Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Často chodím na záchod - je to prostata?

Od: charger® odpovědí: 9 změna:

hoj

Je mi 20 let uz asi půl roku kazdý den chodím casto močit.

například ve škole skončí hodina 45 minut a hned musím na záchod,mám takový pocit,že to prostě musí ven,abych měl pocit prázdnoty. jako dokážu to vydrzet abych se nepočůral. Kdyz příjdu domů,tak to chodím třeba po 1,5 h na záchod,abych mel pocit prázdnoty no a vecer napr v 23 00 nebo v 22 00 se trosku napiju ani nedopiju sklenicku a uz se musim jit vycurat zas ten plny pocit.

a ted nedavno jsem ve skole za cely den vypil jednu sklenicku vody a stejne sem po kazdy skonceni vyuc hodine sel na záchod.

Mám chce abych zitra sel k doktrovi ale ja si myslim,ze normalni obvodni lekar nvm jak by me vysetril me asi posle za urologem enbo bude po me chtít moč?

Jak probíhá taková kontrola docela se stydím a nechci aby mi sahal na prirozeni :D

A co myslíte vy? je to prostata nebo ne?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

1x

Ahoj. Můj příspěvek nebude k močení, ale k návštěvě u urolo uroložky. Měl jsem nějaké drobné potíže po operaci levostranné kýly a tak mě má obvoďačka poslala o patro níž na urologii. Byly tam moc krásná a mladá doktorka. Lehce jsme pohovořili o věci, a když mi potom řekla lehněte si na bok a gatě dolů a přitom si navlékala gumovou rukavici a začala olejovat nejdelší prstík, zvedl jsem obočí jako Tyok z Hvězdné brány. Nakonec mi nejvíc vadila ta promaštěná kluzkost mezi půlkama. Prostě, u doktora se to nemá tak moc řešit se studem. Za čas si na to třeba nějak zvikneš.

ohneta*
hodnocení

0x

Pokud vím, tak prostata se vyšetřuje análním otvorem, takže na přirození ti doktor nejspíš šahat nebude. Ale pokud se těchto obtíží chceš zbavit, tak ti nic než návštěva doktora nezbývá.

Taky se dělá sono měchýře, což je nepříjemné v tom, že jeden musí vypít spoustu vody a udržet ji, ale samotné vyšetření nepříjemné není. K vyšetření patří i biochemie , moč, krev, a v případě, že něco objeví sono, (podezření na polypy uvnitř měchýře,...) múže dojít i na vyšetření cévkou.

Na druhou stranu to nemusí být zrovna problém s prostatou, věk tomu nenasvědčuje (i když samozřejmě vyloučit se nedá nic, zejména já laik na základě korespondenčního popisu nemohu nic vyloučit. Někdo se tu zmiňuje o zánětu močových cest; no možná, jánevím, ale takhle dlouhodobě? Pokud je to neléčené, no to ti práveě řekne doktor. Jen bych poznamenal, že zánětu močových cest nedělá moc dobře omezování příjmu tekutin, naopak to chce proplachovat (vode, urologický čaj, Plzeň dvanáctka,...) a znal jsem člověka, který měl podobné potíže, doktoři mu nic nenašli a nakonec no zkoušeli psychologickými cestami, psychoterapie, terapeutické skupiny. V každém případě základní vyšetření u obvoďáka, případně i u urologa je první krok, conitio sine qua non

stirecek*
hodnocení

0x
Ještě jdi nenapsal, co celý den piješ?

rnk*
hodnocení

0x

Bude to spíše zánět močových cest a pravděpodobně se to obejde bez urologa. Léčí se to antibiotiky. Při prostatě jde o to, že měchýř je plný, ale nelze jej vyprázdnit, jen odpustit trošku.

hodnocení

0x

Na přirození Vám nikdo asi sahat nebude, jak tu někdo psal, základní vyšetření se dělá konečníkem. Nicméně ani to není zrovna příjemné, jenže když jde o zdraví, musí člověk leccos překousnout. Zajděte k obvoďákovi, on Vám řekne, co dál. Možná Vám taky to základní vyšetření provede sám. Urolog Vás stejně asi bez doporučení nevezme. Rozhodně to neignorujte, samo se to nezlepší a možná se to bude zhoršovat.

ankaz
hodnocení

0x

Ahoj,

myslím, že Tvé obavy jsou předčasné. Pokud nemáš při močení pocit pálení, vylučuje se zánět močového měchýře. Bylo by dobré pro začátek zkusit něco alternativního třeba čaj z vrbovky malokvěté než začneš lítat po doktorech a působit si tím další stres.

Nesouhlasím. Nechci tazatele zbytečně děsit, ale pokud by šlo o závažný problém s prostatou (v jeho věku velmi neprvděpodobné, ale možné), je potřeba zahájit odbornou léčbu co nejdřív. Stres mu naopak bude způsobovat nejistota, co mu vlastně je. Rakovina prostaty je poměrně rozšířená a velmi záludná nemoc.

doplněno 21.10.13 10:11:

Vyšetření se není třeba obávat. Je sice nepříjemné, ale trvá to jen pár vteřin. Já to podstupuju každé 2 roky při preventivní prohlídce.V mém věku už je to téměř nezbytné.

fribble*

"magdon" má pravdu, cokoli okolo močových cest je vždycky na doktora. Ve velké většině případů jde o banality, ale jak problémy trvají víc než 3 dny, není na co čekat !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]