Nejste přihlášen/a.
Na dohodě o ukončení pracovního poměru, kterou mi předložil a uzavřel se mnou nadřízený, je uveden chybný datum mého nástupu. Ukončujeme tedy smlouvu, která by měla být uzavřena o měsíc dříve, než jsem nastoupil, což není pravda. Je taková dohoda o ukončení pracovního poměru platná? Nemusím zmiňovat, jak oboustraná dohoda ve skutečnosti je. Ještě je asi nutné uvést, že dohoda byla uzavřena v době mnou podané výpovědi (výpovědní lhůta prosinec 2008 a leden 2009) . Z důvodu, že se mi nezdařil přestup k jiné společnosti jsem požádal o zrušení výpovědi. Dohodou (uzavřena v lednu 2009) oddálil nadřízený můj odchod na květen 2009. Musí se mnou být sepsána nová dohoda o ukončení PP? Mám šanci třeba na odstupné? Děkuji za odpověď.
Zdeněk
Na odstupné právo nemáte, pokud neodcházíte z organizačních důvodů na straně zaměstnavatele. To co s vámi zaměstnavatel podepsal je spíše prodloužení výpovědní doby. Myslím, že je platné, i když je tam to chybné datum.
Jak píše martini,na odstupné nárok nemáte pokud nekončíte z org.důvodů a to není Váš případ.Zkuste se zaměstnavatelem domluvit na zrušení výpovědi.Při dobré vůli to jde.Do budoucna více zvažujte než podáte výpověď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.