Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Manžel ochladl, co s tím?

Od: zdenka* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

děkuji předem všem za radu. Můj problém je následující. Je mi 30 let, s manželem máme jedno dítě a čekáme další. Ještě před dvěma lety jsme žili spokojeným cituplným životem, který nepostrádal něhu. Manžel i já máme velmi náročné povolání, a to co se týče stresu i času. Vše jsme spolu ale zvládali bez jakýchkoli hádek, pořídili jsme si nový byt, chalupu, vše nás spolu bavilo, téměř ve všem jsme našli kompromis, ostatní překážky jsme řešili víceméně s humorem. Pak se ale manžel zbláznil do mladší kolegyně, celý se změnil. Vše mi oznámil; jak se jmenuje, jak vypadá, že je mi dokonce podobná. Nebudu zde příliš rozepisovat. jak to se mnou zamávalo. Manžel mě prosil,ať jej nechám tři měsíce"vyblbnout", že chce žít jen se mnou, a že ho to přejde. Na začátku jejich vztahu mi oznámil, že nechce, abych ho líbala. Miloval se se mnou, ale veškerá vášeň a něha byla pryč. Jenže tehdy jsem s tím prostě nedokázala souhlasit a dala mu ultimátum, buď ona, nebo já. Rozhodl se pro mne a vše vypadalo dobře. Jen tak na okraj - dodnes mi tvrdí, že s tou druhou ženou ve skutečnosti nikdy nespal (nevím, co si o tom mám myslet).

Jenže jeho nezájem o mě přetrvává. Při sexu se vyhýbá líbání, když se ho ptám proč? tvrdí, že mu už přeci není 16 a že mu to přijde normální. Jenže já tím moc trpím a poslední dobou mám pocit, že se kvůli tomu naše manželství musí rozpadnout. Dokonce jsem začala přemýšlet (to je hrozné, souhlasím), že si vyhledám přítele, který by mě mimo manželství uspokojoval. Už před půl rokem jsem se seznámila s jedním mužem, který mi byl citově úžasně blízko, vše jsem ale po jedné (nádherné) schůzce (bez sexu) ukončila - nedokázala jsem být manželovi nevěrná. Teď toho začínám litovat. Mám pocit, že nedokážu žít bez lásky a něhy, na druhé straně v nitru duše nevěru odsuzuji a nevím, zda bych se s tou vlastní dokázala vyrovnat. Manžel mi na ten (vlastně nevinný) úlet přišel. Řekl, že mě nechce ztratit a pořídili jsme si druhé dítě. Několikrát denně je schopen mi říct jen tak zničehonic, že mě moc miluje, ale já tu lásku necítím. Prosím poraďte! Manžel se z jakýchkoli debat na toto téma snaží vyhnout, nebo krátce odpoví, že neví, proč to tak je, nebo, že se mu to zdá normální. Už nevím, jak ho přimět k tomu, aby o tom se mnou mluvil a aby mi řekl, co vlastně prožívá.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zwiki*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Dobrý den,po vašem dlouhém psaní vám odpovím krátce.Manžel má stále milenku a je do ní"zblblej"a tím k vám ochladl s něhou.Píšu z vlastní zkušenost,ale já jsem k manželce stále něžný oproti vašemu manželovi.Po vaších oboustraných prohřešcích si těžko budete tolik rozumět jako ze začátku.Hodně štěstí.

doplnit odpověď
hodnocení

0x
nohy na zem děvče.) tak ve zkratce:...ať jej nechám tři měsíce"vyblbnout", že chce žít jen se mnou, a že ho to přejde...blbost.)tomu přeci sama nevěříš,že takhle to chodí v manželství(...dodnes mi tvrdí, že s tou druhou ženou ve skutečnosti nikdy nespal...no - další blbost .) jsi přeci velká,ne?...když se ho ptám proč? tvrdí, že mu už přeci není 16 a že mu to přijde normální...asi se opakuju - další blbost ...Manžel mi na ten (vlastně nevinný) úlet přišel...a nic to s ním nedělá?dost zvláštní :(...Několikrát denně je schopen mi říct jen tak zničehonic, že mě moc miluje, ale já tu lásku necítím...ted sis i odpověděla...že neví, proč to tak je, ...nechce o tom mluvit,on má jasno a nechápe,proč se stále ptáš,tím ptaním ho ,,otravuješ"- bráno z jeho pohledu..jak ho přimět k tomu, aby o tom se mnou mluvil ...nepřiměješ,nebude o tom mluvit.Závěrem - on jasno má,ale takovej hrdina aby to řekl přímo není.Navíc další dítě,z jeho pohledu -další závazek.Je tam nějaká zodpovědnost,ale jen o tom manželství není.Začni se dívat víc sama na sebe a svoje potřeby...a nohy na zem,hlavu vzhůru,a ukaž světu...držím ti moc pěsti sépi

