Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přirážka od revizora - jak to zaplatit?

Od: venda* odpovědí: 6 změna:

dobrý den, asi před dvěma týdny jsem dostal od revizora za prošlou průkazku přirážku 350 Kč žádnou pokutu mi nedal jen si zapsal mojí občanku a v klidu mi řekl že můžů a já se těd docela bojím že složenka mi nepříde a já vůbec nevím jak to řešit kde to zaplatit atd. poraďte.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Něco podobného se stalo mé známé. Revizor ji odchytil na schodech v metru, vyslechl si její vysvětlení, že není z Ostravy a že neví, nezná, napsal si její adresu, zasmál se a pustil ji. Nedalo jí to, šla na dopravní podnik, tam se také zasmáli a popřáli ji šťastnou cestu. Po několika letech, snad po pěti, jí přišla poslední upomínka před soudem, že má zaplatit něco přes 10.000. Pokuty, penále a ona ani nevěděla co přesně tam bylo napočítané.*plac* Nesmíte dělat mrtvého brouka! Běžte na podnik a zaplaťte to. Nechejte si vystavit potvrzení o zaplacení. A to neztraťte! Dejte si to k rodnému listu nebo jinému důležitému dokumentu! ;)

venda*
hodnocení

řekl mi že mužů jít : oprava

zvidavajanca*
hodnocení

0x
Nebylo by spatne uvedst mesto, muze to byt ruzne v ruznych mestech. U nas (Brno) se rovnou vypisuje pokuta.
doplněno 22.10.13 22:20: Jinak mel by ses zajimat o to,proc ti opisuji cislo obcanky, aby ses za par let nedivil, ze to neni 350,-, ale nekolik tisic a hrozi ti exekuce.

dobrman*
hodnocení

0x

já bych se obrátila na onen dopravní podnik, u kterého jsi tu přirážku dostal a tam bych to řešila nebo Ti poradí, kam se obrátit přímo. Ještě si tak říkám, že pokud jsi něco platil, dostal jsi nějaké potvrzení o zaplacení(to si určitě uschovej i na delší čas) a tam bude jistě nějaký kontakt (telefon,adresa apod.)

hodnocení

0x

Zajděte na DP a zaplaťte co nejdřív. DP své hříšníky neupomíná, Vy na to časem zapomenete a mohlo by se to rozlézt až na tisíce. Jděte co nejdřív, zaplaťte, schovejte si doklad o platbě a pak už budete z obliga.

A dejte si udělat novou průkazku, abyste do toho zase nespadl. Jaga.

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Ještě pro příště: Pokud se vám něco takového stane, normálně se revizora zeptejte, co máte dělat, kde uhradit, jak uhradit a podobně. Měl by vám informace sdělit. Někde bývá při platbě na místě nebo do 5 dnů snížený poplatek (Brno).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]