Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou banku? máte zkušenost?

Od: huller odpovědí: 15 změna:

Vážení přátelé

nedávno jsem nastoupil do zaměstnání, kde po mě vyžadují účet na výplaty. Jedná se o první zaměstnání a dříve jsem byl zvyklí brát peníze na brigádách na ruku.

Chci si vybrat co nejvýhodněji. Jaké máte zkušenosti u jaké banky. Nějaký přehled o výši poplatků. Vedení účtu, vybrání z účtu a podobně děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Bez poplatků jsou Fio, mBank, Equa, ale i u jiných bank se dají najít bezplatné (nebo docela levné) varianty.

Nicméně doporučit Fio se mi po tomhle průšvihu moc nechce...

hm*

To je teda síla, ta FIO.

buss
hodnocení

0x

Když zadáte banka bez poplatků za vedení účtu, tak není třeba vypisovat co požadujete, můžete vybírat co vyhovuje, vč. úročení, převod do zahraničí ...

hodnocení

0x

Osobne mam FIO> GRATIS a bez problemu.

hodnocení

0x

Bezplatná je ještě airbank, tu bych ze všech doporučila asi nejvíce. Založení účtu je u ní nejsnazší, po ČR má nejvíce poboček kdyby byl nějaký problém, možnost spořit na spořící účet se slušným úrokem, asi nejlevnější výběry z cizích bankomatů a stojí za ní velká nadnárodní společnost, takže riziko minimální.

Ani se mi nechce verit ze ma v CR nejvice pobocek, ale ma moznost vybirat penize v terminalech SAZKA.

měla jsem na mysli nejvíce poboček mezi nízkonákladovým bankami

Aha, a ktere tedy patri mezi ty nizkonakladove?

Jen tak letmo pocet pobocek:
26 mbank
24 airbank
72 fio
1 zuno

doplněno 22.10.13 18:05:

21 equa

stirecek*
Založení účtu je jednoduché u všech bank. On dojede kurýr a smlouvu vám da k podpisu, o nic se starat nemusíte. Žádné pobočky nepotrebujete, já mám banku teda banky doma :). Výběry ze všech bankomatů zdarma má equabank. Má taky nejvyšší úrok na sporicim účtu, Air snížila sazby tento měsíc. Míru rizika netvoří ten, kdo za bankou stojí. Mimo jiné dnes jsou všechny vklady ze zákona pojistene, i v družstevních zaloznach.

narf
hodnocení

0x

Pokud máte každodení přístup k internetu, doporučuji Poštovní spořitelnu s Erou: Za vedení účtu se neplatí nic.

ale jen pokud máte daný měsíc na účtu 15tisKč a výce.

hodnocení

0x

bohužel nejsem nadšený z molochů typu kb, cs a podobně, byť mají celkem solidní služby, o cenách se to říct vůbec nedá. Když jsem nechtěl bezkontaktní platební kartu, téměř jsem je musel prosit a dost vysvětlovat.

rv*
hodnocení

0x

Já jsem spokojen u mBank. Protože platím obvykle kartou, mám 3 výběry měsíčně z jakéhokoliv bankomatu zdarma. Vlastně neplatím bance nic. Vnutili mi pak ještě kreditní kartu, takže nakupuji bezúročně za peníze banky.

určitě čím víc karet, tím víc ušetříte . . . :-D

alenavr
hodnocení

0x

Jestli je Vaše výplata vác jak 10 tisíc Kč měsíčně, je ideální Equa bank. Pokud chodí na účet minimálně tahle částka každý měsíc, je vedení účtu i výběr z jakéhokoli bankomatu v ČR zdarma. A zřízení účtu online, ani nemusíte na pobočku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]