Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plesnivá paprika uvnitř - semínka

Od: 6669666 odpovědí: 10 změna:

Rozkrojil jsem si krásnou červenou papriku, ale zjistil jsem, že ta semínka uvnitř jsou chycená plísní. Jinak ale samotná paprika vypadá hezky. Můžu ji sníst nebo ne?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já bych jí už nejedla, plíseň, i když není vidět je i na paprice.

hodnocení

1x

Určitě vyhodti, aflatoxiny jsou pěkný potvory!

ordinace.cz/...

hodnocení

0x

Ano,semínka odstranit,umýt a zbaštit:-D

doplněno 20.10.13 19:33:

Ale,no ták,plíseň je na paprice vždy vidět:-D Pokud je pouze na semínkách,nic se neděje.

martinaa*

Wampíku, tentokrát nemůžu souhlasit. Jako bývalý student biologie jsem se učila, že i potravina, která má plíseň na kousku svého povrchu, je uvnitř zasažena, takže nestačí jen plesnivé místo vyříznout. Ona plíseň už, zatím skrytě, proniká dále...

ohneta*
hodnocení

0x

Já bych to nehrotil a snědl. Ono se v dnešní době všechno strašně moc hrotí, myslíte si snad že naši předci vyhodili trochu nahnilé jabko? Kdepak, nahnilou část vykrojili a zbytek snědli. Já to tak dělám celý svůj život a stále žiju.

Já bych to hrotil, vykrajovalo se ... a moje matka umřela v 55 a otec 59 - oba rakovina. Na plísni co je vidět - je špička ledovce - potravina bude prorostlá vlákny plísně. Každý člověk má jinou odolnost - proč riskovat.

aleza

To je mi moc líto, oba tak mladí :(.. souhlasím s Vámi - slyšela i četla jsem to spoustakrát, to co je vidět je jen zlomek - potravina je jinak prolezlá celá, neriskujte :(...

ohneta*

Děda vykrajoval, dožil se 80, což byl ve své době požehnaný věk.

hodnocení

0x

Vyhodit ! Plíseň je největší svinstvo pro lidský organismus. *blee*

buss
hodnocení

0x

To záleží na vaší odolnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]