Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podnikání + soukromý prodej

Od: osvc odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, jsem OSVČ, mám dva účty, jeden, který používám pro podnikání a druhý pro soukromý prodej (třídím šatník, zbavuju se kabelek apod.), je nějaký limit, nad který se musí i tyto příjmy ze soukromého prodeje danit? Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Na osobní věci limit není. Nepíšete v jakém oboru podnikáte. Finančáku by bylo divné, pokud byste měla obchod s kabelkami. Těžko byste dokazovala, že ta a ta kabelka nepatří do živnosti, ale byla vašim majetkem.

doplněno 23.10.13 10:48:

S klídkem prodávejte.

osvc
hodnocení

Je to soukromý prodej obecně - určitě ne něco, co by se týkalo mé živnosti (ačkoliv mám e-shop zejména s kosmetikou), zbavuju se všeho, pro co není využití a je pravda, že za ta léta jsem toho nasyslila dost (monitor, běžecký pás, bižuterie, obličejové solárium atd., atd.) :)

osvc
hodnocení

Děkuju za radu :)

buss
hodnocení

0x

Nemíchejte podnikání a to čeho se zbavujete, to by pak platili daň všichni, co něco prodávají... Ano, limit je (za jistých podmínek), ale ten se na vás nevztahuje

majsterjoe*

A taky ze plati. Nevim o jake castky sice jde, ale rocne muze bez odvodu dani prodat veci do urcite castky, nad limit uz plati prece dane.

doplněno 23.10.13 13:33:

omlouvam se, u osobnich veci jako je obleceni ze satniku to nema zadny vliv.

buss

A to je prosím kde u soukromých věcí (o čem hovoří tazatelka)? Podívejte se do daňových zákonů.

jm*
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud to jsou Vaše soukromé věci a nemáte je za učelem zisku,nic danit nemusíte. Žádný limit v tomto případě není.

V případě kontroly Finančního uřadu,budete muset obhájit, že věci jste prodávala své věci, nikoliv za učelem zisku.Např. darovací smlouva, smlouva o koupi apd. Pokud neprodáváte ve velkém, tak se o to ani nikdo nebude zajímat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]