Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký plat mají stewardi/ky ve vlacích?

Od: milanp® odpovědí: 15 změna:

...společnosti RegioJet, nebo Leo Express? Je uveden jejich plat někde?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ds23*
hodnocení

2x

Myslím siže velice málo nebo minimální mzdu, většinou jsou to brigádníci (studenti).

hodnocení

2x

A za každou stížnost cestujícího /byť i na počasí/ mají ještě míň. Navíc jsou placeny za cyklus /třeba Praha-Bohumín a zpět/ a je jedno jestli jsou na cestě 5 hodin nebo 7.

lidus*
hodnocení

0x

Netuším ale našla jsem na internetu: (nejedná se o vámi uvedené společnosti)
95 Kč/hod. _ běžný pracovní den a víkend
110 Kč/hod. _ práce o svátcích

doplněno 23.10.13 11:43:

by-the-way.cz/... Je to jediné co jsem kde našla, nikde jinde se o platu nemluví, jistě, není to směrodatné ale udělat si obrázek jak se plat pohybuje se podle toho dá.

hodnocení

o jaké tedy se jedná? Mohla by jste dát odkaz? Děkuji

Ale ale, že by pan Jančura nedodržoval ZP? Soboty a neděle bez příplatku? A svátek je + 100% nebo ne?

Pan jancura zakony urcite dodrzuje. Z osobni zkusenosti musim rict, ze je to prijemny clovek a firmu ma v poradku. Uz jen proto, ze lidi zavidi a posilaji kontrolu za kontrolou. Takove udani dela divy

ddd

On je příjemný každý když jedná s někým a jde o peníze!Osobní zkušenost.A často čím je příjemnější a usměvavější,tím je to větší pak mizera,když dojde právě na peníze.Takže pozor na hady!

lidus*

"ringo" sice ZP z paměti neznám ale jde o turnusové služby a tam se patrně na soboty + neděle nehraje, švagr pracuje v jedné firmě, třísměnný provoz, rozpis na celý rok a je jedno zda je pátek nebo svátek, žádné příplatky nejsou ani za práci v noci. Hlídají se jen odpracované hodiny. Není-li to podle ZP můžete se ohradit ale znamená to jen tolik, že firma, možná, dostane nějakou pokutu ale vy jste zcela jistě bez práce.

Co já vím, tak průvodčí u ČD mají placené noční, so+ne a svátky 100% a jaký je rozdíl ve službách s Jančurou žádný.

Liduš, přesně tak to má můj manžel, dělá v ostraze. Střídají se tam 4 lidi po dvanáctkách, každý má 2 denní, 2 noční a 4 dny volno. V lednu už dopředu dostanou rozpis na celý rok a ať je pátek nebo svátek, musí nastoupit bez jakýchkoliv výhod. Žádné příplatky za svátky, soboty či neděle.

Možná řeknete - proč se neozvou? Manžel má obě kyčle umělé, sedí u okénka, pouští a zapisuje auta, poskytuje informace. Sice asi za 50 korun na hodinu, ale každá koruna dobrá. A nenadře se. Jinde by s těma nohama někde v provozu dělat nemohl a ani by ho jinde nevzali. Tak je rád i za to málo a jak se říká, drží hubu a krok. Na podobné invalidy není dnes nijak pamatováno a on je rád, že tuto práci má. Někteří s jeho problémy sedí doma a práci nemají.

Loni nám vyšel Štědrý den tak, jak měl. Letos manžel slouží večer od 18 ráno do 6. Tak si to budeme muset posunout, o den dřív či později. Co naděláme, malé děti nemáme a pokud tam chce vydržet, musí se s tím nějak popasovat.

Jo, pokud chce dneska někdo chodit do práce a současně se domáhat svých práv, dlouho tam nevydrží. I když má pravdu. Jaga.

lidus*

Ano "jaguško" já tomu rozumím, máme co jsme chtěli (nebo nechtěli?). Když ještě sloužil manžel v uniformě, také jsme mívali Štědrý den posunutý a zvyknete si i s malým děckem.

iz*

Liduš, ani v provozu s turnusovým režimem neexistuje, že se někde "na svátky, víkendy a příplatky za ně nehraje". Zaměstnavatel Vašeho bratra porušuje zákoník práce!

doplněno 23.10.13 23:27:

Reakce na Liduš, 23. X. 201/...: myslím, že právě proto je inspektorát práce povinen se zabývat i anonymními podněty.

Doporučila by zaslat anonymní podnět ke kontrole. Oblastní inspekto/...

lidus*

ivzez vy víte o čem mluvíte, já vám věřím ale bohužel je to tak, ztěžovat si zaměstnanec může a má 100% jistotu, že pak už je evidován jen na ÚP.

voj
hodnocení

0x

Podle toho kde jste ja jsem u leo express a tam jsme dobre placeni

johnyss

Dobře placeni je nekorektní termín. Podle důchodkyně co má 7 000 je dobrý plat 10-12 000, podle podnikatele je 35 000 žebračenka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma turnusové služby

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]