Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , pracuju jako DPČ u státního podniku. ve smlouvě je napsán max roszah 37,5h týdně. já ale běžně odpracuju přes 50 hodin týdně. Zajimá mě, proplatí mi i ty přesčasy?
Dobrý den. Nejedná se o přesčasovou práci. Na základě dohody o pracovní činnosti není možné odpracovat v průměru více hodin než je polovina stanovené týdenní pracovní doby. Dodržování poloviny stanovené týdenní pracovní doby se posuzuje za celé období, na které máte dohodu sjednanou, nejdéle však na období 52 týdnů. To znamená, že odpracujete-li např. jeden týden více hodin, ten další odpracujete o to méně. V dohodách konaných mimo pracovní poměr zaměstnavatel není povinen zaměstnanci pracovní dobu rozvrhnout. Přesto je nutno limit poloviny týdenního praoovního fondu sledovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.