Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je mi 33 let a před několika týdny mi muž, za nějž jsem se před 13ti lety vdala oznámil, že mě chce opustit, protože se zamiloval do jiné ženy. Přišlo to jako blesk z čistého nebe, naprosto nečekaně. Vždyť jsme neměli ve vztahu žádné problémy! Samozřejmě, občas jsme se pohádali, ale hádky jsou přece součástí každého vztahu nebo ne?
Jsem naprosto bezradná, chápu že zpátky ho už nezískám a když nad tím tak přemýšlím, tak vlastně ani nechci. Nedokázala bych žít s člověkem, který mi po třinácti letech řekne, že miluje jinou, sbalí si kufry a odejde. Jen by mě zajímalo proč lidé, kteří mají fungující vztah hledají lásku jinde. A šlo tomu vůbec nějak zabránit?
Vím, že se tímto těžkým obdobím musím prokousat sama, ale pokud máte s podobnou situací zkušenosti, prosím pište.
No oni možná jiného partnera nehledají, ale něco jim v současném vztahu chybí a najednou se objeví někdo, kdo to má a tím je hrozně přitahuje. Taky bych se nedoprošoval a pokud nemáte děti, tak to v klidu a bez hádek zabalte. Jste DÁMA a chlapů můžete mít mraky!
Děkuji za odpověď, jen by mě zajímalo.. Pokud mi něco chybí, pak to musím pociťovat a pokud to pociťuji, pak bych o tom měl mluvit, ne? Nevěřím, že lidé mohou něco postrádat aniž by o tom věděli.
To máte pravdu, ale taky musí někdo umět naslouchat. Většina lidí si mluví v podstatě pro sebe. Nikdo jim nenaslouchá.
Podle mne mohlo jít o určitou nespokojenost, aniž by manžel věděl, s čím/proč. To, že mu v manželství něco schází (případně to, co mu schází) mohl zjistit až s novou partnerkou.
Z Vašeho úhlu pohledu jde/šlo o funkční vztah, Váš manžel to mohl vnímat jinak.
Základem dobrého vztahu je komunikace, ale podle mých zkušeností muži moc hovorní nejsou (nechce se jim o problémech mluvit, či je řešit).
Ovšem to je má zkušenost. Jiné ženy mohou mít zkušenosti opačné.
Dala jsem bod Ivzez, protože s ní souhlasím. Jen by bylo nesmírně dobré, abyste si udržela tvář. Abyste neztratila úctu, sebeúctu nějakými slzavými výjevy, za které se budete později stydět. A stejně nic nezměníte, jen ho upevníte v přesvědčení, že dělá dobře, když takovou histerku opouští. Pokuste se být nad věcí s klidem. Doma, za zavřenými dveřmi si poplačte, ale před ním a před lidmi ne! Ani omylem! Narovnejte se, namalujte, zajděte k holiči, ať vidí, o jak krásnou babu přichází! Chtěl to, má to, jeho volba. Kdo ví, co pro vás život nachystal krásného. Je třeba jít dál. S rovnými zády a s úsměvem!
Předpokládám z Vašich odpovědí, že nemáte děti. Pokud spolu 13 let žijete a pořád nic, je to dost divné a znamená to, že ve vztahu jste měli velký problém. Jedna bývalá kamarádka žila s přítelem snad celkem 3 roky, potom se zjistilo, že ona nemůže děti mít, tak se s ní přítel rozešel, našel si jinou a už má děti 2 a je naprosto spokojený. Váš přítel mohl mít třeba i pocit, že byste se o rodinu nedokázala postarat. Nechci aby to vyznělo nějak urážlivě a rozhodně netvrdím, že je to Váš případ, ale některé ženské jsou prostě líné a nechtějí se o nikoho starat, raději sedí jen u televize s kafíčkem a cigaretou. Takové jsou sice krátkodobě použitelné, ale naprosto nevhodné pro založení rodiny. Často všude vykládají, jak moc mají práce a přitom se jen flákají. Třeba to takto vyhodnotil i Váš manžel. Příčina však mohla být i někde jinde, těžko vynášet soudy, když nejsou známa všechna fakta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.