Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chci se zeptat : Otec má rakovinu žaludku a jícnu na víc má metaztáze na játrech. Prostě nám bylo řečeno že se máme připravit na nejhorší. Zatím ale nemá žádné větší problémy. Normálně jí ,nezvrací a na to jakou má nemoc je vcelku v pohodě. Proto by mně zajímalo jestli chemoterapii nasadit nebo ho nechat si užít ten kousek života co mu zbývá? Děkuji za odpověď Pavel
to je těžká otázka co tady pokladáte, nejlépe se poradit s doktorem, ale kdyby bylo na mne tak bych na chemo nešel a umřel raději doma třeba o nějaký týden dřív, ta kvalita života při chemo za těch pár týdnů nestojí, jak už to má rozlezlé na třech orgánech tak je malá šance na přežití i s chemo asi tak
Zdravím.Ajajaj,tady je každá rada drahá!To je velice závažný dotaz...Pokud tatínek jak říkáte normálně jí,nezvrací a především nestresuje se,tak on sám to jistě nevzdáváPro záchranu života se přece musí zkusit absolutně vše,co když se vítězství podaří?Viděla jsem již několikráte v dokumentu,že se lidé "zázračně"uzdravili.Také jsem četla o jedné paní,která vyhrála nad rakovinou/i s metastázemi/ pomocí tohoto: stesticko.cz/... Hodně štěstí a velice mnoho pevných nervů Vám přeji!Naděje umírá poslední!
Pokud vám bylo řečeno, že se máte připravit na nejhorší, tak z toho chápu, že lékaři šanci v uzdravení nedávají.
Já osobně bych byla také pro to užít si zbytek života bez chemoterapií, i když je také každý snáší jinak. Ale určitě si promluvte s lékařem, možná i s více než přímo s jeho ošetřujícím.
Je to smutné dilema, ale je to tak, jak radí Majo. Raději ať si užije doma třeba půl roku života bez trápení s chemo /snáští to zle snad každý/, než ho trápit rok. Zvláště když mu dosud chutná a nemá žádné trávicí problémy, dát mu s mírou to, na co má chuť, i kdyby to bylo nezdravé. /třeba pečený bůček/. Ale nic se už nepokazí a on si pochutná. Přeji Vám hodně sil, nebudete to mít lehké, ale opravdu nechte tatínka v klidu mezi svými, ať si tu poslední etapu života ještě užije. Bez bolesti, bez trápení a bez chemo. Jaga.
Dobrý den,
podstatnou roli hraje to, kolik Vašemu otci je. Pokud je mu přes osmdesát, tak je skutečně lepší dožít pár relativně bezproblémových týdnů/měsíců bez chemoterapie, ale pokud mu je okolo šedesáti, měla by se o to více brát v úvahu šance na vyléčení s nadějí na následných třeba 15 let života.
David
jsem zásadně proti chemoterapii a všeho chemického co se do těla zbytečně dodává tělo samo o sobě má co bojovat dneska v tak zamořeném prostředí a samy budeme tělo ničit tím že mu budem dodávat škodlivé látky dál je to smutné ale je to tak žijeme sice v 21 století ale ruku na srdce takovéto choroby jako je rakovina jěště neumíme léčit umíme akorát do těla cpát chemii a nejdeme zatím jak v dnešní době žijeme co jíme co pijeme od tohoto bodu musíme začít a ne od konce na co budu brát kapky na rýmu když se můžu obléci jíst zeleninu a ovoce vyhýbat se lidem ale to už jsme my narvat do sebe co se dá a furt pryč ...ale jestli mohu doporučit vašemu tatínkovi s chemiíí si moc dobře rozmyslete zničíte mu tím i to zdravé co v něm je jakmile chytnem rakovinu bohužel musíme s tím smířit a držím vám a vašemu tatínkovi palce držte se
To je mi lito, ze musite takhle rozhodovat. Mohu k tomu rict jedinne. Muj manzel zemrel po 3 mesicich od zjisteni rakoviny. Lekar doporucil chemoterapii a dalsi lecbu. Kdyz uz jsme vedeli, ze to nepomuze, sam manzel rekl, ze kdyby to vedel, tak radeji ty 3 mesice zustane doma s nami, nezli ten zbytek takto prozit. Ale nas ano nenapadlo , ze by to mohlo dopadnout jinak. Bojoval ze vsech sil. Radim pouze toto, pokud mate solidniho lekare, zeptejte se na rovinu, co je lepsi. To rozhodnuti je pouze na Vasem tatinkovi, at rozhodne VY jakkoliv, muzete se mylit a to je velka zatez. Lekar Vam musi dat odpoved co se tyka "casu". Preji hodne sily !
doplněno 20.10.13 19:20:Jen doplnim, ze v dnesni dobre je chemoterapie v takovem rozsahu podavana vsem bez rozdilu , ze ja osobne po sve zkusenosti bych se hodne rozhodovala. Je to velke dilema, ale obecne jsem proti farmacii. Asi bych zkusila dalsi lekare, alternativni medicinu.
