Nejste přihlášen/a.
Dobrý den napadla mě myšlenka podnikaní, spiše asi živnost chtě bych delat sám na sebe, zaměstnance neplánuji, měl bych ředstavu bud neco kolem aut, Autopřepravnikem, nebo nejaký materialy za osobním vozem s přívesem, a nebo taky mě napadla myšlenka jit začít prodávat oblečení po tržnicích, je v tom nejaký háček, vyplatí se něco tkového? co je k tomu všemu potřeba? chtěl by jsem to zatim jako vedlejší výdělek financí a časem v případě uspechu dát v práci výpoved a delat vubec sám na sebe pordil by jste mi nekdo co do začátku zařídit kolik penez si připravit kam zajit a jak zajistit klienty? dekuji moc.
Oblečení na tržnicích - no, většinou se jedná o padělané zboží a u toho je snad docela jasné, co z toho hrozí, nebo není?
Autopřeprava - otázka je čeho a co nabídnete, protože si myslím, že toho je docela dost.
Na začátek je dobré si přečíst třeba jakpodnikat.cz/...
To napadlo už přece kopu lidí, někteří to dokonce i zkusili. Kolik pak odpadlo. Je to o tom se dívat, o co je zájem, jinak nikdo neřekne na čem se dá vydělat, "nou hau". Zkusit někoho kopírovat na lepší úrovni, je-li o něj zájem. No a co vzdělání, znalosti, kapitál? Není problém něco nakoupit, i dovézt ze zahraničí, ale prodat. Co dnes chybí?
doplněno 19.10.13 19:36:Podívejte se na živnostenský zákon, pak živnosti volné (přílohu) a z nich si můžete napsat co chcete, několik. Popř. řemeslné, ohlašovací. Je zbytečné vypisovat co a jak, na intu je návodů dosti, jak začít podnikat, včetně účetnictví. Ano ve VO nakoupíte, je třeba si rozmyslet jak s DPH, zda budete plátce. Zpočátku raději ne. Viděl jsem třeba na přírodním koupališti v horku prodávat prací protředky, no nevím jak uspěl. Já bych tam nešel. Na tržnici platíte poplatek. Stává tam dost řekl bych zoufalců mimo třeba zeleninářů, nakonec sledujte je, jak se jim daří. Je to prostě o poptávce a umět přesvědčit kupce..
ano měl sem spíše po teh thách zájem jako že bych k tomu oblečení nabízel aj sezoní věci jako třeba ted venečky,podkovy,svícny,ozdoby vánoční, vícemene domcí výroba, na zimu zase čepice ukavice šály atd v lete plavky,kratasy,veci na voní zábavu atd, a co bych pro tuto živnost musel udělat? zajdu na uřad se zaregistrovat a ohlasit živnost, koupim stánek respeektive ten už mam zajedu do velkoobchodu do prahy nakoupit veci budu prodávat a danové přiznání budu podávat jak? nebo de by mě do začátku poradili ohldne techto vecí?
Budete-li to dělat tímto způsobem, tedy vedle svého zaměstnání, jedná se o tzv. vedlejší činnost. neplatí se z toho první rok žádné zálohy na zdravotní pojištění. Další roky zálohy ho vypočítáte z předchozího roku. Sociální neplatíte vůbec, platí ho za Vás současný zaměstnavatel. Daňové přiznání si podáváte sám, a sčítáte dohromady obrat z podnikání a mzdu kterou Vám potvrdí zaměstnavatel. Daň lze vypočítat dvojím způsobem. Buď můžete tzv. daňový paušál, který je dán zákonem a je různý pro různé činnosti, pak stačí vést jen pokladní knihu s tržbami, nebo povedete zjednodušené účetnictví a pak musíte vést minimálně peněžní deník, mít v pořádku účty, dodáky, faktury, tak aby to finanční úřad při případné kontrole "zkousnul".
A k tomu co vlastně dělat? Jeďte se podívat v sobotu v neděli na trhy. Poptejte se prodejců. Pohledejte na internetu. Podnikání chce trochu drzosti, průbojnosti, a ne se ptát tady na poradně. Jet na trhy, znamená vstávat tak, aby jste kolem páté až půl šesté byl na místě. Spousta trhovců v sobotu po skončení trhu zabalí, přejedou na nedělní místo, tam přespí, aby měli dobré místo. Jsou místa, kde po sobě jdou trhovci kvůli místu vzduchovkami. Počítejte s tím, že první trhy jsou koncem března a poslední kolem půlky listopadu. To je po ránu pod nulou. Ráno v mrazu postavit stánek, vybalit honem zboží, trochu ho naaranžovat, a než to doděláte, už "otravují" první zákazníci. Pokud jste na to sám, a nemáte nikoho, kdo by Vám stánek pohlídal, neskočíte si za celé dopoledne na kafe, ani si nemáte čas odskočit. Sem tam Vám někdo něco ukradne. Občas Vám někdo něco shodí do bahna.
A výdělek? Podle toho, co nabídnete. Pokud budete nabízet něco, o co je zájem, vyplatí se to. Co nabízet? O tom to je. To Vám asi nikdo neporadí. To si musíte najít sám. Jak se dnes s oblibou říká: "najít si díru na trhu".
Ještě stále chcete jezdit na trhy?
Toto je hnusná doba. Fakt hnusná! Myslím si, že jako prodejce nemáte sebemenší šanci se uživit. Vidím to u Vietnamců, kde dříve bylo mnoho zákazníků. Dnes tam mají prázdno. Spousta obchodů v schoping parcích zákazníky odčerpala. Mladí si raději zajdou právě do takových prostorných, prosvětlených, čistých, voňavých center, dají si kolu a kino. Jejich rodiče nakoupí potraviny v Kaufu, Lidlu, atd a oblečení u Vietnamců a babky dopoledne přešlapují u jednoho svetříku a zdá se jim drahý. Mám kousek trh, kde jsou stánky se zeleninou a mezi nimi se snaží, ale naprosto bez šance, pár prodejců věnců, osobního prádla, záclon a s odpuštěním, číčovin. Jsou, chudáci, zmrzlí jak sobí lejno a nikdo nekupuje. Každý obrací korunu dlouho a uváženě. Myslím si, že nemůžete najít to, co by bylo pro kupující výhodnější, hezčí, levnější. A nějaké řemeslné práce? Dáte spoustu peněz do reklamy a stejně o vás nebude nikdo vědět. Nikdo si vás nesjedná. Navíc, každý se snaží opravit si všechno sám.
Fakt, hnusná doba!
Myslím, žebyste neměl uvažovat o tom, co byste chtěl dělat, prodávat, ale měl byste uvažovat o tom, co zákazníci potřebují, za co budou ochotni vytáhnout a otevřít peněženku. A za co budou ochotni zaplatit. V tom je největší problém! Najít díru v trhu. A pak uvažovat o tom, za kolik koupíte a jakou cenu musíte nasadit, aby se vám vrátily výdaje + výdělek. Hodně štěstí a napište, jak dopadlo vaše snažení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.