Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce a vymahani v zahranici

Od: peer* odpovědí: 11 změna:

Dobry den, zajimalo by me kdyz mam v CR asi 42 exekuci u asi 25 veritelu ve vysi ca. 100 tisic Euro a nyni jsem se odstehoval do Nemecka kde jsem nasel zamestnani a mam tady i trvaly pobyt a samozrejme i bankovni ucet. Muzou na me me cesky smejdi vymahat i v zahranici? Podle jednoho meho kamarada jsem se mel v CR jako odhlasit a oznamit ze mam jako exekuce atd. To jsem samozrejme neudelal a v CR jsem hlaseny na obecnim urade jako bezdomovec nemam tady majetky ani prijmy a jsem nezamestany a ani nejsem hlaseny na uradu prace a neberu podpooru. Myslim si ze jsem nedohledatelny, Kamarad z CR mi rekl, ze by me mohli nechat hledat Interpol ale ja nemyslim ze je to mozne. Protoze ziju a pracuju v zemi kde je demokracie a taky si myslim kdyz v Nemecku nemam zadny problemy tak urady me tady nechaj na pokoji a cesky na me jako zahranicniho statniho prislusnika nemuzou. Peer

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

V Německu i jinde v Evropě dohledatelný jste a některé exekuce (musel byste být konkrétnější) lze vymáhat i do zahraničí, samozřejmě podle tamních pravidel.

Poznámka: Pokud jste se v ČR řádně neodhlásil u "své" zdravotní pojišťovny, narůstá Vám dluh na pojistném i na penále za dlužné pojistné.

buss
hodnocení

1x

Věřitelé jimž dlužíte jsou šmejdi? Jako věřitel byste se tvářil jak? Jistě že na na vás mohou. Jste teda dáreček.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, tak nevím, zda jste pro svůj záměr utéci před spravedlností zvolil správně to Německo.

Je to stát EU a tak bych doufal, že jste dohledatelný. A o tom, kdo je šmejd bych nechtěl spekulovat.

Zdravím!

doplněno 18.10.13 22:45:

Není to podstatné, ale Vy jste stále občanem ČR - německé občanství asi hned tak nezískáte.

doplněno 18.10.13 23:10:

Děkuji Vám za vysvětlení. Myslím, že už je to jasné. Vy budete asi demokrat, ale za cizí peníze. Kam půjdete, až naděláte další exekuce ve světě?

doplněno 19.10.13 11:03:

peer - nevím, kdo Vám zde nespravedlivě ublížil, ale napište nám, co Vám odpověděl "zastánce lidských práv" soudruh Lukašenko. Možná by Vám udělil i politický azyl a exekuce zaplatil.

doplněno 19.10.13 12:03:

peer - tak, to je skvělé. Budete demokratický zadlužený světoobčan s nálepkou psance nebo štvaná zvěř.

peer*
hodnocení

Ziju a pracuju sice v Nemecku. obcanstvi Nemecka ziskam asi za pul roku a to diky predkum prokazatelne nemecke narodnosti z odsunu sudetzskych nemcu z pohranici - nejvetsi nespravedlnost tisiceleti (i Karel Schwarzenberg mi to potvrdil). Jinakj take ziskam obcanstvi AMERICKYCH Pannenskych ostrovu a mohu pusobit i ve Svycarsku kde si zkladam bankovni konto. Podle me to neni mozne aby cesky urad na me mohl a vubec v zahranici je CR proslula za porusovani lidskych prav a taky jsem v Zeneve podal na toto konto protest u OSN a take poslal beloruskemu prezidentovi Lukasenkovo Alexander i dukazy o tom jak jsou v CR potlacovana lidska prava. Peer

ingdezogondolan*

Chtít zaplatit dluh, je porušování lidských práv?

peer*
hodnocení

Dekuji vsem prispevovatelum za jejich odpovedi. Jsou pomerne dost ruznorode a trvzeni meho kamarada k ex. v zahranici potvrzuji ci vyvraceji. Kazdopadne je zde jeden spolecny jmenovatel: nemohou vykonavat CR urady, ale vzdy jen urady daneho statu kde se zrovna nachazim. Podporuje to v tomto pripade i fakt, ze nespravedlive vynesene soudni rozsudky v CR (zkorumpovana justice) nemusi byt v demokraticke zemi v ramci EU vubec uznany a mam zde i mnohem vetsi prostor se hajit a to i pred mezinarodnimi soudy (napr. Strasbourg pro lidska prava). Peer

peer*
hodnocení

Nejen Belorusko mi udeli politicky azyl, take Venezuela, Bolivie a Panama, v jednani je rovnez Rusko. Jinak vedle nemeckeho obcanstvi ziskavam i USA a UK pres Americke a Britske Pannenske ostrovy...Peer

kangaroo*
hodnocení

0x

V Evropě dohledaji pokud pracujete legálně a pod stejným jménem. Navíc za 2,5 mega se jim vyplatí nasadit nějakého experta. Asi máte zatim štěstí. Jestli máte klasickou pracovní smlouvu a jakýkoliv záznam se stykem s úřady, tak najdou od PC z kanceláře. Nebo si snad myslíte, že takové banky po světě nespolupracuji a nechají se lehko okrádat podvodníkama? A tohle je to samé jen jde o jiné společnosti. Další věc je, že za 5..10..15 let to pěkně naroste a pořád to budou chtít. Možná se pletu, taky nejsem žadný dlužník díky bohu.

mike32*
hodnocení

0x

Dobrý den,

dluhy má dnes spousta lidí a utíkají před nimi jen srabi ... já měl taky milionový dluh a neutekl jsem a situaci řešil a vyřešil i když mě to stalo nemalé usilí a odříkání ...

Na závěr bych napsal jen jednu známou a pravdivou větu : " Před smrtí a před dluhama nikdo neuteče"

kangaroo*
hodnocení

0x

Takže jste vymyslel geniální podvod přes zahraniční. Pracující člověk si v ČR půjčí 5 mega na barák a s nimi zdrhne za kopečky a tam začne žít a investovat a vůbec a vůbec mu nic nehrozí. Proč to teda nedělá 10000 mladých lidí bez rodinných závazků, protože je to nereálná pohádka. Raději bych si kouknul kolik dostanete na tvrdo v Německu za tuto trestnou činnost. Zrovna nedávno dávali mapu světa, kde nejvíce sedí lidí a v Německu bylo nejvíce a bylo to za majetkovou,úvěrovou,alimenty činnost co to řešili podobně.

kubr

Souhlasím s "Kangaroo". Má to ovšem jeden háček. Dluhy jako takové nejsou trestnou činností. Muselo by se zde prokázat naplnění skutkové podstaty trestného činu, např. úvěrový podvod, zpronevěra atp. Samotná neschopnost splácet není považována za trestný čin, jelikož se dotyčný může před soudem případně hájit tím, že jakmile bude opět schopen splácet, že své závazky zaplatí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]