Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
chtěl bych se zeptat jako člen okrskové volební komise jestli potřebuji k volbě
voličský průkaz když jsem mimo svůj okrsek?
Děkuji za odpověď.
Samozřejmě! Jinak byste si mohl odskočit do svého okrsku a volit ještě jednou.
doplněno 23.10.13 15:23:Pro ostatní, co se do něj tak pustili: na školení chodí jen předseda komise. Řadové členy poučí na místě. členem se může stát zájemce u příslušného obecního úřadu (je o to docela bitka - dobrý přivýdělek) nebo nominant politické strany.
Ano, pokud nemůžete odběhnout a působíte daleko. Z hemzů výše si nic nedělejte, vím že jde o dobrovolnou funkci a nikdo učený z nebe nespadl.
Dobrovolnou funkci, za kterou je ale každý člen komise placený. Takže pokud jsem za něco placená, měla bych být dobře informovaná.
Tak moc peněz to není, ve velkých městech končí počítání také v hluboké noci, takže se dost pracuje a s poměrně komplikovaným programem. Někde tu totiž byla stížnost na hemzy místo odpovědi. Tazatel je v komisi zjevně porvé a ptá se, protože ho volby zajímají. Pokud vím, tak právě tohle se na školení, které volbám předchází, nezdůrazňuje.
Školení proběhlo i letos, dost práce to sice je ale nejvíc ji má předseda volební komise, jak dlouho počítáte do noci záleží na velikosti volebního okrsku, příjdete si cca na 1000-3000kč(asi podle velikosti okrsku) a ty musíte zdanit poud nejste student, důchodce nebo žena na MD. Za tím stolem nemusí stále sedět celá komise, máte čas jít se vyčůrat, najíst a také odvolit pokud to nemáte půl dne cesty.
Pokud jste člen volební okrskové komise, jistě jste byl pozván na školení a absolvoval jej. Chodívalo se asi tak na 5 - 6 hodin a mívalo opravdu dobrou úroveň, dozvěděli jsme se vše, co bylo potřeba. .
Jestli jste se ho zúčastnil, co jste tam dělal? Lelkoval? Protože se tam člověk dozvěděl celou řadu důležitých informací, které by měl sám znát i poskytovat ostatním. A řídit se jimi.
Pokud budete působit mimo svůj okrsek, volební průkaz jste povinnen si zařídit, protože nebudete volit "doma", ale v jiném okrsku či dokonce jiné vesnici, jiném městě. Jen nevím, zda už není pozdě na požádání o něj. Sice se o tom často mluví, ale není to můj případ, budu volit doma a tak jsem si to nezapamatovala.
Pokud by už pozdě bylo, buď volit nebudete, nebo požádáte o chvíli uvolnění a zajedete si domů odvolit. Svatá prostoto! Jaga.
Zdravím Vás,
děkuji za Vaše upřímné odpovědi!
Co se týká volební komise tak jdu do volební komise poprvé, jak tady poznamenala jedna paní!
Na školení jsem samozřejmě byl, trvalo hodinu a půl a velký důraz na členy okrskové volební komise nebyl a
už vůbec nebylo zmíněno na co jsem se Vás teď ptal jestli potřebuje člen okrskové volební komise voličský průkaz.
Diskuse byla krátká ani se nikdo na nic nezeptal a mě to v tu chvíli vůbec nenapadlo se na tuto otázku zeptat.
Přesto ještě jednou děkuji za odpověď a chtěl bych zdůraznit, že o peníze mi skutečně nejde.
Do volební komise jsem byl nominován politickou stranou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.