Nejste přihlášen/a.
Už bezmála rok řeším vzniklou dopravní situaci u nás v obci na křižovatce. Na křižovatce jsou dva nájemní domy a restaurace, a ty nemají vyřešeny parkovací místa ani pro hosty ani pro nájemníky. Takže všichni parkují co nejblíže svého bytu a staví auta přímo do křižovatky a i na chodníky. Nejenom moje děti musí tedy auta obcházet a vstupovat do komunikace. Jelikož nejsme samostatná obec, ale okrajová část města, tak se mi zatím podařilo přes zastupitelstvo vydobít pouze příslib, že zařídí vodorvné dopravní značení(žlutá plná čára) a bude to dozorovat Městská policie. Já tomuto opatření moc nevěřím, protože na čáru se každý vykašle a pokud to nebude Policie(státní nebo městská) pokutovat nonstop, tak tam ty auta budou neustále. Já navrhoval instalovat mechanické zábrany (zábradlí, velké květináče) tak, aby se situace vyřešila navždy. Jelikož ale cesta ani chodník není v katastru jako majetek města, tak od toho dává město ruce pryč, že to je to věc vlastníka, tedy ŘSD. Existuje nějaký zákon který be mne jako občana ČR v tomto ohledu bránil? Připadně díky za radu.
Navrativ,
na správnou radu je potřeba slyšet i druhou stranu. Nebo dejte přesné GPS místa, popřípadě fotky.
Pokud není povoleno stání na chodníku, nesmějí tam vozidla být. Na to stačí jen dodržet zákon a policie musí konat. Stání u křižovatky méně jak 5 metrů rovněž zakazuje zákon.
Dejte gps místa.
doplněno 25.10.13 12:57:Na fotce vidím opravenou fasádu, nějaké větrání pod oknem, zaparkovaná auta v protisměru, krásné sluníčko svítí...
nevidím křižovatku nevidím chodník, nevidím GPS místa, nelze poradit.
Přeji všem dlouhý hezký víkend.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.