Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítel mi vlezl do soukromých věcí

Od: termix* odpovědí: 14 změna:

Nevím jak se zachovat, když jsem půjčila příteli počítač, protože potřeboval něco vypracovat, začal se mi hrabat v soukromých věcech mimo jiné i v historii internetu, kterou si začal procházet, vlezl přímo do systému a ptát se mě proč chodím na takové a takové stránky... Dost mě to zaskočilo a naštvalo. Tohle se přece nedělá. Nevím co teď dělat, na jednu stranu totiž jsem tam měla nějaké věci, ke kterým bych se nechtěla vracet(ptal by se zase na to a tak), nechtěla jsem aby to věděl atp. (vyhledávala jsem něco ohledně zdravotního stavu, atp...) na druhou stranu to nechci jen přejít protože mě tohle jeho chování dost zaskočilo a nelíbí se mi to. Nevím jak zareagovat..

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

3x

Píšete, že Vás takové chování dost naštvalo. Dejte tedy příteli najevo, že se zlobíte, promluvte si s ním. Na rovinu mu řekněte, že před ním žádné zásadní tajnosti nemáte, ale že si přejete, aby respektoval Vaše soukromí. Tyto věci je třeba řešit na začátku vztahu. Snad se poučí, omluví a vše bude v pořádku.

doplněno 17.10.13 12:30:

Řekněte mu tedy, že toto téma je Vám nepříjemné, že o tom nechcete mluvit, musí brát na Vaše soukromí ohled. Do ničeho se nenechte nutit. Vysvětlete mu to klidně, bez zbytečných emocí, ale trvejte na svém.

termix*
hodnocení

děkuji, asi to tak udělám... jen právě se bojím, že při tom rozhovoru zase zabrousí na to co našel a bude se vyptávat a tak, což je pro mě velmi nepříjemné...

termix*
hodnocení

cítím se teď taková ponížená před ním. nechci ho vidět. já nechápu jek mohl něco takového udělat...

petr123*

Otázka je proč to dělal. Chlapi jsou prostě zvědaví, nemusel za tím být nějaký špatný úmysl...

iz*
hodnocení

3x

Nesouhlasím s odpovědí výše: Soukromí ani historii procházení stránek neměl Váš přítel právo kontrolovat. V žádném případě!

Příteli řekněte, že narušil Vaše soukromí a spolu s tím i Vaši důvěru vůči němu. A pokud byste mu ještě někdy chtěla půjčit PC nebo mobil, vše napřed důkladně pročistěte.

___ Starost o Vás by byla na místě, kdybyste např. 2 dny bez vysvětlení nepřišla domů, ale šmejdit v půjčeném počítači?!?!

davidp*
hodnocení

2x

Dobrý den,

v klidu si s přítelem promluvte a řekněte mu, že procházet historii stránek a "hrabání" se v ostatních soukromých věcech v PC, je přes čáru a požádejte jej, aby respektoval Vaše soukromí. Tím dáte jednoznačně najevo, že Vám to velmi vadilo a že případné obdobné chování by bylo bráno jako ještě větší podraz, než když to udělal, aniž by věděl, jak je to pro Vás nepříjemné. Myslím, že si dá pozor, aby přístě takové věci nedělal.

David

rachelko*
hodnocení

2x

Tento problém jsem řešila cca 4 roky zpět, kdy jsem si myslela, že mezi mnou a přítelem je důvěra.

Moje maminka nás pozvala v létě domů,udělala zmrzlinové poháry, limonády, starala se o mne a přítele moc hezky. Nevím proč, ale z ničeho nic mi přítel řekl, že si musí jít zavolat a vypařil se do jiné místnosti.

Když se dlouho nevracel, šla jsem se po něm podívat.

Víte kde jsem ho našla? V mém pokoji , u PC, otevřená historie všeho možného. ICQ , historie webu apod.

Nevěřícně jsem na něj zírala a dověděla jsem se, že jsem "lehká dívka" , ačkoliv nemohl najít nic převratného.

Sprostě po mě křičel, načež ho moje máma vyhodila s tím, že do soukromých věcí se neleze a ať se nad sebou zamyslí.

