Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Možnosti úhrady SIPA

Od: luziferr* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

prosím Vás jaké jsou možnosti úhrad SIPA, já se domnívám, že bankovním převodem (jednorázovým, nebo trvalým příkazem), dále pak složenkou ( zde nevím zda mi chodí už sama domů předtištěna či si ji vypisuji sám). Funguje prý i to, že když přijde SIPO lístek tak s nim zajdu a s hotovosti na přepážku pošty a bude uhrazeno, tohle se mi jeví jako divné - proč by pak fungovali složenky v tomhle. Vyvede mě někdo z omylu, utvrdí, hlavně vůči poslední možnosti. Nějaké další způsoby?

Díky moc, poštu mám daleko na to abych tam jen příležitostně zašel se zeptat.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

2x
Za doručeni slozenky sipa se platí pět Kč, při placení dalších 20kc. Jednodušší je si nechat zdarma posílat složenku na email a na účtu si založit strhavani sipa. Pak se neplatí nic navíc.

rnk*
hodnocení

2x

Co bylo napsáno je pravda, ale nejjednodušší je zřídit si inkaso SIPA z účtu. Lístek vám bude chodit dál, jen na něm bude uvedeno NEPLAŤTE. Na inkaso si nastavte limit o pár stovek vyšší než běžná platba, aby se natalo, že nějakým náhlým zvýšením vám vyluxují účet. Výhodu to má i finanční. Na SIPO s i přidáte i elektřinu, plyn atd. a bance pak budete platit jen za jednu položku na výpisu.

doplněno 23.10.13 15:28:

V porovnání s trvalým příkazem nebo samostatným inkasem jednotlivých plateb jde o podstatně levnější řešení. Poplatky se u bank liší, ale vždy je levnější 1 platba (inkaso SIPO) než několik trvalých příkazů nebo inkas. navíc u trvalých příkazů musíte reagovat na i drobné změny výše plateb a příkazy měnit. Většina bank změnu trvalého příkazu zpoplatňuje.

stirecek*
Jen dodám, ze většina bank dnes uz má všechno zadarmo, takže změnu trvalého prikazu máte taky zadarmo. Tu si děláte sám v internetovem bankovnictví, stejně jako zavedení sipa. Odchozi a příchozí platby má většina bank taky zdarma.

hodnocení

2x

Pokud se platí SIPO složenkou, najdete ji celou předtištěnou 1 x měsíčně ve schránce. Tato služba, jak už psal Štíreček, stojí pokaždé 5 Kč. Zato Babiše Vám tam strčí zadarmo!

Se složenkou zajdete na poštu /a s penězi/, nic vyplňovat nemusíte. Zaplatíte, úřednice Vám složenku potvrdí, že byla zaplacena a vrátí Vám ji. Opět měl Štíreček pravdu - stojí to 20 Kč.

Tedy 20 + 5 je 25 x 12 měsíců v roce = 300 Kč. Není to sice majlant, ale pokud budete platit z účtu, máte to zadarmo. A ten rozpis si necháte poslat na net, také zadarmo.

Na SIPO si můžete dát cokoli - máme tam elektřinu, plyn, televizi, rozhlas, pevný telefon a já 2 pojistky. Neplatíme za to vůbec nic, /za získání rozpisu ani odeslání platby/, navíc platba odchází automaticky, nemusím ji každý měsíc sama odesílat a myslet na to. Pokaždé okolo 14. v měsíci sama odejde.

A za internetové bankovnictví /úplně za všechno, platby příchozí i odchozí/platím měsíčně 8 Kč. Jsem velice spokojená, tato částka mě nezruinuje a vím, že je všechno v pořádku. Jaga.

hodnocení

1x

Já si nechávám všechno strhávat trvalým příkazem v bance přes

internetové bankovnicví.

( už asi 25 let )

Poplatky podle druhu banky.

ČT platím přímo do televize,také tak. Nemusím nikam chodit a posílám si všechno z domova.

Nemusím se o nic starat,banka to udělá za mě.

ohneta*
hodnocení

0x

S lístkem SIPO stačí zajít na poštu a tam ho uhradit.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, při platbě přes SIPO se již nemusí žádná složenka vypisovat. Službu si sjednáte na libovolné poště a bude Vám doručován lístek jednou měsíčně. Můžete platit na poště hotově nebo z účtu (jak to udělat je napsáno na zadní straně lístku SIPO). A vše potřebné je uvedeno i viz odkaz. Zdravím!

ceskaposta.cz/...

hodnocení

0x

Zřiďte si trvalý příkaz k úhradě inkasa, lístek od SIPA si nechte posílat internetem.

Pak zaplatíte bance (jak které) jen poplatek za transakci. Sipo již 5 Kč nebudete platit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]