Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měl bych dotaz na téma, které nesnáším.
Jsem drobný živnostník s malými obraty. Nejsem plátce DPH. Za pár týdnů bych měl převzít provozovnu s obratem cca 100.000kč/den (aby jste si nemysleli - zisk je v lepším případě pár stokorun za den). Pokud jsem to dobře pochopil, znamená to, že za cca 10 dní přesáhnu obrat 1 milion kč a povinně se tak stanu plátcem DPH, bez možnosti návratu do stavu "neplátce DPH"?
Bohužel se mi to nehodí, jelikož moji současní zákazníci jsou převážně neplátci DPH nebo nepodnikatelé, takže bych jim musel své služby navyšovat o 21% - což je špatně.
Myslel jsem, že bych tu provozovnu v budoucnu (třeba od 1.1.2014) provozoval na nově založené s.r.o. Jenomže do té doby budu mít obrat hodně nad milionem. A kdybych to chtěl vše urychlit, tak to s.r.o. takhle na rychlo založit nestihnu (díky všem lhůtám). Ready made společnost kupovat určitě nechci.
Je to tedy s tím nenávrátným plátcovstvím DPH tak jsem psal? Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.