Rozešel se se mnou, ale za 4 dny se vrátil, s tím, že to zkusíme znovu.

Po nějaké době mi došlo, proč to udělal. Sám měl špatné svědomí, měl plný počítat nahatých kamarádek.

Jasně jsem mu řekla, že na to zapomeneme s tím, že si nebudeme lozit do soukromí. Souhlasil a a vztah fungoval dál, ale ne dlouho. Od té doby mi lustroval smsky, výpis volání apod.

Po nějaké době jsem nastoupila do nové práce . Jeden pracovník si mne přidal do přátel na soc.síti. V tu chvíli jsem byla opět lehká děva. To už jsem nevydržela a vztah ukončila.

Takže slečno , pevné nervy , snad to byl jen přítelův skrat a víckrát u to nebude dělat, je důležité si o tom promluvit. To, že mě to nevyšlo neznamená, že u vás to nebude OK. Hodně štěstí.

hodnocení

1x

Měsíc bez sexu bych mu napařil. Tohle se nedělá!

bgmaniac*
hodnocení

0x

Tuhle hranici má každý jinak, mně kdyby žena vlezla bez svolení do mobilu nebo mailu, tak by bylo hodně zle, ale je to tak oboustranně, víme o tom, není problém.

buss
hodnocení

0x

No ale s tím se musí počítat, že bude zvědavý, kdo by odolal? Udělal chybu, že se o tom bavil. Lze mu to jen vyčíst, že do soukromých se prostě neleze a stanovit si hranice. Pokud není blízký, lze to ukončit.

termix*
hodnocení

No něco jiného je jen tak nahlédnout a neco jiného je prostě to tady začít nepokrytě otevírat a rozebírat, proč tam chodím a že se dá zjistit kdy jsem tam byla...přijde mi to dost hnusné. navíc jsem tam měla takové docela citlivé věci...

petrkess*
hodnocení

0x

Mě to taky vadí. Ale jsou lidi, kteří ti to udělají běžně. Znám jednu slečnu, a té jak půjčím mobil, začne se v něm strašně moc hrabat.

hodnocení

0x

Když mě někdo požádá, ať mu o dovolené zalívám kytky, mám hrozný problém otevřít dveře do místnosti, kde kytky nejsou, ale pro klid bych tam měla nakouknout a zkontrolovat, že se tam nic nestalo. Vůbec si nedovedu představit, že by mi někdo takto, jako vám, hrabošil v compu. *cert* Možná, že byste mu měla ukázat, jak to je hnusné.Řekněte si o jeho mobil a před ním si v něm polistujte. Bez čtení, jan ať vidí jaký je to hnus. A ještě se zeptejte, jak by mu bylo, kdybyste mu kontrolovala kapsy. To je totéž!

hodnocení

0x

Tak ano, není to správné nahlížet druhému do soukromí a téměř všichni to ví. Na druhou stranu bych byla shovívavější ve vynášení soudů nad druhým. Ono záleží hodně na tom, jaký vztah mezi vámi je. Pokud se máte rádi, věříte si a pak se stane něco takového, zamyslela bych se nad tím, jestli to druhý nedělá proto, že má o mne obavu a starost. Neviděla bych za tím hned ten nejhorší a ponižující úmysl...Podle mne je horší, když už zvědavost někoho takto přemůže, nechávat si to pro sebe a domýšlet si různé věci, než se druhého zeptat na rovinu s přiznáním, že se zkrátka podíval tam, kam neměl. A Váš přítel se Vás zeptal, proč chodíte tam a tam...I když je Vám to nepříjemné, nedá se to chápat, jako starost a zájem o Vás? Kdo je bez chyb, ať hodí kamenem...Ale věřím, že všichni jsme se alespoň jednou ocitli v situaci, kdy jsme tvrdili, že toto bychom my nikdy neudělali...A ejhle, když se nás taková situace dotkne přímo, zachováme se třeba zrovna tak, jak jsme druhé odsuzovali... Já bych si s partnerem sedla a v klidu si s ním otevřeně promluvila o tom, co ho zajímá, nebo ho požádala o tolerantnost tam, kde opravdu věci nejsem s druhým připravená řešit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]