Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na omrzliny/spáleniny?

Od: terezajka odpovědí: 7 změna:

Prosím vás, po přečtení mého příspěvku nepište, že je to moje chyba, že i za to mohu sama nebo že nemám poslouchat takovou kámošku. Vím to, ale teď prosím o radu.

Byla jsem asi po půl roce u jedné holky, no napadlo ji, že uděláme takový ten challenge, kdy si dáte do dlaně sůl a kostku ledu a kdo to vydrží dýl. Prostě mě k tomu donutila, a tak jsme to udělaly, a když už jsem to nemohla vydržet, pustila jsem to a měla jsem to upe bílé, necitlivé, tak jsem to letěla ohřát pod vodu. pak se mi to doma zčervenalo, mám to dva dny a je to docela citlivé, potřebuji poradit jak to mám léčit, mamka se na mě dost zlobí no a já taky i na tu holku, takže to nikdo nezkoušejte. Je to spíš omrzlina, nebo spálenina?

Jak na omrzliny/spáleniny?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

jednou na silvestra jsem v podnapilém stavu dostal nápad, že se půjdu umývat pod pumpu.

Bylo to v Beskydech na horské chatě, teplota -10°C. Moje láska mi pumpovala, já jsem uchopil kýbl a vzal jsem to shora dolů. Nenachladil jsem se, nedostal jsem ani rýmu, ale omrzla mi obě chodidla.

Od té doby vím, že omrzliny se léčí mnohem hůř než spáleniny, protože jdou více do hloubky. Nepomůže vám nic. Nezbývá než počkat, až omrzlá tkáň odpadne a místo ní se vytvoří nová.

iz*
hodnocení

2x

Začněme tím, že věci nazveme pravými jmény: "Kámoška" (skutečná kamarádka by tě do sebepoškozování nehecovala) tě k ničemu nedonutila (nedržela ti pistoli u hlavy), rozhodla ses sama.

Z okna také skáčeš? Skořici také polykáš?

Určitě hned zítra ráno k lékaři a potom snad radši i k psychologovi.

hodnocení

1x

Ách jó,já si to prostě neodpustím,vy místo,aby jste dělali pro sebe užitečné aktivity,např.sport,tak se permanentně chcete vyrovnávat americké mládeži...Bože,bože,jak ten náš stát díky Vám dopadne*cert* novinky.cz/...

doplněno 20.10.13 14:27:

Šupej k lékaři *bezim* tn.nova.cz/...

doplněno 20.10.13 14:30:

Hergot,sebepoškozování je snad zábava buďto pro blbce,nebo pro psychicky nemocné*cert*

doplněno 20.10.13 16:27:

Domnívám se,že toto není omrzlina,ale spálenina.Jak léčit?Zde: ulekare.cz/...

terezajka
hodnocení

Ano, vím, prosím ale nemáte nějakou radu? :( Ps: ta kámoška mě k tomu donutila. aspoň bych chtěla radu, moc prosím, tyhle články jsem si četla, ale žádná léčba ani nic tam nemají :(

Omrzlina, pokud nečerná, by se měla rozejít sama. Je ale možné, že tě to bude příštích x let v zimě bolet. Určitě bych s tím zašla k lékaři; zatím si to místo můžeš namazat např. indulonou a opatrně krouživými pohyby třít.

repkin*
hodnocení

0x

novinky.cz/...

dále to radši nebudu komentovat ...

terezajka
20.10.13 14:21
hodnocení

Já vím :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]