Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odpovídat §158,odst. 6 trest.řádu

Od: malicek* odpovědí: 7 změna:

Dostala jsem předvolání - "Výzva k podání vysvětlení podle §158, odst.7 tr.ř. Předmět podání vysvětlení : půjčky přes internet. "

Nepamatuji si, že bych uzavírala půjčku přes internet. Navíc již před dvěma roky byl u mne provedeno insolvenční řízení a já již dva roky měsíčně splácím určitou částku. Nevím co mám dělat, ani zde není uvedena konkrétní společnost. Porradíte, jak se mám bánit.

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Není potřeba se bránit, protože nikdo neútočí. Výzva k podání vysvětlení znamená, že se policie potřebuje jen na něco zeptat. Pokud máte čisté svědomí, odpovězte na kladené otázky popravdě, požádejte o úhradu nákladů a cestovného, a je to.

rnk*
hodnocení

0x

A pokud si nejste jistá tak vyslechněte o co jim jde a pak odmítněte vypovídat. Bude jim to podezřelé, ale to jim zřejmě už jste stejně... Oni třeba nemají nic a doufají, že na sebe něco řeknete.

jakoola*
hodnocení

0x

Pokud jste si půjčku nevzala, tak je jediné vysvětlení : Někdo si ji vzal na vás! I to se dějě. raději se tam dostavte , alespoň budete vědět oč se jedná a budete se moct bránit.

buss
hodnocení

0x

Přijdete, budete pozdravena, předložíte předvolání, OP, bude vám vysvětleno o co se jedná, budete poučena a podle toho se zařiďte. Když jste nic neprovedla, tak proč se bránit? Je to ve fázi prověřování. A už jste si ten § přečetla? Tam máte i svá práva.

rnk*

Hezká teorie. Jako z filmu. Kolikrát už vám to poučení četli?

doplněno 05.11.13 21:58:

Právě, že oni to nečtou. Pozvali si mě kvůli autu v zákazu stání. Bylo to před pár lety, starý kapitán pamatující ještě bolševika. Ptá se na parkování. Já říkám "Pane kapitáne, ten druhý den, co jste dali pokutu už tam nebyl zákaz stání, ale parkoviště. jakou společenskou nebezpečnost má stání na místě, kde je jeden den zákaz a druhý den, po změně značení parkoviště?"

On: To si prověříme, tedy jste tam zaparkoval kdy?

já: já ne, to osoba bízká.

on: jméno.

Já: Neřeknu.

On: musíte říct!

Já: nemusím. a vytáhl jsem mu ze stroje ten papír s poučením, které mi měl přečíst a přečetl jsem ho.

To už zrudnul vzteky, skákal kolem mě, takže jsem si myslel, že mi každou chvíli natáhne. Nenatáhl a pustil mne domů.

Pak si zvali všechny rodinné příslušníky co měli řidičák. Všichni odmítli vypovídat..

Pak jsem ještě v jiné věci byl pozván jako svědek a taky to nečetli. Jen se ptali jestli je ta osoba se mnou v příbuzná.

Podle mne blízká osoba může být i nepříbuzná, např. přítelkyně.

buss

Ale já znám svá práva... a vím že se to dělá tak, že se jako povídá, vyzví a pak poučí. Ale každý si to může přečíst v tr. řádu, jeho problém. A ještě to klidně podepííšou. Dyť mají OP. A vám?

danys*

Cože? Oni si vás dovolili předvolat k podání vysvětlení?! Obrana je jednoduchá, nechoďte tam, to jim vytře zrak! A pokud byste tam šla, tak ono kolikrát nevypovídat má mnohdy své "mouchy", ale to vám zde nikdo ze "znalců" neporadí! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]