Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Invalidni duchod a alimenty

Od: rory* odpovědí: 13 změna:

Dobry den pobiram inv.duchod 1stupne/jsem po operaci patere/ a u soudu ohledne alimentu byvalka poukazovala nato,ze pobiram duchod a mam tedy penize no a soudkyne nato slysela.Ted mam mit po 2letech dalsi soud na zvyseni alimentu a zase byvalka poukazuje v dopise od soudu nato,ze pobiram duchod.Jde prosim vas zjistit k cemu je je urcen inv.duchod a predlozit to soudu,abych nedoplacel nato,ze jsem postizen a jeste z toho platit alimenty?

Dekuji a jsem s pozdravem Rybáček Roman

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

ID se započítává do příjmů i při stanovení výše renty pro následky pracovního úrazu nebo při nemoci z povolání, zahrnuje se do příjmů i pro účel státní sociální podpory nebo pomoci v hmotné nouzi.

Invalidní důchod pomáhá nemocnému nebo postiženému poživateli ID, který kvůli částečné či úplné ztrátě pracovní schopnosti zaviněné nemocí, úrazem nebo postižením nemůže vykonávat původní profesi, nebo nemůže pracovat na plný úvazek pomoci pokrýt výpadek výdělku.

Podle mne je naprosto v pořádku, že soud při stanovení výše výživného přihlíží ke všem příjmům povinného.

vlasatec*
hodnocení

1x
Tak jednou jste zplodil děti tak je treba je zajistit. Nebo snad kvůli tomu že máte invalidní důchod mají umřít hlady?

hodnocení

1x

Dobrý den. Vy přece na nic nedoplácíte. Kdo jiný by se měl podílet na výživě Vašeho dítěte, když ne Vy? A podílíte se dle svých příjmů...Dítě má právo na stejnou životní úroveň jako jeho rodiče a každý soudce rozhodne vždy v jeho zájmu a dle Vašich možností...Co se Vám na tom zdá být nespravedlivé? Dítě za Váš zdravotní stav přece nemůže...

broo
hodnocení

0x

Chápu, že za nemoc nikdo nemůže, že zdraví má každý jiné. Ale vy nedoplácíte na to, že jste postižen. Doplácíte na vaše dítě, které jste si udělal, na jeho život, budoucnost, vzdělání a radosti. Pokud byste s "bývalkou" byli stále spolu a vy byste byl v inv. důchodu, taky byste na dítě platil, přispíval do domácnosti. S věkem se u dítěte zvyšují nároky, hlavně finanční. Zkuste se na to podívat očima bývalé ženy. Taky ji je určitě trapně, když po vás musí soudně vymáhat peníze na vaše společné dítě. Zkuste třeba zvýšit výdaje na vánoční nebo narozeninový dárek pro vašeho potomka, více se starat, nákup učebnic, oblečení, dávat dítěti kapesné. I když jste v inv. důchodu, je to pořád vaše dítě. Nezapomeňte, že ty peníze, které dáváte nejsou pro vaší bývalou, ale pro vašeho potomka :)

rory*
hodnocení

Dekuji za odpovedi-nejde o to,ze synovi nechci nic dat,ale o to,ze byvalka je zlatokopka a nepripada mi,ze by z toho syn neco videl.Kdyz prijde ke me 1krat do mesice cca na 4-5 hodin,tak ho posle roztrhaneho rifle nebo tričko takže se s ním nedá nikam jít, a chodí k nám oblékaný na lehko a pak marodí.Má chodit pravidelně ale nikdo to nedodržuje a stále se někdo na něco vymlouvá tak se jen bráním.Nechci synovi nic upírat ale nebaví mě aby ze mě má bývalá dělala troubu,aniž by měla snaha kvůli synovi se rozumně domluvit a přijít za mnou když něco potřebuje raději to řeší soudně!

stirecek*
To ze to řeší soudně je ve vas prospěch. Pokud máte jen id a nic víc, máte v podstatě nezabavitelne minimum. Tím nechci říct, abyste nic neplatil, ale pokud je bývalá zlatokopka ještě by to mohlo dopadnout tak, ze bude živit ona vás.

