávně, protože měřit člověku alkohol v krvi dodatečně cca. 2 hod. po ukončení jízdy, nemůže být v žádném právní státě (ani u nás) bráno jako důkaz pro řízení pod vlivem alkoholu. Klasifikoval bych to jako amaterskou práci ze strany policie.
David
Když tak to uveďte celé, myslím, že to bylo tak, že před tím pil, jel a pil zase. Myslím, že zkoušku odmítl. Netvrdím, že byl postup P úplně fér, ale věřit médiím se u nás nedá, To musí být šokující... Kdybych být jím před tím nepil, tak se jim vysměju a dýchám a stěžuji si. Dá se zjistit, jakto vlastně bylo znalcem. Také jsme se dočetli, že T. Hanák zemřel...
Moje zkušenosti se stáťáky mi říkají, že to zase není až tak neobvyklé jednání. Tak jen malý příběh z druhé ruky:
Jistě znáte jméno Čurda a jeho 8 promile alkoholu v krvi. Co jsem slyšel, tak ten měřič alkoholu v dechu měl dva roky propadlou kalibraci. Jinak by nenaměřil 8promile. Co prý je daleko zajímavější, že bratr toho policajta, který mu dával dýchnout, podniká v tom samém oboru. Vyváží fekál. Rozdíl je jen v ceně. Zatímco p. Čurda dělal septik za 800, ten druhý si účtuje 2500kč. Je to jen náhoda? To si každý může domýšlet jak chce. Podle toho čemu věří. Já, po zkušenostech se stáťáky víc věřím že se to hodilo.
Co se vyřešilo? Čurdovi sebrali řidičák, fekál prodal. Dnes je z něj nezaměstnanej. A v Tuhani, vesnici o asi sto číslech, kdoví jestli, a okolí mají trojnásobně drahé vyvážení septiků.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.