Nejste přihlášen/a.
Ahoj, ráda bych dala jako vánoční dárek rodičům nějakou dovolenou, asi někam za teplem, ale nemám s tím zkušenost, kam v zimě je nejlepší jet.
Rodičum je kolem 60 let, tak by to chtělo, aby to bylo uzpusobené nějak i pro ně.
Má někdo nějaké vlastní zkušenosti?
Kapverdy jsou skvělé, tam je teplo pocelý rok. S Egyptem nesouhlasím. Byli jsme tam dvakrát v zimě. Jednou přes vánoce, podruhé na jarní prázdniny a pokaždé to bylo na mikinu a koupat se skoro nešlo. A to nejsme žádné cimprlíny, studená voda nám nevadí, ale tohle bylo moc. My si užily památky, ale píšete, že to je pro seniory a ty spíš vidím na koupačku, než na celodenní výlet v autobuse. Musíte se zamyslet, kolik do toho hodláte investovat. Protože radit vám poslat vaše na Mauricius je sice pěkné, ale nikdo nemůže vědět, jestli si to můžete dovolit. Jinak se také přikláním k termálním lázním, to je cenově dostupné a myslím, že by se to rodičům mohlo líbit.
No podívej se sem fischer.cz/...
mají speciální nabídku pro lidi 55+
Doufám, ze to nebude brané jako reklama, jen s Fischerem jezdím na dovolené každý rok, tak vím, že tam tuto nabídku mají také. Ale je to dobrý nápad, ještě mě nenapadlo koupit rodičům dárek v podobě dovolené.
Na obrázku je vánoční Egypt. Pokud se tedy nebojíte nepokojů, někam na jih Marsa Alam. Před pár lety se mi to povedlo a bylo to super, jenom se na pláži dalo být tak do pěti, brzy zašlo slunko. Ale potápění hyper super s korálovými rybičkami v průzračném moři . Jinak poklid a plná penze v příjemném hotelu, teplé moře. Jenom mi bylo líto, že Turecko jenom přelétáme, tak jsem se další podzim vypravila tam.
Výšezmiňované dovolené pro seniory jsou dobré jenom cenou - ta místa nejsou žádný výběr, spíš co zbývá.
Kapverdské ostrovy - podle toho, jak jsou na tom rodiče s lítáním. etravel.cz/... Teplo zaručené, jenom nutno vybrat ostrov na kterým nefouká. Pobytový v hotelu pro seniory trochu cestující jako dělaný.
díky všem za názory. Pro moře jsem rozhodlá. Wellness , lázně atd to oni jezdí. Tak právě chci něco takového.
Bylo mě doporučováno Španělsko a Kapverdy nebo Egypt. Egypt se mi taky nezdá. Práve, taky chci koupit zájezd u nějaké ck. A Fischer mě taky napadl, už jsem se dívala na jejich nabídky, asi to vypadá nejlíp. Protože u těch malých ck si nejsem vůbec jistá. A nechci, aby měli pak s tím nějaký problém.
Jo tak zas tolik penez do toho nemůžu bohuzel dát. Ale to co nabízí Fischer pro ty seniory se mi líbí, asi vyberu něco tam.
Možná ten Egypt.
Vy jste takle nikam rodice nikdy nevyslali?
Zrovna ten Egypt dobře zvažujte podle zdravotního stavu rodičů, nemyslím jen podnebí ale i stravu a hlavně cestu. Já bych opravdu raděj zvolila lázně v ČR. Zkuste se nenápadně zeptat co by jim udělalo radost, moje 70ti letá maminka projezdí celý svět, ta by jela jistě ráda ale vyslat mě v současné době a při zdravotních potížích co mám na exotickou dovolenou tak umřu už na letišti.
Tak rodiče jsou ještě v dost dobrém stavu Tak snad by nebyl problém. Asi jsem se už rozhodla.
Byli jsme v Egyptě na Vánoce. Teplota příjemná, jen byl velice nepříjemný ledový a velmi silný vichr. Řeší to tam tak, že jsou na plážích vysoké proutěné zástěny, za kterými se na lehátku člověk schová a je to super. Jenže jakmile se zvedna, hned je na vichru. Koupání šlo jen se zatnutými zuby. Ve vodě docela ok, trošku studenější, ale po vylezení z vody peklo. Jak studený vichr zafouká na mokrou kůži, tak je člověku hned strašná zima. Dospěli jsme do fáze, že jsme se před koupáním naolejovali, aby ta voda po vylezení rychleji odkapala dolů . No, moc platné to nebylo.
Takže vánoční Egypt ano, ale spíše na procházky, polehávání za zástěnou na sluníčku, ale koupání nee.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.