scorpio*
hodnocení

0x

Dobrý den, já se prostě nemůžu neozvat. Můžete prosím napsat kolik na syna tedy platíte? Víte vůbec kolik stojí pouze jídlo pro dítě? Když máte pocit, že není o syna postaráno, tak proč si nezažádáte o svěření do své péče? Pokud není syn dostatečně ošacen, proč mu něco nekoupíte? Nevím jaká je Vaše finanční situace, nevím jaká je finanční situace Vaší bývalé ženy a potažmo syna, ale nazývat jí zlatokopkou pouze proto, že chce výživné na Vaše dítě, které jste splodil a o které máte povinnost se postarat je smutné. Pokud nejste spokojen s četností návštěv syna u Vás, tak jak se snažíte ho více kontaktovat, jak s ním trávíte čas? Stěžovat si na chování bývalé manželky je jedna věc, ale dělat něco pro své dítě je obtížnější.

rory*

Dobry den-dekuji vam za otazku.Víte ono je je to tezke z obou stran,jak pro me a pro mou byvalku.Zily jsme spolu na hromadce x let,ja chodil do prace a bral prescasy a ona byla 8let doma/3roky na materske a 5let byla nezamestnana/takze jsem to tahl ja.Nacpal jsem penize do bytu atd atd.Po nekolika letech me vyhodila a pres urady mi zamezila pristup do bytu.Opustil jsem byt s nekolika taskama a dost veci mi vyhazela do popelnice.V 35 letech jsem zacal znovu zniceho!Nikoho nezajima,ze nemate vidlicku nebo talire nebo snad hrnec...Fajn udelal jsem si dite platim od zacatku a nikdy jsem se neopozdil s platbou-soud mi vymeril 1900 a ja platim 2000kc.Soudkyne bejvalce rekla ze si ma prijit navisit alimenty az syn pujde na skolu,ale ejhle ona se ozvala jiz po 2letech,ze to financne neutahne.Syn ma ke me chodit 1krat za 14 dni ,ale to neplni prijde tak jednou za mesic nebo za dva.Musim si ho rano v nedely vyzvednout a do 17hod ho privezt/zadne spani u me neexistuje/.Kdyz jsem pres soud chtel navisit jeho navstevy,tak ze me ty zensky na socialce udelaly pitomce a ja nevedel jak se jmenuju.kdyz synovi chci neco koupit,tak prej maminka mu to koupi dej mi jen penize.A takhle je to se vsim..

Vite jsou otcove co neplati a nezajimaji se o sve dite,ja poctive platim zajimam se a stejne je to naprd..Byvalka po mem odchodu prodala byt a nevidel jsem ani korunu a na konte ma nasyslovano.Takze me jen nezbyva nic jineho nez drzet hubu a platit...

scorpio*

Dobrý den, pokud chcete syna vídat častěji, tak trvejte na svých právech. Již malinké děti jsou schopny pochopit, že jedou na víkend k tatínkovi. Takže si soudně zažádejte, aby u Vás syn mohl trávit celý víkend jednou za 14 dní. Zajímejte se o to co dělá. Nikdo Vám nemůže zabránit, aby jste ho doporovodil na kroužek, trénink. Zajímal se o jeho prospěch ve škole, atd. Neseďte doma a nebrečte, že máte dítě pouze na to, aby jste na něj platil. Pokud jste dobrý otec tak se snažte. Nenechte situaci pouze v tom stádiu, že si ho jednou za 14 dní ráno vezmete a večer ho vrátíte. Pokud mu nepřipravíte hezký program a nebudete pro něj zároveň i vychovávajícím rodičem, tak jeho náklonost brzy ztratíte. On je ještě dítě a spoustu věcí nechápe tak jako dospělí. Pokud mu něco koupit chcete, tak mu to prostě kupte a neptejte se zda chce peníze nebo tu věc. Vy jste dospělý a zodpovědný. Přeji Vám hodně síly a štěstí. Lidé jsou různí, ale pokud budete žít a rýpat se v tom, jak Vám bylo ublíženo, tak si hezký život nepřipravíte.

rory*

Děkuji vam :)

vlasatec*
2000? to je 66kc na den. to nedá ani na oběd...
stirecek*
Ono jde o to, ze na výživu dítěte mají přispívat oba rodiče stejným dílem, to je dva plus dva - dítě má čtyři tisíce. Rodič by neměl mít min než vyzivovane dítě. Pokud tedy budu brát částečný id ve výši cca 6 tis, po zaplacení výživného nezbude ani na bydlení. Dítě bydlení neplatí. Pokud soud výživné nesníží, dluh bude narůstat v případě neplaceni.

hodnocení

0x

1 stupeň?To je asi částečný,ne? Nejtěžší je 3 stupeň,tak až se uzdravíte,budete si moci přivydělávat.Můj známý má po operaci páteře,destičky v ní a dělá bourače masa,bolesti,nebolest a je rád,že má práci,má 3 děti a ty chtějí jíst,takže do budoucna bohužel pro vás.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]