Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím Vás jaké jsou možnosti úhrad SIPA, já se domnívám, že bankovním převodem (jednorázovým, nebo trvalým příkazem), dále pak složenkou ( zde nevím zda mi chodí už sama domů předtištěna či si ji vypisuji sám). Funguje prý i to, že když přijde SIPO lístek tak s nim zajdu a s hotovosti na přepážku pošty a bude uhrazeno, tohle se mi jeví jako divné - proč by pak fungovali složenky v tomhle. Vyvede mě někdo z omylu, utvrdí, hlavně vůči poslední možnosti. Nějaké další způsoby?
Díky moc, poštu mám daleko na to abych tam jen příležitostně zašel se zeptat.
Co bylo napsáno je pravda, ale nejjednodušší je zřídit si inkaso SIPA z účtu. Lístek vám bude chodit dál, jen na něm bude uvedeno NEPLAŤTE. Na inkaso si nastavte limit o pár stovek vyšší než běžná platba, aby se natalo, že nějakým náhlým zvýšením vám vyluxují účet. Výhodu to má i finanční. Na SIPO s i přidáte i elektřinu, plyn atd. a bance pak budete platit jen za jednu položku na výpisu.
doplněno 23.10.13 15:28:V porovnání s trvalým příkazem nebo samostatným inkasem jednotlivých plateb jde o podstatně levnější řešení. Poplatky se u bank liší, ale vždy je levnější 1 platba (inkaso SIPO) než několik trvalých příkazů nebo inkas. navíc u trvalých příkazů musíte reagovat na i drobné změny výše plateb a příkazy měnit. Většina bank změnu trvalého příkazu zpoplatňuje.
Pokud se platí SIPO složenkou, najdete ji celou předtištěnou 1 x měsíčně ve schránce. Tato služba, jak už psal Štíreček, stojí pokaždé 5 Kč. Zato Babiše Vám tam strčí zadarmo!
Se složenkou zajdete na poštu /a s penězi/, nic vyplňovat nemusíte. Zaplatíte, úřednice Vám složenku potvrdí, že byla zaplacena a vrátí Vám ji. Opět měl Štíreček pravdu - stojí to 20 Kč.
Tedy 20 + 5 je 25 x 12 měsíců v roce = 300 Kč. Není to sice majlant, ale pokud budete platit z účtu, máte to zadarmo. A ten rozpis si necháte poslat na net, také zadarmo.
Na SIPO si můžete dát cokoli - máme tam elektřinu, plyn, televizi, rozhlas, pevný telefon a já 2 pojistky. Neplatíme za to vůbec nic, /za získání rozpisu ani odeslání platby/, navíc platba odchází automaticky, nemusím ji každý měsíc sama odesílat a myslet na to. Pokaždé okolo 14. v měsíci sama odejde.
A za internetové bankovnictví /úplně za všechno, platby příchozí i odchozí/platím měsíčně 8 Kč. Jsem velice spokojená, tato částka mě nezruinuje a vím, že je všechno v pořádku. Jaga.
Dobrý den, při platbě přes SIPO se již nemusí žádná složenka vypisovat. Službu si sjednáte na libovolné poště a bude Vám doručován lístek jednou měsíčně. Můžete platit na poště hotově nebo z účtu (jak to udělat je napsáno na zadní straně lístku SIPO). A vše potřebné je uvedeno i viz odkaz. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.