Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se poradit,k čemu slouží pojištění tzv. pojistka na blbost, tj, pojištění proti škodě, způsoběné zaměstnavateli zaměstnancem.
Jezdím také služebním autem, zda to má smysl tuto pojistku uzavírat a v jakých případech by se mi mohla hodit?
Děkuji
Já jsem pojištěn ,,na blbost´´ už přes 20 let, protože dělám a servisuji na strojích, jejichž ceny jdou do milionů - a nikdo není neomylný, chyba se může stát, ale pak to musí někdo zaplatit... Takže mám pojištění i právě pro případ havárie služ vozidla, protože ročně najezdím tak 90tkm a víte, jak to na silnicích vypadá. Za sebe určitě doporučuji !
Je to k ničemu. Protože ve vylučovacích podmínkách té smlouvy jsou takové "obezličky" jako např: ...pojišťovna nemusí hradit škodu, pokud by ji pracovník způsobil porušením předpisů... atd. Ukažte mi kolik procent škod vznikne neporušením, nějakého předpisu nebo nařízení. Téměř každá škoda je způsobena opomenutím něčeho. A jestliže v tomto případě pojišťovna nehradí, tak taková pojistka je k ničemu. Pozorně si smlouvu přečtěte, ať tam nemáte takovéhle "perly", jako ve smlouvě, kterou jsem držel v ruce. Možná bych ji ještě někde našel.
To zabu - nechci tu dělat propagátora pojišťovnám, ale věřte, že vím o čem píšu - jak jsem již psal, servisuji CNC stroje. To jsou velmi drahé mašinky a k průšvihu je u nich vždy blízko, stačí se překlepnout při programování, nebo trocha nepozornosti a je průšvih. Ze zkušenosti při předávání stroje obsluze doporučuji sjednat si toto pojištění, protože jsem už mockrát sepisoval vyjádření ke škodě. Ostatně nemusí jít ani o CNC stroje, vím o případech kdy zaplatili třeba paletu dílců spadlou z ještěrky. Dokonce i dílce, které zaměstnanec nastříkal špatným barevným odstínem.
Tím nechci tvrdit, že zaplatí všechno, ale určitě vím, že to funguje.
Já v práci nepozorností odřel auto, zaplatil jsem 1.000,- spoluúčast a zbytek bez problému pojišťovna. Což se mi oddychlo, když jsem viděl účet za opravu a to jsem fakt jen škrtnul o roh garáže. Ani si nechci představit, co by bylo v případě něčeho závažnějšího. Každopádně jak psali ostatní, za sebe doporučuji !
Za sebe doporučuju taky - hodit se to může, bezchybný člověk neexistuje, ale upozorňuju, že v případě škodní události je dobré, sepsat hlášení pro pojišťovnu s někým, kdo tomu rozumí i za cenu, že se mu něco zaplatí. Jak psal Zabu - smlouva je plná slovíčkaření a jedno, dvě špatně zvolená slova můžou zapřičinit nenaplnění smlouvy. Z vlastní zkušenosti - u jednoho zaměstnavatele bez problémů. Majitel povolal bývalého pojišťováka, sedli jsme si nad papír a sepsali hlášení. Nevím, kolik mu dal, ale moc to nebylo. Pojišťovna zaplatila skoro 20 tisíc. Druhý zaměstnavatel šetřil, ani přes naléhání nehodlal platit někomu, kdo mu sepíše cár papíru. Škodu musel zaplatit sám. Z pojišťovny dorazilo vyjádření, že to nebyla moje chyba, ale souhra náhod. A tím pádem to nemohl požadovat ani po mě, protože jsem měl v ruce orazítkované potvrzení, že za to nemůžu. A stačilo dát někomu pár stovek ).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.