Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysvětlení lékařské zprávy

Od: kralikar* odpovědí: 3 změna:

Hezký den.

Mám takový dotaz, již přes rok mám silné bolesti v oblasti bederní části zad a nohou. Na rentgenu nic není , na CT jsem nebyl. Byl jsem s tím na ortopedii a do zprávy mi napsali nějaká slova , kterým nerozumím. Zprávu jsem dal lékařce ale pamatuji , že tam bylo napsáno:

Spontánně a palpace citlivý LS přechod a oba SIK. Hybnost a rozvíjení mírně omezeno. Dg. LS syn

Kdyby někdo věděl , co to znamená , určitě napište.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

((mimochodem doporučuju si veškerou zdravotní dokumentaci taky shromažďovat doma, tj. ke každému vyšetření požadovat nález do ruky, pokud něco předávám jinému doktoru, napřed si zkopíruju, ukládám postupně do desek..., ono se to může hodit))

asdd
hodnocení

0x

Co se zeptat ortopeda nebo té lékařky?

rafn
hodnocení

0x

Spontánně = smovolně, samo od sebe bolí

Na palpaci citlivý = na vyšetření pohmatem, přitlačení bolí

L= lumbální=bederní část páteře

S=sakrální=křížová č. p.

Dg. LS Syn. = Diagnóza Lumbar SPINE SYNDROME = nic moc neřkající nález

(může být třeba lumbární spondylosa = postihuje meziobratlovou plotnénku, po 40. roce věku má 80% populace)

Spine = páteř

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]