Nejste přihlášen/a.
Prosím, co mám dělat? Bylo my řečeno, že pro mě není místo a koncem března končím dohodou + premie ne odstupné, částka není zatím určená prý se to dovím vše příští týden, když na to nepřistoupím, tak mě budou posílat z provozu na provoz dokuď vlastně nedám výpověď sama.
Loajalita+pracovat a zase loajalita vůči chlebodárci-v dnešní době.A co si už hledat nové místo a předběhnout dobu?
Děkuji, ale to je jasné, že si najdu práci. Jde spíš o to, že nedostanu žádné odstupné to my vadí.
Pokud rozvazujete pracovní poměr dohodou z důvodů uvedených v § 52 písm. a) až c) zákoníku práce, máte rozhodně nárok na odstupné. Pohlídejte si znění dohody a pokud Vám jde o odstupné, nepodepisujte nic, co nechcete.
doplněno 22.03.09 18:01:Ještě je možné, že Vám v dohodě uvedou, že dostanete odměnu ve výši tří měsíčních platů. Je to SKORO totéž jako odstupné, jenom se z toho na rozdíl od odstupného odvede sociální pojištění (jak je to se zdravotním u odstupného, to nevím), a navíc odstupné se počítá z průměru. mělo by tedy teoreticky být vyšší než jenom mzda. Nevím, jakou to má pro zam-tele výhodu, ale dělá se to - sama jsem takovou dohodu podepsala.
Proč se nedohodnout? Pokud vám to řekli tento měsíc, tak byste měla teoreticky ještě do konce května pracovat -navíc by výpověď musela být samozřejmě písemná s uvedením zákonného důvodu. Pak vám jsou povinni dát tříměsíční odstupné, případně více dle kolektivní smlouvy, atp.
Abyste nebyla dohodou poškozena, tak by vám měl zaměstnavatel vyplatit ještě pět měsíčních mezd s tím, že končíte k 31.03. Pokud budou prémie v této výši, pak je vše O.K (tato forma není výhodná pro zaměstnavatele, tedy toto určitě jeho návrh obsahovat nebude). Vzhledem k vyhrůžkám a zachování duševního zdraví (toho nejdůležitějšího co máme) bych zkusil se dohodnout na vyplatě alespoň 3 až 4 měsíčních mezd. To spolu s podporou v nezaměstanosti vám vytvoří přijatelný "polštář" na těch pár týdnů nebo měsíců, než si najdete novou práci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.