Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, minulý rok jsem byla odsouzena za to, že jsem řídila opilá bez řidičáku. Činu lituji, nevrátím to. Člověk jednou v životě udělá hloupost a není mu příjemné, když se setká s tím po roce, že to pořád má v trestním rejstříku. Byla mi udělena amnestie prezidenta ČR. Chci si zažádat o živnost, ale pořád mám v trestním rejstříku záznam. V minulosti, jsem nikdy trestána nebyla. Jsem z toho na prášky, protože vedu spořádaný život, nikdy jsme nic neukradla, nikomu neudělala, taková věc se může stát každému. Živnost potřebuji nutně k zaměstnání. Prosím je nějaká cesta ven?
To už jsem právě studovala, ale děkuju. Jen už jsem podala žádost o živnost a dovím se, že je problém s mým trestním rejstříkem. Došel mi dopis usnesení za to jak jsme byla odsouzená, že dostanu amnestii a bylo tam uvedeno, že budu považovaná za toho kdo nebyl odsouzen, tak proč to tam pořád je? Musím si sama o to požádat o vymazání nebo co? mám v tom chaos
Nerozumím vaším práškům. Už jste byla na živnosťáku, co vám tam řekli? Že vzhledem tomu trestu ne? Jinak se podívejte na zákon o RT, ne, prostudujte si tu část o RT. Třeba tady zakonyprolidi.cz/... . Posouzení jak se na váš čin dívají nechte na nich. Víte jak se to říká o těch kalhotkách stahovaným před brodem?
doplněno 23.10.13 16:28:Pardon, tu část, kde se hovoří o RT, bezúhonnosti v ŽZ.
doplněno 23.10.13 18:17:Pokud se tr. čin nějak týká podnikání, tak by to mohl být problém. Občan dostane výpis RT čistý pokud je zahlazeno, úřadům se to objevuje. A žádost o zahlazení odsouzení? Že by tam rehabilitace nebyla?
Mám donést usnesení o rozhodnutí udělení amnestie. Snažila jsme se dívat i na internetu, ale mám v tom všem už chaos.
Zažádejte si o vypis tresního rejstříku pokud máte rozhodnutí o amnestii měl by byt čistí a pokud je je po problemech
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.