Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Drzí kluci ze školy

Od: neznama* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den potřebovala bych poradit ohledně školy-tedy spíš ohledně lidí ze školy. Chodím do 9. třídy a poslední asi 4 týdny mě furt otravuje ve škole čím dál tím víc lidí. Ze začátku to byli ,,jen 2 šesťáci a jeden sedmák jenže teď to jsou všichni kluci ze sedmých a šesteých tříd a pár osmáků. To že mě otravují i nějací třeťáci mi je fuk, protože to jsou stejně jen malí spratci a navíc se s nima skoro nevídám, ale s několika klukama se setkávám na patře a na obědě a dost mě to s*re. Protože 1 šesťák mi furt nadává a skoro pokaždý když ho potkávám dělá jako bych mu buhvíco provedla třeba řekne jaj to je zas ta kráva atd. atd. Vůbec nechápu proč to dělá když jsem mu nic neudělala štval mě sice už na konci prázdnin ale na začátku v září byl ještě v pohodě a jen na mě furt koukal jako bych se mu líbila ale teď mi třeba nadává jak jsem zmiňovala ale taky mi rozbil tašku do školy protože když jsem šla na přírodopis po schodech dolů najednou mi vzal poutko od té tašky a nadzvedl ji a pak ji najednou z té výšky spustil takže se utrhlo to pouto takže nová taška v háji, nebo mě jeho kámoš tahá za vlasy a jednou jsem kvůli těm dvoum blbečkům přišla pozdě do hodiny. A další-sedmák-furt mě plácá přes zadek a švihá klíčenkou tak že to bolí ještě třeba i den. A pak jsem dostala kvůli třeťákovi poznámku atak. Prostě mám furt nějaké problémy že třeba v jídelně mě ten sedmák plácl přes zadek já jsem se lekla a vylila na sebe pití, nebo dostanu kvůli těm k*kotům poznámku a už mě to vážně nebaví. nejvíc mě to se*e u těch šesťáků protože ty potkávám nejvíc a navíc u jednoho z nich mi 2 holky říkaly že jim to řekl že se mu líbím takže jsem nečekala, že proti mě poštve všechny kluky z jeho třídy a bude mít na mě blbí kecy. A nejhorší na tom je že se moc nemůžu bránit protože jsou skoro stejně vysocí jako já a hlavně kdybych jim vrazila facku tak dostanu třeba třídní důtku. Zkoušela jsem se s ním i domluvit, ale když se na otázku jestli jsem mu něco špatnýho udělala odpověděl ne tak co jsem měla dělat že jo?

Co mám udělat aby mě ti blbečci přestali otravovat? A proč to vlastně dělají?

Omlouvám se že je to dlouhé a děkuji všem kdo mi poradí :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrcolina*
hodnocení

1x

Trošičku mě zaráží, že Tě "škádlí" tolik ročníků a dokonce i třeťáci.Tvoje třídní nebo ředitelka, bude obtížně vyvolávat rozhlasem, aby Ti dala pokoj celá škola. Ujasni si, CO/KDO konkrétně ti nejvíc ubližuje nebo konkrétně KDO navádí ostatní, aby se k tobě takhle choval. Jakmile si tohle ujasníš, potom je další správný postup někdy obtížný. Je potřeba oddělit obyčejné hajzlíky od těch, kterým se líbíš ale vzhledem ke svému věku a nevyzrálosti, nevědí jak správně "na to" a tak tě raději po zadku vezmou klíčenkou. Hajzlíky, kteří ti ubližují a nehodláš to snášet a nedají si říct - prostě na slušnost neslyší, nahlas třídnímu a očekávej řešení... Musíš být rozhodná a musí to pochopit i třídní. Musí být vidět, že to prostě "nevyšumí".

Své neobratné ctitele, bys měla řešit zase jinak. Promluvit si s nimi, například v tom smyslu, že jestli ví, že správný chlap, teda kluk holku nebije tak, že jí to bolí dva dny. Musíš působit vážně a rozumně, aby pochopil, že očekáváš jedině rozumnou reakci. Tyhle rozhovory MUSÍ být vždy jen mezi čtyřma očima. V opačném případě se můžeš dočkat velmi nepříjemné reakce, která vůbec nemusí odpovídat tomu, co vlastně chtěl dotyční reálně říct.

Tahle rada moc nekoresponduje s tím ,co jsem se učil na pajdáku, ale mám s tím dobrou zkušenost.

Jsi už v devítce, takže to jistě, věřím přežiješ. Už se spíše těš na střední školu, tam jsou vztahy často docela jiné.

martinaa*
hodnocení

1x

Ahoj, moje rada se možná leckomu nebude líbit, ale na základce jsem něco podobného sama zažila, i můj přítel. Šikana skončí tehdy, kdy útočníci uvidí, že se nebojíš. V obou případech pomohlo pár facek, jinak to nešlo. Rada, že moudřejší ustoupí a podobně zde úplně ztrácí smysl, zvlášť, pokud jsou ataky fyzické a ničí ti věci.

Nicméně mi nějak nesedí, že bys o té zničené tašce neřekla rodičům, to se neptali? Nemáš třeba staršího bráchu, který by se trochu srovnal?

A taky je divné, že se do toho zapletlo tolik lidí, to máš třeťáky, šesťáky, sedmáky, osmáky, vaše kluky z devítky... to je nějak moc velká parta lidí, to je snad půlka školy, ne?

neznama*
hodnocení

Ano vím je jich hodně těch kluků ale já mám prostě na tohle smůlu. Taky nechápu že mě otravuje prakticky skoro celej druhej stupeň :/ :( Co se týče té tašky to ví.

hodnocení

0x

Takoví opruzáci snadno vycítí, když někdo na jejich chování reaguje, tedy "chytne na první našlápnutí". Proto radím dvě věci - vyber si podle své nátury:

1/ Nevěnuj jim pozornost, tvař se, že jsou pro Tebe vzduch. Až uvidí, že jsou pro Tebe míň než bzučící komáři, stáhnou se sami. Vzpomínám si na písničku Laďky Kozderkové, je to staré snad 50 let, tehdy se nám jako dětem moc líbila /Laďka i písnička/:

"Viděli jste kluka tak protivného? Vypadá fakt jak z první obecné.

Ale já jdu s klidem vedle něho a říkám si JÁ TEBE VŮBEC NE..."

Tak prostě přehlížet jako koza palouk, ono je to přestane bavit a stáhnou se.

2/ Byla jsem statná, ne tlustá, ale taková fortelná, dobře jsem vrhala koulí. Když mě občas nějaký kluk opravdu hodně naštval, švihla jsem pořádně pravačkou a bylo to. Je zajímavé, že žádný kluk se se mnou jako s holkou dál nepral, chytil se za tvář a vyklidil pole. A já jsem měla klid.

Takhle to šlo asi do devítky, nikdo si na mě netroufal s nějakou habaďůrou. Jenže pak přišly taneční, tam jsem se dozvěděla, že musím být jemná dívka, která klukům se zásadně pod zuby nedává.*smich* . A to byl konec mé obrany. I když přišlo v mém životě ještě několik chvil, kdy bych byla tu pěst ráda a s chutí použila, nestalo se tak. Dneska si říkám, že to byla škoda. *:D* Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]