nicoll*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Tak takovou podobnou..myslím, že hodně podobnou situaci jsem řešila já täk před rokem. Manžel si našel milenku (máme dvě deti 9,3 a za sebou jsme mělii 10 let manželství) a ta situace probíhala u nás hodně podobně. Jen s tím, že u mne to byla má kamarádka. Co jsem to vypátrala, že ji má, tak se mnou spal jestě asi dvakrát a potom přestal, řekl mi, že ji podvádí. Byl do ní tak zamilovaný, že jsem postrádala jeho zdravý rozum. Nevěřím, že Váš manžel s ní nespal a nevěřím, že už ji nemá. Ani děťátko jako s prominutím"záplata"na rozbitý vztah nepomůže. Myslím, že to byl velký zásah do vašeho vztahu. Přeji vám aby jste našla sílu na vše co vám teď život přinese. Narození děťátka je nádherná věc, ale když člověk postrádá něhu a lásku citově strádá a je to vlastně takový stav nouze.

Přeji Vám jen a jen štěstí a ať to uděláte jakkoliv buďte šťastná

Pa Nicoll

pashik
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Vas manzel zase po dlouhe dobe poznal zdrcujici kouzlo zamilovanosti, tedy neco noveho, co k Vam po letech spolecneho souziti jiz logicky nemuze citit. Milenky se klidne jiz davno mohl vzdat, ale porad v nem pretrvava stopa po necem, co Vy mu jiz bohuzel nemuzete dat (i kdyz mu treba davate spoustu jinych veci - trvajici lasku, oddanost atd.) Nechce se s Vami libat - ano, krasa libani je hodne spojena se zamilovanosti. A oddelit sex od nehy a citu je pro vetsinu muzu pomerne jednoduche.

Smirte se s tim, ze Vas manzel jiz nemiluje. Misto toho berte to, ze si Vas vazi a chce s Vami dal zit. Hlavne se to nesnazte rozebirat v nekonecnych a stejne neplodnych debatach. Pokud citove stradate a nedokazete se v zajmu udrzeni rodinneho zazemi prenest, pak je to opravdu problem.

zdenka*
Vaše odpověď mi přijde ze všech nejtrefnější, nejpravděpodobnější. Bohužel mi to rozhodnutí vůbec neulehčilo, stále se sama potýkám s tím, co je v této situaci nejlepší volbou. Chvíle jsem přesvědčená, že to vydržím kvůli dětem, i kvůli tomu, co jsme spolu tak dlouho budovali, a to nemyslím jen majetek. Pak mám ale stavy, kdy to na mě všechno strašně padne a nám pocit, že zbytek mého života nebude stát za nic... Stále spíš se přikláním k rozvodu, ale v situaci, kdy čekáme druhé dítě to určitě není nejvhodnější doba. Teď se snažím vnitřně srovnat a rozhodnutí spíš odsouvám na dobu, až se to malé narodí. Budu muset na sobě určitě dost zapracovat, abych se zbavila té děsné závislosti, jak citové či materiální. Každopádně děkuji moc...
al bunda*

Jestli to chcete probrat, ozvěte se mi na e-mail. Po kliknutí na můj nick postupujte dle návodu. Možná Vám mohu poradit, ale třeba i pomoci zvládnout Vaši situaci. Jsou věci mezi nebem a zemí, které ani na web nepatří.

Krásný den.

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Víte, nemá cenu se s manželem bavit o něčem, o čem se on bavit nechce. Stejně z něho nic nedostanete a bude jen víc podrážděný. Když bude chtít a bude vhodná doba, řekne vám to sám. Nebude to třeba přímá odpoveď ale tak už to u mužů bývá. Je možné, že se snaží tento problém vyřešit sám a dlouho mu trvá, než si ujasní co chce a přebere to ze všech stran. Chce udělat to správné rozhodnutí a ne nějakou hloupost, které by později litoval. Kdyby se chtěl s vámi rozejít a jeho"milenka"by ho chtěla, uděl by to nejspíš už dávno.
On je s vám rád a ztratit vás nechce. Je jako každý muž, takový dobyvatel. Má prostě radost z toho, že ještě dokáže sbalit holku. tak jako vás.
Citům se nedá poručit, ty musí přijít samy. Ukažte mu svoji lásku, muži nejsou z kamene ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]