Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej pozemku ...jak se zachovat

Od: daniell* odpovědí: 15 změna:

Mám pozemek, na pozemku postavila obec kdysi tenisové kurty a hřiště. Nyní pozemek chce koupit a já jej chci prodat ovšem nyní se obec vymlouvá na věci typu "nemáme peníze apod".Napadlo mě prodat pozemek někomu jinému, ale nevím kdo by jej chtěl. Mám pozemek a můžu s ním lidově řečeno "hovno". Už jsem opravdu naštvaný leží mi v něm prachy, které by se hodily. Obec se na svoje nemáme peníze vymlouvá už rok (navzdory tomuto, ale opravuje chodníky a kupuje předražené věci). Nevím co s tím už dělat? Vlítnout na obecní uřád a "buď to do měsíce kupte nebo mám jiného kupce"? Máte nějakou radu?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrcolina*
hodnocení

0x

Pokud obec s koupí otáli, doporučil bych Vám zajít do realitní kanceláře a pozemek nabídnout zde. Vše v klidu a s rozvahou. V realitce Vám taky poradí s naceněním pozemku a ozřejmí Vám reálnost prodeje, využitelnost atd..

paw*
hodnocení

0x
Vlitnout na urad vam nepomuze. S pozemkem muzete treba to, ze soudne vymuzete na obci at stavby odstrani. Mate snad sepsanou najemni smlouvu, ne? Tak dejte takovy najem, kdy bude levnejsi pozemek koupit.

uska*
hodnocení

0x

Nasadit obci takový nájem za užívání pozemku, že raději přistoupí na odkup. Pokud ne, trvat na dání pozemku do původního stavu, tedy odstranit kurty, stavby atd.

doplněno 20.10.13 19:17:

paw - hmm, píšete rychleji

*smich*
daniell*
hodnocení

ty kurty postavily ještě za dob kdy pozemek patřil mamince (po její smrti) připadli pozemky mě. Žádné povolení o stavbě neexistuje to bylo na základě nějaké dohody typu "Pepa řekl Otovi". Nájemní smlouva asi neexistuje. Ono to bylo tak že maminka dala fotbalistům pozemek symbolicky "za Korunu" . Jenže na toto neexistuje žádná smlouva nic prostě to neplatí. Oni za pozemek nájem neplatí začlo se to řešit nedávno. Já na to nedávno přišel. Nechtěla se mi dělat nájemní smlouva protože jsem myslel že to bude během měsíce vyřízeno.

doplněno 20.10.13 19:41:

takže vaše rada. Sepsat nájemní smlouvu z obcí a potom zatahat za uši, dokud nebudou chtít koupit?

lidus*
hodnocení

0x

Pokud obec opravdu nemá peníze, zkuste aby vám pozemek vyměnila za jiný, pohlídejte si aby tam šlo stavět a ten pak prodejte někomu jinému .

iz*

Souhlasím. Tento návrh mi přijde jako nejschůdnější řešení.

olaf71*
hodnocení

0x

tak si tam začněte dělat věci po svém a snad se věci pohnou. tím myslím třeba parkovat autem, nechat si tam složit nějaký materiál atd.

rnk*
hodnocení

0x

NA pozemku (ideálně na příjezdové cestě) bych složil třeba hromadu kamení, v krajním případě je možno kurty rozorat. Takto to udělal nějaký zemědělec, co mu nechtěli zaplatit za pozemek pod fotbalovým hřištěm.

Faktem je, že ho nenávidí celá vesnice.

doplněno 21.10.13 11:28:

To samozřejmě poté co selže vyjednávání. Píšu to jako krajní možnost. Nejprve vyjednávat po dobrém, pak pohrozit výše zmiňovanými akcemi, nakonec se rozmyslet zda to skutečně neudělat. Předpokládám, že to tak daleko nedojde

fribble*
hodnocení

0x

Myslím, že nejrozumnější názor má "lidus". Ono to vždycky chce zkusit po dobrém, na radikální řešení typu "rozorat" je vždycky čas. Někdy sice musí dojít i na ně, ale třeba se dohodnete na výhodné výměně nebo slušném nájmu ...

naoko
hodnocení

0x

Nevím kdy si obec na pozemku postavila kurty a hřiště, ale jestli je to víc jak 10 let možná budou komplikace a skončíte s obcí u soudu. Můžou tvrdit, že pozemek vydrželi a navíc třeba najdou nějaký záznam o tom, že vaše matka pozemek obci postoupila za symbolickou 1kč. Zkolaudované to asi nebude, jestli se s nima nedohodnete rychle po dobrém, nedohodnete se možná vůbec. Veďte s nimi veškeré jednání písemnou formou.

daniell*
hodnocení

Žádná písemná dohoda o tomto neexistuje, jen ustní ovšem nijak podložené (notářsky či podobně) . Jiný pozemek není k dispozici museli by někdo souhlasit s výměnou (kdo by si nechal vyměnit urodné pole za zničený pozemek na kterém jsou kurty). Zavolal jsem pravníkovi a domluvil si osobní schůzku a nejspíše sepíšem nájemní smlouvu a budem po obecním uřádu peníze vymáhat s tím že nájem nastavíme nejvyšší možný a bude se nadále zvyšovat do doby než obec nepřistoupí na odkoupení. Už mi opravdu došli nervy. Není možné se s úřadem žádnou formou domluvit (tedy slušnou formou).

katarina*
hodnocení

0x

Jsem na tom stejně mám pozemek v brně,družtvo má tam zastavěnou plochu a sad a já nemůžu nic dělat nemám peníze a dluhy ,které udělal chlap a spáchal sebevraždu ted mám rakovinu můžu asi udělat co ten chlap a ještě jsem důchodce a sáma co mám dělat oni nemají peníze hudáci mě by zajímalo jaký mají platy a dostávají dotace,bože tady si dělá každý co chce na to neni rada nebo je

daniell*
hodnocení

Proti obci už jsem po konzultaci s právníkem podal žalobu - Obec mi nyní musí uhradit všechny škody na pozemku (zastavění, degradaci kvalitní zemědelské půdy) a musí pozemek odkoupit (případně sehnat jiného kupce) do doby 3 měsíců přičemž po tuto dobu musí platit zvýšený nájem.

doplněno 21.12.13 21:04:

zkuste se obrátit na právníka... dobrého právníka

marco*

Dobrý den,
již jsem takové problémy řešil, pokud budete chtít pomoci napište mi na e-mail: marco29@seznam.cz , rád Vám pomůžu.
Právníci a směny jsou na dlouho a stojí to moc peněz, nestačí pouze říci ať Vám smění pozemek, budou chtít znalecké posudky a jiné dokumenty a také to bude stát hodně času a úsilí.
Pokud jde o právníky, nehledají to nejsnadnější řešení, pouze řešení komplikované, aby je co nejdéle živilo.
Určitě najdeme řešení.

marco*

Dobrý den,
již jsem takové problémy řešil, pokud budete chtít pomoci napište mi na e-mail: marco29@seznam.cz , rád Vám pomůžu.
Právníci a směny jsou na dlouho a stojí to moc peněz, nestačí pouze říci ať Vám smění pozemek, budou chtít znalecké posudky a jiné dokumenty a také to bude stát hodně času a úsilí.
Pokud jde o právníky, nehledají to nejsnadnější řešení, pouze řešení komplikované, aby je co nejdéle živilo.
Určitě najdeme řešení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]