Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tajná výpověď v práci

Od: atka* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Chystám se odejít od manžela, protože mě psychicky terorizuje. Problém je, že pracujeme oba ve škole, já uklízečka,on školník.Výpověď musím nahlásit dva měsíce předem. A v tom je prblém. Manžel je zásadně proti tomu, abych od něho odešla, hlídá mě na každém kroku. Sehnala jsem si pronájem bytu, ale nevím, jak to mám vyřešit s výpovědí, aby to manžel nevěděl. On je vlastně můj nadřízený a tudíž o všem ví. Mohu odejí aniž bych dala výpověď? Nebo dá se dát výpověď, aniž by se to manžel dozvěděl? Opravdu nevím, co mám dělat a budu vděčná za každou radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

3x

Zdravím, sice rozhodně nějsem odborník, ale pokud vím, tak výpovědi rozhoduje ředitel školy, nikoli nějaký školník. Pokud tedy řediteli sdělíte, že si nepřejete, aby se to z osobních důvodů manžel dozveděl (tím pádem zřejmě ani nikdo jiný z kolektivu, neměl by to být větší problém.

Na druhou stranu je třeba ze strany ředitele pochopit, že za Vás musí sehnat náhradu v uvedeném výpovědním termínu, tudíž to možná někde prosákne. Osobně bych podala u ředitele výpověď a co nejdříve po ní se přestěhovala. Do práce přitom můžete chodit, i pokud budete bydlet jinde.

hodnocení

3x

Je vidět, že se mu podařilo pořádně vás zašlapat. Když už jste se rozhodla, tak proč prostě nenahlásíte, že odcházíte a začnete balit. Žádné tajnosti, žádné podrazy. Bude mít čas se s tím smířit. Jinak budete chodit kanálama pěkně dlouho a hooodně tajně! Proč?! Narovnat, usmát se a nahlásit: Nebudu s tebou, opouštím tě. Ruku s mobilem a navoleným číslem policie v kapse a necouvnout. :) Hodně síly a hodně štěstí!

martinaa*

Taková narovnaná akce s úsměvem může také skončit tak, že se na ni manžel vrhne, tudíž ona vyndá ruku z kapsy, aby se mohla bránit, mobil vypadne z ruky, rozkřápne se, či jej manžel sebere, tazatelka dostane třeba pár facek, nebo jí manžel zabouchne dveře a hotovo, nejdeš nikam. Koho se pak paní dovolá?

Pán není z rozumných, kteří se spokojí s ústním vysvětlením, pokud tazatelce všemožně bráni v odchodu už nyní.

hodnocení

2x

dobrý den, výpověď budete dávat řediteli, zašla bych za ním a vysvětlila mu svůj problém - jestli je to rozumný člověk, mohl by situaci pochopit a vyjít vám vstříc v tom, že se manžel o výpovědi nedozví... můžete se s ním domluvit na výpovědi dohodou (může být kratší) s tím, že zůstanete, dokud nenajdou náhradu... záleží na tom, co je ředitel za člověka

ficary*

s tím, že práci dohodíte kamarádce, která budu mít kšeft a můžete odejít téměř hned .. případně dohodit nějakou paní, která se bude manželovi líbit, aby od něj byl klid :)

iz*

Kdy už lidé konečně vezmou na vědomí, že "výpověď dohodou" neexistuje?!?

doplněno 05.11.13 22:03:

Zákoník práce. Pracovní poměr lze ukončit buď dohodou o rozvázání pracovního poměru nebo výpovědí. Jsou to dva různé způsoby.

výtka
Upozornění od sys clayman 06. 11. 2013 08:56:10
lidově je "rozvázání pracovního poměru" prostě výpověď. Samozřejmě, že to není správně a u soudu by s tím byl jistě problém, ale na poradně tolik slovíčkařit nemusíme. Zvláště pokud v tomto případě nejde o přesné pojmenování :)

hodnocení

1x

Jsou dvě možnosti:

1/ Jste přece svéprávná žena a když nejste v manželství spokojená, proč se ho bát, proč mu neustále mazat med okolo huby?

Výpově´d dohodněte s ředitelstvím školy a když on se něco dozví, řekněte mu jen: Ano, je to pravda. I kdybyste to tajila sebevíc, stejně se najde nějaká dobrá duše, která mu to donese. A stejně to neutajíte. Musí se s tím smířit, nemůže si Vás přece přivázat doma za nohu ke stolu. Myslím, že jste dost zdeptaná, ale chce to zvednout hlavu a nebát se. Máte stejná práva, jako kdokoliv jiný.

2/ I o práci uklízečky je dnes velká poptávka. Pokud Vaše nové bydliště nebude daleko, co kdybyste tam docházela pracovat dál? Já vím, vídala byste ho, ale místo se hned tak nesežene a on jako rozvedený by Vám nemohl dělat zle. Ačkoliv je fakt, že jdo chce, pokaždé si něco najde. Takže to není asi dobrá rada.

Přeji Vám pevné nervy a hlavně se ho nebát. Je to také jenom člověk a vy máte stejná práva jako on. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]