Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může takto vypadat výpověď?

Od: tedrezka* odpovědí: 10 změna:

žádost o propuštění ze služebního poměru

(podle § 42 odst. 1 písm. m) zákona č. 361/2003 Sb.)

Do služebního poměru jsem byl povolán dne 1.4.2002.

Žádám tímto o propuštění ze služebního poměru, považujte ukončení služebního poměru do dvou kalendářních měsíců následujících po dni podání této žádosti podle § 42 odst. 1 písm. m) zákona č. 361/2003 Sb.

Pro odchod jsem se rozhodl kvůli šikaně, která ve VV bezesporu je a které se odmítám podvolit. Práci u VV jsem měl velmi rád, ale chování některých nemohu akceptovat. Vždy jsem se choval férově a jednal na rovinu, a proto teď považuji za nejlepší řešení odejít.

S pozdravem

Chci se zeptat, jestli takhle může vypadat výpověd,,,,děkuji za odpověď ;)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sanyo*
hodnocení

2x

Co to je prosím VV? Nějak mi to nesedí ...

doplněno 05.11.13 12:31:

Jo, už mně to ťuklo ..., kdo by to byl řekl, na druhou stranu, se ani nedivím ...

Asi zkratka názvu jejich firmy /potažmo zaměstnavatele/.

tedrezka*
hodnocení

jedná se o vazební věznici :) Mně jde spíš o to, jestli nebudou něco namítat proti té výpovědi...že je třeba špatně formulovaná a na základě toho ji ředitel neakceptuje. Jinak výpověd byla napsána doma a odeslána poštou (také je ověřený podpis), aby si ředitel nemyslel, že to někdo jiný napsal...klasicky nahoře je jméno adresáta a dole pod textem jméno odesílatele plus připojený podpis...

kratast*

šikana u takovýchto složek je byla a bude, jak dlouho pracuje u VS a kde? napište mi vnitřní poštou :) třeba mu poradím. Určitě si myslim, že to nebude tak horké, aby musel hned opouštět sbor. :) Dělá na OVT/OVV nebo OVaJS?

.

jinak bych určitě nepsal VV ale VSČR.

doplněno 05.11.13 13:15:

už vidim vzdyt má temer 12 let za sebou uz jen 3 a je z neho rentier.

tedrezka*
hodnocení

Děkuji za reakci. Poslala jsem Vám soukromou zprávu. Výpověď je podaná. Šlo jen o to, jestli je správně napsaná...Přeji hezký den :)

Podle mne je to sepsáno v pořádku a mělo by to být druhou stranou akceptováno. Protože ze zmiňovaného § 42 jasně vyplývá že:

1) příslušník musí být propuštěn, jestli-že ...písm. m) požádal o propuštění

A dále: 5) Při propuštění příslušníka podle odstavce 1 písm. m) skončí jeho služební poměr uplynutím 2 kalendářních měsíců následujících po dni doručení žádosti o propuštění, jestliže služební funkcionář nerozhodne na základě žádosti příslušníka o době kratší.

Více např. zde: podnikatel.cz/...

doplněno 05.11.13 18:14:

Není zač.

tedrezka*
hodnocení

děkuji moc za odpověď...:)

hodnocení

1x

Slovo žádám v žádném případě. Zaměstnavatel může odpovědět že žádost zamítá a můžete začít znovu. Normálně napište že dáváte výpověď.

judrjezevec
hodnocení

0x

Napsal bych to zhruba takhle:

žádost o propuštění ze služebního poměru

(podle § 42 odst. 1 písm. m) zákona č. 361/2003 Sb.)

Já, níže podepsaný ... tímto žádám tímto o propuštění ze služebního poměru podle § 42 odst. 1 písm. m) zákona č. 361/2003 Sb. a to po uplynutí výpovědní lhůty dvou kalendářních měsíců ode dne doručení této žádosti.

Hlvní důvod pro mé rozhodnutí sptřuji především v prokazatelné existenci šikany uvnitř organizace. Tomuto jednání se odmítám podvolit.

S pozdravem

Vše ostatní je zbytečné...

tedrezka*
hodnocení

moc děkuji za odpověd,,,přítel tuto výpověd už poslal poštou, ale zatím žádná reakce...myslíte, že je třeba špatně napsaná...v práci nemá vůbec dobrou atmosféru :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]