Podstatné je, jak tu již zaznělo, kolik je mu let. Tchán měl rakovinu hrtanu, na operaci nechtěl ale musel jelikož už nemohl jíst, pak chemoterapie a žil v pohodě a jen s nějakým lékem dalších 21 let. Manžela děda měl rakovinu (asi žaluku, nevím jistě) když mu nemoc diagnostikovali měl 79 let, žádné léčení, z nemocnice utekl, že chce zemřít doma a do tří měsíců se tak stalo. Jinak bych se zachovala u mladého člověka kde je ještě naděje, jinak se na to dívám u člověka co má život téměř za sebou. Zastávám názor, že chce-li 8Oti letá babička silná diabetička kremroli, klidně ji dám, nemyslím si, že je co ztratit jelikož zcela jistě nesmrtelná není. Pokud s tím dokážete žít, není to snadné, jelikož si pak budete říkat co kdyby, ještě tu mohl být kdybych ho na chemo přesvědčil, pokud už má tatínek věk já osobně bych ho netrápila déle než je nutné a snažila se mu poslední dny zpříjemnit. Ať už se rozhodnete jakkoli, přeji aby to pro vás i pro tatínka bylo to nejlepší rozhodnutí.
No to je pro každého těžké rozhodnutí.
Sám jsem absolvoval před dvěma roky chemoterapii s ozařováním a nezůstalo to bez následků.
Nicméně jsem se potom začal věnovat trochu rakovině a možnosti alternativní léčby, bylo by to na dlouhé psaní, ale zkusím to zkrátit. Z různých metod a postupů vám zde vypíšu jen to základní a více si o tom musíte najít sám.
Zřejmě nejvíce učinné se mi jeví Pegasovi kapky alias Fenixovi slzy vyráběné z konopí., dá se říct, že jde prakticky o totéž i když se to vyrábí dvěma různými způsoby (Pegasovi kapky by teoreticky měly být čistější - bez chlorofilu, ale to je jenom kvuli chuti).
Recept vynalezl jistý Rick Simpson a údajně vyléčil 2.000 osob - na Youtube je video Útěk před lékem.
Zde jsem v diskuzi viděl prodej léku, ovšem kvalitu výrobku či podvodníka nikdo nepozná. Taky jsem zde zahlédl info o léčbě pacientky, která dělala podobnou léčbu kterou vám zde popisuji, takže si zde počtěte.Dalším vhodným preparátem může být vitamín B17, který se u nás sice prodává, ale já jej měl z Mexika odtud:
kde se léčbou zabývají, lečí tam američany a mají dobré vysledky. O B17 a nově B15 si něco počtěte.
Celníci jen budou chtít doporučení od doktora.
Další novou metodou je vpravování velkých dávek vitamínu C do žíly, ale to nehradí pojišťovna a zabývají se tím na onkologii v Liberci (tam rádi experimentují a četl jsem o tom článek na Novinkách.cz
Co se týká toho javorového cukru - jakýkoliv cukr je výživa pro rakovinu. (to je můj názor) takže jedlou sodu jo, ale bez cukru )spíš začít používat stévii na slazení) protože rak si hoví v kyselém prostředí.
Dál je léčivý kořen pampelišky a dá říct všechna červená zelenina ovoce, hlavně červená řepa, rajčata atd. více si vyhledejte, protože na tom je taky založena kůra.
A teď k tomu podstatnému. Nedávno se mi objevily všechny příznaky, ze začátku jsem si nebyl jistý ale ihned jsem nasadil léčbu - Pegasovi kapky - 2x zvýšená dávka, B17, kapky z kořene pampelišky , pivovarský kvasnice, Vitamín C v tabletách, přestal sladit.
Než jsem se rozhoupal chvíli to trvalo, než mě objednali chvíli to trvalo, mezitím příznaky ustupovali, no a výsledek negativní.
Můžete namítat, že jsm tam nic neměl, to jistě, ale já už to jednou prožil, tak vím svý. Co z těch věcí zabralo nevím, ale dnes je mi to jedno a dál užívám PK, které si sám připravuji. Sice to něco stojí, možná budu kriminalizován, ale dělám si to jen pro sebe a nikoho jinýho, občas známý podaruju mastičkou. Jinak PK snižujou cukr (dřív jsem píchal, teď nic neberu), taky tlak je dole, tlumí bolest a dobře se mi spí.
Zde jsem vám nastínil alternativy, které jsem sám provedl. Je toho ještě více jako MMS,lokoidní stříbro atd., ale v to nemám velkou důvěru.
Vím, že na vás doktoři tlačí, sám jsem to prožil, ale vemte si čas na rozmyšlenou a zkuste nějaké kombinace zda se to nezlepší.
Ono zas tak nehoří, já než jsem se poprvé dostal na chemo tak mi léčili 2 měsíce pořád něco jinýho.
Co se týče toho chema - najděte si nějaký dokument na youtube. Prostě vám to otráví celý tělo (původně to byla bojová látka) a když se z toho dostanete tak imunita je v háji navždy, rozpuštěný žíly, který praskají atd. prostě bych to zkusil ! Já bych to podruhý už snad ani nepřežil.
Přeji vašemu tatínkovi hodně štěstí a hlavně zdraví.
Jen uvedu, ze do Liberce jsme se nedostali uz tenkrat (rok 2000), ted je snad situace jina, dokonce mohli doporucit udajne sanatorium, kde lecba byla provadena, ale to vim jen z doslechu a davky vitaminu C jsou radove tisickrat vyssi, nezli je obvykle. Proto je nutny dohled lekare. Tomuto verim.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.