Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odcizené doklady a jejich zneužití

Od: trnca* odpovědí: 3 změna:

Před necelými dvěma měsíci mi byla ukradena peněženka se všemi doklady...OP, platební karty,..

Karty jsem okamžitě zablokovala a požádala o vydání nových. Krádež jem neprodleně nahlásila na policii a došla požádat na úřad o vydání nového a prozatimního OP. Domnívala jsem se, že jsem tím udělala vše, aby mé doklady nemohly být zneužity.

Omyl. Když jsem měla doklady nové, šla jsem si koupit počítač..a vzhledem k odcizené vyšší hotovosti jsem se rozhodla pro nákup na splátky. K mému překvapení mě kontaktovala spolecnost Cetelem, že již jednu (4 dny starou) moji žádost evidují..a jestli tu současnou mají připojit k té půvosní. Upozornila jsem, že jsem si o nic nežádala a ani nemohla, protože jsem tou dobou neměla druhý doklad. Na to mi řekli, že je to divné, protože u obou žádostí je zcela přesně stejná výše příjmů, které uvádím (tedy důchod i přivýdělek). O jaký nákup se jednalo mi odmítli říct a sdělili jem přibližnou částku - přes 30.tis. s tím, že konkrétní informace poskytnou policii. Okamžitě jsem měla jasno, protože druhou částku znal pouze majitel firmy, kde jsem si přivydělávala. Byl to šok, ale ihned jsem informovala policii. Tam mi řekli, že si informace vyžádají a budou mě informovat. Nestalo se. Když jsem na policii volala, podivili se, co vlastně chci, když mi "žádná škoda nevznikla". V tomto případě nevznikla je souhrou náhod, protože Cetelemu stačilo jen číslo OP a číslo platební karty a úvěr schválila..jen firma ještě nestačila zboží vyexpedovat a tak se mi vše povedlo vystornovat.

Jenže jak mám vědět, že dotyčný neuskutečnil podobných "transakcí" víc a na mě za čas nebude dotírat exekutor pro nesplácení úvěru, leasingu, ...? Jak je možné, že policie neřeší pokus o podvod? Od té doby špatně spím a žiji v hrůze, co se může stát.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd*
hodnocení

0x

Policie tohle řešit musí. Podejte trestní oznámení, policajtům pohrozte oznámením na inspekci pokut to nebudou šetřit tak jak mají - vyžádejte si čísla policistů a jednání si zaznamenejte (na začátku jim oznamte "jednání nahrávám")

Podvodník znal výši vašich příjmů - to zužuje okruh podezřelých a měli by ho celkem snadno vypátrat Podvod ve stadiu pokusu a šlo o 30 tisíc - nic co by měli zamést pod stůl jako "vždyť se nic nestalo"

trnca*
hodnocení

Ano, já jsem jim dokonce oznámila jméno jediného možného pachatele (pokud jsem vyloučila, že pachatelem by byl jasnovidec). Smlouvu o dílo, kterou jsme uzavřeli mám doma v zásuvce a neznají ji ani mé děti.

Do doby než jsem se dověděla o pokusu doklady zneužít, jsem věřila jeho verzi, že mi do batůžku připraveného vedle stolu, sáhla poslední zákaznice..

Takže dík za odpověď.

buss
hodnocení

0x

Policie to po...a, krádež platební karty je trestný čin

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]