Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na dohodě o ukončení PP je chybný datum

Od: zd odpovědí: 4 změna:

Na dohodě o ukončení pracovního poměru, kterou mi předložil a uzavřel se mnou nadřízený, je uveden chybný datum mého nástupu. Ukončujeme tedy smlouvu, která by měla být uzavřena o měsíc dříve, než jsem nastoupil, což není pravda. Je taková dohoda o ukončení pracovního poměru platná? Nemusím zmiňovat, jak oboustraná dohoda ve skutečnosti je. Ještě je asi nutné uvést, že dohoda byla uzavřena v době mnou podané výpovědi (výpovědní lhůta prosinec 2008 a leden 2009) . Z důvodu, že se mi nezdařil přestup k jiné společnosti jsem požádal o zrušení výpovědi. Dohodou (uzavřena v lednu 2009) oddálil nadřízený můj odchod na květen 2009. Musí se mnou být sepsána nová dohoda o ukončení PP? Mám šanci třeba na odstupné? Děkuji za odpověď.

Zdeněk

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martini*
hodnocení

0x

Na odstupné právo nemáte, pokud neodcházíte z organizačních důvodů na straně zaměstnavatele. To co s vámi zaměstnavatel podepsal je spíše prodloužení výpovědní doby. Myslím, že je platné, i když je tam to chybné datum.

lm®

Jak píše martini,na odstupné nárok nemáte pokud nekončíte z org.důvodů a to není Váš případ.Zkuste se zaměstnavatelem domluvit na zrušení výpovědi.Při dobré vůli to jde.Do budoucna více zvažujte než podáte výpověď.

zdendas

Děkuji za odpověď, Zdeněk

zdendas

Děkuji za odpověď. Zdeněk

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]